Aittakorven koulu

Tervetuloa Aittakorven koulun kotisivuille

aittis-copyright%2520Mari%2520Hirsikallio.jpg

"Aittis" on keskikokoinen kotkalainen alakoulu. Aittakorven koulussa on perusopetuksen luokat 1-5. Oppilaita koulussa on noin 200 sekä opettajia ja muuta henkilökuntaa noin 20. Koulun kiinteistössä toimii myös kaksi esikouluryhmää. Koulu sijaitsee Länsi-Kotkassa toimien lähikouluna Aittakorven, Lankilan, Pirosenvuoren ja Sutelan lapsille. Länsi-Kotkan alueella sijaitsevat liikunta-, keila- ja tennishallit sekä suunnistus- ja hiihtomaastot tarjoavat hyvät puitteet koulun toiminnalle.


Nämä koulun kotisivut toimivat virallisena tiedotuskanavana Helmi-viestien ja mahdollisten reissuvihkoviestien lisäksi.

Luisteluvälineet kuntoon!

Koulun vanhempainneuvosto maksoi koulun luistimien teroituksen sekä hankki luistimiin uudet pohjalliset sekä teräsuojat. Lisäksi ostettiin luistelutukia lähinnä pienempien oppilaiden käyttöön. Luistimien teroituksessa apua tarjosi Titaanit/KY-80 D1-joukkue. Teräsuojat, pohjalliset ja luistelutuet ostetiin sopuisaan hintaan Sportpisteestä.

Aittiksen oppilaat kiittävät!

Kuvia hankinnoista alla.

Kodin ja koulun päivä

Kiitoksia kaikille, jotka pääsivät osallistumaan kodin ja koulun päivään. Kiitokset myös vanhempainneuvoston väelle kahvituksen järjestämisestä.

Leistin leipomon sponsoroiman kakkuarvan voitti Katja Miettinen. Onnittelut!

Harrastusviikko 3.9.-7.9.

Suomessa vietetään 3.9. - 7.9. ensimmäistä kertaa valtakunnallista harrastusviikkoa. Olympiakomitean järjestämän harrastusviikon tarkoituksena on tarjota lapsille mahdollisuuksia kokeilla paikallisia harrastusmahdollisuuksia sekä vaihtelua viikon koulupäiviin. Ehkäpä joku koulumme lapsista löytää viikon aikana kipinän uuteen harrastukseen. Kotkan kouluista Aittakorven koulu on ainoana mukana.
https://www.olympiakomitea.fi/lasten-liike/harrastaminen-koulussa/harrastusviikko/


Maanantaina 3.9. koulullemme tulee yksityinen musiikkikoulu Muskatti, joka tarjoaa pienemmille oppilaille kuvismuskaria ja isommille soitin- ja bändikokeilua. www.muskatti.fi

Lisäksi maanantaina koulun salissa on Kotkan kansantanssijat, joka vie lapset tanhun, kansantanssin yms. maailmaan. www.kotkankansantanssijat.fi

Tiistaina 4.9. pidetään koulun yleisurheilukilpailut koulun kentällä.

Keskiviikkona 5.9. Kotkan Pienoissähköautokerho KoPSA tuo 40 metriä pitkän 4-uraisen autoradan koulun saliin, jossa oppilaat pääsevät kokeilemaan ajamista. www.kopsa.fi

Perjantaina 7.9. paikallista partiotoimintaa tulee esittelemään Langinkosken Samoojat. johanna.teppo@gmail.com

 

Kuvia harrastusviikolta tulee viikon mittaan koulun internet-sivuille. 
https://peda.net/kotka/perusopetus/aittakorven-koulu/ajankohtaista2/h3

Kotkassa on tulossa urheilupainotteinen liikuntapäivä School Action Day syyskuun lopulla, joten harrastusviikon pääpainotus on tällä kerralla muussa harrastustoiminnassa kuin urheiluharrastuksissa.

 

Aittis uusi korismestaruuden

IMG_20171121_123038.jpg
Kotkan koulujen välinen korispalloturnaus pelattiin Aittakorven koululla. Aittakorpi voitti turnauksessa kaikki kolme peliään ja voitti turnauksen.
Toiseksi tuli Metsola, kolmanneksi Ruonala ja neljänneksi Otsola.

Jalkapalloturnauksessa 4. sija

IMG_20171018_124751_1.jpg

Hieno taistelu ei tuonut mitalia.

Aittakorven koulun jalkapallojoukkue pelasi koulujen välisessä turnauksessa neljä peliä, joissa jokaisessa ratkaisut venyivät viimeisille hetkille.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli turnauksen voittanut Mussalo. Parin minuutin jälkeen peli oli Mussalolle 2-0 eikä tilanne näyttänyt positiiviselta. Peli kuitenkin alkoi kääntyä. 2-1 kavennuksen jälkeen loppuun asti yrittäminen palkittiin. Aikaa kellossa oli jäljellä 7 sekuntia, kun 2-2 tasoitus tuli.

Toiseen otteluun lähdettiin selkeästä tilanteesta. Mussalo oli voittanut Tavastilan 4-0, joten lohkovoittoon tarvittiin Tavastilasta vähintään neljän maalin voitto. Ottelun viimeisen minuutin käynnistyessä peli oli 3-0. Vielä ylärimalaukauksen jälkeen pojat yrittivät loppuun asti, jonka seurauksena pallo haettiin vielä kerran Tavastilan verkosta. 4-0 ja lohkovoitto ratkaistiin Mussalon kanssa rankkarikisassa. Siinä Mussalo oli parempi, mutta Aittakorpi meni välierään parhaana lohkokakkosena.

Välierä alkoi hienosti. Melko nopeasti Aittakorpi siirtyi Korkeakoskea vastaa 2-0 johtoon. Peli tasoittui, maalipaikkoja oli molemmilla, mutta tällä kerralla Korkeakoski vei ottelun 3-2 ja Aittakorpi meni pronssiotteluun Haukkavuorta vastaan.

Pronssiottelussa Aittakorpi oli jo 4-1 tappiolla. Peli kaventui vielä tilanteeseen 4-3. Lopussa oli vielä hyvä tilanne tasoittaa peli. Tällä kerralla maalia ei tullut ja palkintoa mitalin muodossa ei hyvästä taistelusta tullut. Hieno päivä, tiukkoja pelejä, tunteita laidasta laitaan.