Sähköisten oppimateriaalien käyttäminen

Etäopetuksessa erilaisia sähköisiä oppimateriaaleja kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan, koska opetus muutenkin tapahtuu käytännössä sähköisiä välineitä hyödyntäen. Sähköiset oppimateriaalit saattavat sisältää opettajan työtä merkittävästi helpottavia elementtejä, tuoda vaihtelua normaaliin oppikirja-vihkotyöskentelyyn ja monipuolistavat muutenkin opetusta esim. videoiden avulla. Joissakin materiaaleissa on myös mahdollisuus eriyttämiseen jopa niin, että sovellus itsessään tarjoaa oppilaalle enemmän hänen osaamistasoaan vastaavia tehtäviä.

Sähköisiä oppimateriaaleja on olemassa vapaasti käytettävistä ilmaisista materiaaleista aina maksullisiin lisensseihin. Kaikissa niissä täytyy huomioida tekijänoikeudet, esimerkiksi oppikirjakustantajat eivät varauksetta hyväksy heidän materiaalien käyttämistä opetusvideoissa.

Jos oppilaan on tarkoitus käyttää materiaalia, on tärkeää selvittää, voiko oppilas käyttää materiaalia kirjautumatta tai voiko hän käyttää sitä koulun cygnnet-tunnuksella. Myös sovellusten GDPR-sopivuudesta pitää varmistua ennen kuin materiaalia ottaa käyttöön (tukisivut).