Aittakorven koulu

Tervetuloa Aittakorven koulun kotisivuille

aittis-copyright%2520Mari%2520Hirsikallio.jpg

"Aittis" on keskikokoinen kotkalainen alakoulu. Aittakorven koulussa on perusopetuksen luokat 1-5. Oppilaita koulussa on hieman alle 200 sekä opettajia ja muuta henkilökuntaa noin 20. Koulun kiinteistössä toimii myös kaksi esikouluryhmää. Koulu sijaitsee Länsi-Kotkassa toimien lähikouluna Aittakorven, Lankilan, Pirosenvuoren ja Sutelan lapsille. Länsi-Kotkan alueella sijaitsevat liikunta-, keila- ja tennishallit sekä suunnistus- ja hiihtomaastot tarjoavat hyvät puitteet koulun toiminnalle.


Nämä koulun kotisivut toimivat virallisena tiedotuskanavana Helmi-viestien ja mahdollisten reissuvihkoviestien lisäksi.

Aittis uusi korismestaruuden

IMG_20171121_123038.jpg
Kotkan koulujen välinen korispalloturnaus pelattiin Aittakorven koululla. Aittakorpi voitti turnauksessa kaikki kolme peliään ja voitti turnauksen.
Toiseksi tuli Metsola, kolmanneksi Ruonala ja neljänneksi Otsola.

Jalkapalloturnauksessa 4. sija

IMG_20171018_124751_1.jpg

Hieno taistelu ei tuonut mitalia.

Aittakorven koulun jalkapallojoukkue pelasi koulujen välisessä turnauksessa neljä peliä, joissa jokaisessa ratkaisut venyivät viimeisille hetkille.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli turnauksen voittanut Mussalo. Parin minuutin jälkeen peli oli Mussalolle 2-0 eikä tilanne näyttänyt positiiviselta. Peli kuitenkin alkoi kääntyä. 2-1 kavennuksen jälkeen loppuun asti yrittäminen palkittiin. Aikaa kellossa oli jäljellä 7 sekuntia, kun 2-2 tasoitus tuli.

Toiseen otteluun lähdettiin selkeästä tilanteesta. Mussalo oli voittanut Tavastilan 4-0, joten lohkovoittoon tarvittiin Tavastilasta vähintään neljän maalin voitto. Ottelun viimeisen minuutin käynnistyessä peli oli 3-0. Vielä ylärimalaukauksen jälkeen pojat yrittivät loppuun asti, jonka seurauksena pallo haettiin vielä kerran Tavastilan verkosta. 4-0 ja lohkovoitto ratkaistiin Mussalon kanssa rankkarikisassa. Siinä Mussalo oli parempi, mutta Aittakorpi meni välierään parhaana lohkokakkosena.

Välierä alkoi hienosti. Melko nopeasti Aittakorpi siirtyi Korkeakoskea vastaa 2-0 johtoon. Peli tasoittui, maalipaikkoja oli molemmilla, mutta tällä kerralla Korkeakoski vei ottelun 3-2 ja Aittakorpi meni pronssiotteluun Haukkavuorta vastaan.

Pronssiottelussa Aittakorpi oli jo 4-1 tappiolla. Peli kaventui vielä tilanteeseen 4-3. Lopussa oli vielä hyvä tilanne tasoittaa peli. Tällä kerralla maalia ei tullut ja palkintoa mitalin muodossa ei hyvästä taistelusta tullut. Hieno päivä, tiukkoja pelejä, tunteita laidasta laitaan.School Action Day 27.9.

Kuvia päivän Actionista

Koulumme on mukana valtakunnallisessa School Action Day-päivässä, joka on osa euroopanlaajuista urheiluviikkoa.

Mukana aktiivisen päivän toteuttamisessa on alueen urheiluseuroista Kotkan Nappulat, KTP (jalkapallo) ja salibandyseura Crackers, lisäksi Kotkan Latu antaa Petäjäsuon frisbeegolfradan käyttöömme.

Koulupäivä on kaikilla klo 9-13.

Päivän ohjelmassa:
1-2. lk Salibandy & Jalkapallo
3. lk QR-koodi suunnistus & Salibandy/Jalkapallo
4.-5. lk. Frisbeegolf & Liikuntakimble

Myös 4. ja 5. luokan oppilailla on mahdollisuus käydä jalkapallopisteessä (esimerkiksi kokeilemassa potkaisemista tutkaan) tai salibandypisteessä.

https://www.kotkannappulat.fi
https://crackers.fi
http://www.kotkanlatu.net/lajit/frisbeegolf

http://www.cimo.fi/ajankohtaista/uutisia_cimosta/101/1/euroopan_urheiluviikko_rohkaisee_lisaamaan_liiketta
https://ec.europa.eu/sport/week/

#beactive

Aittis koripallomestariksi!

Aittakorven koulun joukkue voitti Kotkan koulujenvälisen koripalloturnauksen. Karhuvuoren Urheilutalolla pelatussa turnauksessa Aittkisen joukkue voitti matkalla loppuotteluun Pihkoon ja Otsolan. Finaalissa kaatui Ruonalan joukkue pistein 32-26. Onnittelut voittajille!

IMG-20161208-WA0001.jpg