8. luokka

18.5 tehtävä

Tee tunnekartta lapsuudesta. Palauta mieleesi lapsuuden asuinympäristö. Mitä rakennuksia ympäristössä oli? Mitä tunteita herättäviä tapahtumia ympäristöön liittyi? Ketkä olivat lapsuuden ystäviä ja mitä heidän kanssaan puuhailtiin? Mitä musiikkia kuuntelit? Mitä lauluja vanhempasi käyttivät kehtolauluina yms., haastattele heitä. Voit haastatella myös isovanhempiasi löytääksesi lauluperinnön eroja.

Piirrä paperille kartta lapsuuden kodista sivulta päin. Valitse lapsuuden tunneilmastoa kuvaavia värejä. Kirjoita tapahtumia mustalla tussilla rakennusten ja muitten elementtien päälle ja viereen.

Palauta alla olevaan palautuskansioon.

18.5 palautuskansio

  • Palauta kuva tai muu tiedosto
  • Palauta merkintä
  • Palauta linkki

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia lähettää mitään.

Viikkojen 17 ja 18 työskentely

Sinulla on kolme vaihtoehtoa omaan työskentelyysi. Kaikkien töiden palautus tiistaihin 5.5. mennessä alla olevaan palautuskansioon.

a) Tutustu vanhoihin koululauluihin. http://www.phpoint.fi/ulrikaj/bookshelf/koululauluja.htm Jututa myös vanhempiasi/ isovanhempia ja muita tuttuja aikuisia. Kysy heidän kouluaikaisia laulumuistoja. Vertaa edellisiin nykykoulun ohjelmistoa. Kirjoita essee väh. 200 sanaa koululaulujen muutoksista ja kehityksestä. Vältä suoran tekstin kopioimista, yritä tehdä tämä omin sanoin!

b) Tutustu isänmaallisiin ja suomalaista itsetuntoa kohottaviin lauluihin. Näistä esimerkkinä työväenlaulut http://www.phpoint.fi/ulrikaj/bookshelf/tl.htm) ja sotilassoittokunnat. Erityisesti Hamina Tattoo https://www.hamina.fi/tattoo/tattoon-historia/
esimerkkinä sotilassoittokuntien tapahtumista. Kirjoita essee väh. 200 sanaa musiikin isänmaallisesta merkityksestä. Vältä suoran tekstin kopioimista, yritä tehdä tämä omin sanoin!

c) Soitto- tai laulupäiväkirja. Kun soitat jotain instrumenttia tämän jakson tai laulat pyrkien kehittymään pidä päiväkirjaa ajoista ja kappaleista, joita harjoittelet. Tee palautus tästä.

 
Jos tulee ongelmia, kysy!

Viikot 14 ja 15

Sinulla on kolme vaihtoehtoa omaan työskentelyysi. Kaikkien palautus pääsiäiseen mennessä alla olevaan palautuskansioon.

a) Soittopäiväkirja. Jos soitat jotain instrumenttia tämän jakson, pidä päiväkirjaa soittoajoista ja kappaleista, joita harjoittelet. Tee tästä palautus ennen pääsiäistä.
 
b) Tee omaa musaa esim. käyttäen oppimateriaalin "sähköinen materiaali" - opastusta. Siinä esitellään Musescore ja Audacity. Voit käyttää myös nuottiviivastoa ja kynää tai muita äänitysmahdollisuuksia. Kappaleen palautus ennen pääsiäistä.

c) Tutustu musiikkikulttuureihin oppimateriaalin kohdassa "Maailma soi" . Tee sieltä valitsemasi yhden musiikkikulttuurin (4.1, 4,.2, 4.3 jne.) tehtävät ja lopputyö. Tee palautus alla olevaan palautuskansioon ennen pääsiäistä.

Jos tulee ongelmia, kysy!

Tee oma soitin

  • Palauta kuva tai muu tiedosto
  • Palauta merkintä
  • Palauta linkki

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia lähettää mitään.

Tavoitteet

Tervetuloa musiikin valinnaiselle kurssille.

Kurssin tavoitteena on esiintymiseen tähtäävää ja pitkäjänteistä harjoittelua musiikkikappaleiden parissa. Oppilaat valitsevat mieleisintä soitinta, jonka parissa kehittyvät. Myös laulajana kehittyminen on hyvä tavoite.

Sisällöt

Leijona kuningas -musiikkinäytelmä valmistuu pikkuhiljaa. Esitys maaliskuulla 2020. Esitys peruuntui Koronan aiheuttaman kokoontumiskiellon myötä.

Arviointi

Arviointi tapahtuu suoritusmerkinnällä.