Hankkeita

Meri-Pohjolan opistopiirin PSMK-hanke

Meri-Pohjolan opistopiirin Puolen Suomen Monisivistyspalvelujen Kehittämishankkeen (PSMK -hanke)
Hankkeen tarkoituksena on tuottaa tietoa opistojen järjestämästä taiteen perusopetuksesta ja alle 16 -vuotiaiden taito- ja taideaineiden opetuksesta sekä laatia yhteistyönä kehittämissuunnitelma, joka edistää ja huomioi pitkäjänteisesti omistajayhteisöjen kokonaisvaltaisen koulupäivän kehittämistarpeita. Hankkeessa on mukana Meri-Pohjolan opistopiirin 19 jäsenopistoa sekä Jokilaaksojen musiikkiopisto ja Suomenselän kansalaisopisto, joiden kanssa tehdään yhteistyössä alkukartoitus ja verkostoidutaan kehittämissuunnitelman laatimista varten. Yhteistyökumppaneina hankkeessa on Lapin opistopiirin opistot ja hankealueen taiteen perusopetusta antavat toimijat sekä kuntien perusopetuksen toimijoita/esimiehiä ja Metropolia amk. Tavoitteena on kansalaisopistoissa järjestettävän taiteen perusopetuksen kehittämisen ja tunnettuuden lisääminen, sekä tasavertaisen harrastamisen mahdollistaminen opistojen ja omistajayhteisöjen resursseja yhdistämällä. Huomio kohdennetaan lapsiin ja nuoriin instituutioiden sijaan. Kehittämistyössä punaisena lankana on ekososiaalisen sivistystietoisuuden lisääminen.


Hankkeessa on mm. tuotettu osallistavin menetelmin tehty Taiteen perusopetuksen kehittämissuunnitelma ja visio 2025 sekä Taidemaistiaiset kouluun -raportti, jossa voi tutustua kansalaisopistojen lyhytkurssien toteuttamiseen koulupäivän aikana. Musiikin teoria ja hahmotus 1 verkko-opinnot saatiin käyttöön Iin kansalaisopiston rehtorin ja opettajien toimesta. Hankkeen kaikista tuotoksista voi lukea enemmän Meri-Pohjolan opistopiirin verkkosivuilta. (https://meripohjolanopistopiiri.fi/hankkeet/)

Taiteen perusopetuksen kehittämissuunnitelma ja visio: ​Taiteen Perusopetuksen Kehittämissuunnitelma ja Visio 2025.pdf
Taidemaistiaisia kouluun pilottiraportti: ​Taidemaistiaisia Kouluun Pilottiraportti.pdf
Lisätietoja hankkeesta; projektikoordinaattori Tarja Takala-Hotti tarja.takala-hotti@eduouka.fi gsm +358 (0) 50 410 3954