Yhteistyötahojen koulutuksia

Yhteistyötahojen koulutusINFOA

Arviointiwebinaareja, alkaen 23.9 - 9.12 saakka

Hei perusopetuksen opettaja!

 

Suositut ArviointiAamut saavat jatkoa! KAARO-verkoston Itä-Suomen yliopiston tiimi järjesti tammi-huhtikuussa 2022 neljä arviointiaamua oppimisen ja osaamisen arvioinnin kehittämiseksi. Nyt koulutussarja saa jatkoa neljän lisäaamun verran! Kohderyhmänä on Itä-Suomen AVI:n sekä Länsi- ja Sisä-Suomen AVI:n kunnissa työskentelevät perusopetuksen opettajat. Neuvottele esihenkilösi kanssa VESO-mahdollisuuksista.

 

ArviointiAamut järjestetään webinaarina neljänä aamuna klo 8:00-9:00. Zoom-linkki toimitetaan ilmoittautuneille. Ensimmäinen ArviointiAamu on jo perjantaina 23.9. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja sisältävät alustuksen sekä keskustelua pienryhmissä. Teemallisesti aamut nivotaan yhteen opettajien arviointiosaamisen OpAO-kehittämismallin avulla. Kouluttajina muun muassa Päivi Atjonen ja Jaakko Väisänen. Ilmoittaudu mukaan mainoksessa olevasta linkistä!

 

ArviointiAamut webinaareina syys-, loka-, marras- ja joulukuussa 2022
Tervetuloa linjoille aamuisin klo 8:00-8:50! Zoom-linkki toimitetaan ilmoittautuneille. Jokainen tilaisuus

sisältää 20 minuutin alustuksen ja 30 minuutin vuorovaikutteisen osuuden. ArviointiAamut ovat mak- suttomia. Voit liittyä linjoille seuraavina perjantaiaamuina:
Pe 23.9.2022: Hyvää ja oikein – kohti eettisesti kestävää arviointia
Pe 28.10.2022: Opettaja tulkkina – arvioinnista viestiminen monille yleisöille
Pe 11.11.2022: Päättöarvioinnin kriteerit – keskustelua kokemuksista
Pe 9.12.2022: Perusopetuksen 6. luokan kriteerit – uuden äärellä
• Ilmoittaudu tästä viimeistään ti 20.09.2022: https://link.webropol.com/s/arviointiaamut

Kouluttajina mm. Päivi Atjonen ja Jaakko Väisänen Itä-Suomen yliopistosta. Lisätietoja projektisihteeriltä emmi.yliharsila@uef.fi (puh. 050 572 3737) ja professorilta paivi.atjonen@uef.fi

 

 

 

Lämpimästi tervetuloa ArviointiAamuihin!

 

KAARO Itä-Suomi

 Lapset puheeksi –menetelmäkoulutus 30.1.2023 alkaen

Tervetuloa Lapset puheeksi –menetelmäkoulutukseen keväällä 2023!

 

Osana Keski-Suomen Sosiaali- ja terveyskeskus- ohjelmaa järjestämme Lapset puheeksi -menetelmäkoulutusta Keski-Suomen alueella keväällä 2023. Koulutukseen ovat tervetulleita osallistumaan eri kuntien sivistys-, sosiaali- ja terveystoimessa työskentelevät henkilöt, jotka työssään kohtaavat lapsiperheitä.

 

Lapset puheeksi on menetelmänä kaksiportainen, ja vastaa useimpien työtä ohjaavien lakien velvoitteisiin. Menetelmän tarkoituksena on löytää keskustellen arkisia lapsen kehitystä tukevia toimintatapoja lapselle, vanhemmille ja muille lapsen kanssa toimiville aikuisille.

Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ammatillista osaamista ja monialaista yhteistyötä.

 

Lapset puheeksi - menetelmäkoulutus sisältää kolme lähipäivää ja kaksi työssä toteutettavaa Lapset puheeksi - keskustelua. Koulutus toteutetaan Teams- etäyhteydellä.

 

Koulutus toteutetaan kolmessa ryhmässä, ilmoittauduthan vain yhteen ryhmistä!

Ilmoittautuminen pe 20.1.2023 mennessä.

 

Koulutukseen ilmoittaudutaan tästä linkistä

 

Koulutuspäivien aikataulu:

Ryhmä 1 Ryhmä 2 Ryhmä 3

Ma 30.1.2023 klo 9–16 Ma 6.2.2023 klo 9–16 Ma 6.3.2023 klo 9-16

Ma 13.3.2023 klo 9–16 Ma 20.3.2023 klo 9-16 Ma 24.4.2023 klo 9-16

Ma 17.4.2023 klo 9–16 Ma 8.4.2023 klo 9-16 Ma 5.6.2023 klo 9-16

 

 

Kouluttajina toimivat LPNP-kouluttajat:

psykiatrinen erikoissairaanhoitaja, Tuija Surakka, tuija.surakka@jyvaskyla.fi ja

varhaiskasvatuksen opettaja, Satu Meriläinen, satu.merilainen@jyvaskyla.fi

 

Lisätietoa koulutuksesta kouluttajilta tai menetelmäkoordinaattori Sannamaaria Järvenpäältä.

 

Terveisin

 

Sannamaaria Järvenpää

menetelmäkoordinaattori

Keski-Suomen hyvinvointialue 2023
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma

Ailakinkatu 17
40100 Jyväskylä

  1. 040 1949055

sannamaaria.jarvenpaa@jyvaskyla.fi
Innokas-verkoston innostavat täydennyskoulutukset keväälle 2023

Innokas-verkosto tarjoaa keväällä 2023 neljä Opetushallituksen rahoittamaa, maksutonta ja innostavaa koulutusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen. Tule mukaan! Kunnat/koulut/varhaiskasvatuksen yksiköt vastaavat opettajien sijaiskuluista.

 

Kiinnostaako ohjelmointi ja robotiikka 2.0? -koulutus luokan- ja aineenopettajille

Suuren suosion vuosina 2016 ja 2017 saavuttanut Kiinnostaako koodaus ja robotiikka? -kiertue palaa uudistettuna Innokas-verkoston ohjelmaan. Tule oppimaan ohjelmoinnin ja ohjelmoinnillisen ajattelun perusteet tai päivittämään osaamisesi ajan tasalle.  Osallistumalla koulutukseen saat sekä uusimman tiedon ohjelmoinnin opetuksen pedagogisista menetelmistä että käytännön vinkkejä opetuksessa toteutettavaksi. Ohjelma rakentuu itsenäisesti tutustuttavista lyhyistä ja innostavista videoista, etänä toteutettavista osioista ja lähitapaamisena kymmenellä paikkakunnalla toteutettavasta kiertuepäivästä. Voit osallistua joko pelkästään ensimmäiseen osioon tai kaikkiin kolmeen koulutusosioon. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tiistaihin 10.1. mennessä täällä http://www.innokas.fi/tapahtumat/kiinnostaako-ohjelmointi-ja-robotiikka/

Koulutukseen mahtuu mukaan 80 osallistujaa alueittain ilmoittautumisjärjestyksessä. 

 

Innovatiiviset opettajat -koulutus luokan- ja aineenopettajille 

Innovatiivisuus opetuksessa voi toteutua monella eri tasolla – Innovatiiviset opettajat -koulutus tarjoaa työkaluja niin oppilaiden innovaatiokasvatuksen tukemiseen, opettajan oman osaamisen vahvistamiseen kuin työyhteisön toiminnan kehittämiseen. Koulutuksen sisältämille etäoppitunneille osallistutaan yhdessä oppilaiden kanssa: tunnit tarjoavat käytännön vinkkejä innovaatioprosessin läpiviemiseen sekä tutustuttavat konkreettisesti erilaisiin osallistaviin, digitaalisiin työtapoihin. Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan etänä. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 10.1. mennessä täällä: http://www.innokas.fi/tapahtumat/innovatiiviset-opettajat-koulutus/ Koulutukseen mahtuu mukaan 100 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Uutta luovat digityötavat -koulutus luokan- ja aineenopettajille

Uutta luovat digityötavat -koulutus tarjoaa opettajille ja oppilaille uusia näkökulmia digitaalisten työvälineiden hyödyntämiseen. Koulutus koostuu neljästä osiosta: 1) Uutta luovat digityötavat käytännössä -etäoppitunnit, 2) Osallistavat opetuksen ja oppimisen digitaaliset välineet ja työtavat -reflektioiltapäivä, 3) Opetuskokeilut ja 4) Loppuwebinaari.

Koulutuksen ensimmäinen osio sisältää etäoppitunteja, joihin opettajat osallistuvat yhdessä oppilaiden kanssa. Näin uudet digityötavat pääsevät heti käytäntöön ja opettajat saavat konkreettisen esimerkin työvälineiden käytöstä. Etäoppitunteja täydentää opettajalle suunnattu verkko-oppimismateriaali, yhteinen reflektioiltapäivä sekä omassa luokassa toteutettavat pienet opetuskokeilut. Koulutus toteutetaan kokonaisuudessaan etänä. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 10.1. mennessä täältä: http://www.innokas.fi/tapahtumat/uutta-luovat-digityotavat/ Koulutukseen mahtuu mukaan 100 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.


JAMK:n ja LIKES:n yhteistä koulutusta

 

Move! mittausten soveltaminen tukea tarvitsevalle oppilaalle 1 op OPH:n rahoittama täydennyskoulutus ( lähipäivät seuraavilla paikkakunnilla Jyväskylä, Oulu, Turku ja Joensuu, ja osallistujat saavat itse valita, millä paikkakunnalla osallistuvat lähiopetukseen.)

Tässä koulutuksessa vahvistetaan opettajien tiedollisia ja toiminnallisia valmiuksia edistää tukea tarvitsevien lasten yhdenvertaista osallistumista Move! -mittauksiin. Sovelletuissa mittausmenetelmissä huomioidaan osallistujan terveydentila, toimintakyvyn taso ja psykososiaalinen turvallisuus. Koulutuksessa vahvistetaan osaamista, miten oppilaat, joilla on esimerkiksi näkemisen, kuulemisen, liikkumisen, keskittymisen tai ymmärtämisen vaikeuksia pääsevät paremmin mukaan.

https://amp.jamk.fi/asio/kurssiilmo/jamk/index.php?resource=78941%2FMove%21_-mittausten_soveltaminen_tukea_tarvitsevalle_oppilaalle_1_op%2Fesite%2F&ss_lang=fin

 

 

Liikkuminen kokonaisvaltaisen kehittymisen tukena 3 op OPH:n rahoittama täydennyskoulutus

Koulutuksessa tarkastellaan uusimman tutkimustiedon kautta liikkumisen ja motoristen taitojen vaikutuksia lapsen kokonaisvaltaiseen fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen kehittymiseen sekä oppimiseen. Koulutuksesta saat valmiuksia tunnistaa motorisen oppimisen vaikeuksia, joilla voi olla yhteyttä muihin oppimisen ongelmiin sekä psykososiaaliseen hyvinvointiin.

https://www.jamk.fi/fi/ophn-toteutus-seikkailupedagogiikka

 

Laaja-alaisen hyvinvointiosaamisen perusteet 2 op OPH:n rahoittama täydennyskoulutus

Tässä koulutuksessa saat ajankohtaista tietoa ja uutta osaamista edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja osallisuutta, sekä keinoja kehittää hyvinvointia tukevaa toimintakulttuuria omassa oppilaitoksessasi.

https://amp.jamk.fi/asio/kurssiilmo/jamk/index.php?resource=78999%2FLaaja-alaisen_hyvinvointiosaamisen_perusteet_2_op%2Fesite%2F&ss_lang=fin

 

 

Kiusaamisväkivallan ehkäisy varhaiskasvatuksessa ja koulussa 4 op, ryhmä 1 OPH:n rahoittama täydennyskoulutus

Koulutushankkeessa osallistuja saa tietoa lapsen traumoista, psyykkisten oireiden taustoista, tuen tarpeen tunnistamisesta sekä niiden vaikutuksista oppimiseen. Koulutuksessa käsitellään  lapsen  mielenterveyttä suojaavien- ja riskitekijöiden tunnistamista sekä yksinäisyyden ja syrjinnän ehkäisyä oppimisyhteisöissä.

https://amp.jamk.fi/asio/kurssiilmo/jamk/index.php?resource=78795%2FKiusaamisv%E4kivallan_ehk%E4isy_varhaiskasvatuksessa_ja_koulussa_4_op%2C_ryhm%E4_1%2Fesite%2F&ss_lang=fin

 
LUMA-keskuksen täydennyskoulutusta

LUMA-keskus Suomen tavoitteena on innostaa ja kannustaa lapsia ja nuoria matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian harrastamiseen ja opiskeluun uusien tiede- ja teknologiakasvatuksen avausten kautta, tukea opettajia elinikäiseen oppimiseen varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin koko Suomessa, sekä vahvistaa tutkimuspohjaista opetuksen kehittämistyötä.

LUMA-keskuksen sivuilta löydät täydennyskoulutusta, materiaaleja ja vinkkejä MONOihin yms:

https://www.luma.fi/keskus/


Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä