≡ Navigointi

Konneveden lukio

Hytölän ja Lapunmäen koulujen oppilaita liikenneonnettomuudessa pe 18.8.2017

Tänä aamuna kahdeksan jälkeen on Hytölän ja Lapunmäen koulun oppilaita joutunut liikenneonnettomuuteen. Henkilöauton ja koululaisia kuljettaneen linja-auton kolarissa on ollut 3 Lapunmäen oppilasta ja 6 Hytölän koulun oppilasta. Onnettomuus on pelastuslaitoksen luokittelussa suuronnettomuus, minkä takia onnettomuuspaikalle saapui runsaasti pelastus- ja ensihoidon kalustoa. Onnettomuudessa on onnettomuuspaikalla annettu ensihoitoa Hytölän koulun oppilaille sekä linja-autokuljettajalle. Lapunmäen koulun oppilaat sekä henkilöauton kuljettaja ovat jatkohoidossa Keski-Suomen keskussairaalassa. Ensihoidosta klo 11 saamamme tiedon mukaan kenelläkään ei ole hengenvaaraa.

Onnettomuus on säikäyttänyt kaikkia oppilaita ikään ja kouluun katsomatta. Molemmilta kouluilta olimme ensimmäisenä yhteydessä onnettomuudessa olleiden oppilaiden vanhempiin. Hytölän koululla oppilaat ja vanhempia kerääntyivät yhteiseen tilaisuuteen keskustelemaan tapahtuneesta. Onnettomuudessa olleet oppilaat toimitettiin ensihoidon jälkeen koululle ja heille vanhempineen tarjottiin keskustelu- ja kriisiapua koulun rehtori Virpin sekä terveyden ja sosiaalihuollon ammattilaisten toimesta. Vararehtori Olli kokosi koulun muut oppilaat yhteiseen tilaisuuteen keskustelemaan tapahtuneesta.

Lapunmäen koululla tiedotimme onnettomuudesta oppilaiden iän ja kehitystason mukaan. Lapunmäen alakoululaisille tapahtuneesta kerrottiin omissa luokissa oman luokanopettajan ja rehtori Pasin toimesta. Lapunmäen yläkoululaiset ja lukiolaiset kerääntyivät aamulla klo 9 yhteiseen tilaisuuteen saliin. Salissa kerroimme tapahtuneesta ja tarjosimme välitöntä keskustelu- ja kriisiapua sitä haluaville. Koulun oppilashuolto ja kriisiryhmä on toiminut koko päivän tarjoten tukea sitä kaipaaville.

Sosiaalisen median voima on osoittautunut vahvaksi. Erityisesti yläkoulun ja lukion oppilaiden keskuudessa on päivän aikana levinnyt kuvia onnettomuuspaikasta, mikä on järkyttänyt muutamia heistä.

Kouluissa oppilashuollollinen kriisiapu jatkuu ensi viikolla. Kouluterveydenhuoltoa tullaan tilapäisesti lisäämään seutu-TK.n kanssa. Lisäksi koulukuraattori on oppilaiden käytettävissä.

Toivomme teiltä vanhemmilta kasvatusyhteistyötä erityisesti tulevan viikonlopun aikana. Oppilaat, ikään katsomatta, saattavat tarvita normaalia enemmän aikuisten läsnäoloa, olkapäätä ja turvaa. Koulukuraattori Tuovi Liimatainen p. 0400 836 840 ja Konneveden seurakunnan kirkkoherra Olavi Virtanen p. 040 545 1378 ovat tavoitettavissa myös viikonloppuna. Lisäksi Kriisikeskus Mobile päivystää 24 h/vrk, p. 014 266 7150.

Mikäli tapahtunut järkyttää Konneveden aikuisväestöä, myös psykiatriselle sairaanhoitajalle Terttu Laitiselle voi varata ajan p. 040 734 3254 (arkisin).

Lisäinfoa koulujen rehtoreilta:

- Hytölän koulu, Virpi Janhunen p. 040 500 7467

- Lapunmäen koulu (vl. 0-6), Pasi Manninen p. 0400 143 838

- Lapunmäen koulu (vl. 7-9 ja lukio), Paula Huuska p. 040 5793967

Rauhallista viikonloppua!

Paula, Virpi ja Pasi

DIGILOIKAN LÖYTÖRETKI 9 SYVISSÄ METSISSÄ Tiistaina 3.10.2017 klo 9 - 16

TERVETULOA TUTUSTUMAAN 2030 LUVUN KOULUUN
SEKÄ TUTUSTUMAAN ENSIMMÄISEN VUODEN KOKEMUKSIIN JA KÄYTÄNNÖN TOTEUTUKSIIN DIGILOIKASTA UUDESSA OPETUSSUUNNITELMASSA!

Jo 9. LÖYTÖRETKI -seminaari järjetetään upouudessa Konneveden Lapunmäen koulussa. Tule tutustumaan älykkäisiin tulevaisuuden koulun teknisiin ja pedagogisiin ratkaisuihin.

Seminaarimme sisältää parhaita käytäntöjä ja innovatiivisia toimintamalleja DIGILOIKAN toteutukseen uuden opsin hengessä.

LÖYTÖRETKEN Teemoina mm.
 • Uusi opetussuunnitelma käytössä OPS 2016 ja LOPS 2016
 • Sähköinen yo-koe, kokemuksia ja visioita
 • Tulevaisuuden henkilökohtaisten oppimispaikkojen (IMAILE-PLE) visio ja kehitys
 • Kokemuksia peleistä ja pelillisestä oppimisesta
 • Tulevaisuuden oppimistilat, esitystekniikka
 • LANGATON LUOKKA, Konneveden malli
 • Uusien Fy ja Ke LANGATTOMIEN mittalaitteiden demot
 • Uusi opettajuus
 • OppilasAgentti-toiminnan käynnistäminen
 • Pilvipalvelut oppimisen tukena
 • Uudet luokka -oppimisympäristöt
 • Virtuaaliset oppimateriaalit ja -ympäristöt sekä Lasit ja 360
 • Ohjelmointiajattelu, Ohjelmointi ja Robotiikka
 • 3-D tulostus opetuksessa
 • Sähköiset oppikirjat, kokeet ja -materiaalit