Päivä 1

Matkustuspäivä ja ensimmäinen päivä

Teksti: Seán O'Leary

Pe 22.9.2017

Opintomatkamme alkoi perjantaina 22.9.2017 Jyväskylästä, josta lähdimme liikkeelle matkaseuroittain ja saavuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle vaihtelevasti klo 13 ja 15 välillä. Kokoonnuimme ryhmänä portilla 32A, josta alkoi virallisesti yhteinen matkamme kohti Kiinan Shanghaita.

Matka lentokoneessa taittui leppoisasti yötä myöten. Toisten iloisesti rupatellen ja toisten torkkuen kahdeksan tunnin lento taittui nopeasti.

Perillä meitä odotti lämmin, mutta pilvinen Shanghai, sekä mukavan energinen opiskelijaopas ja oma bussi, joka kuljetti meidän Shanghain kaupungin läpi yliopistolla sijaitsevaan asuntolaamme. Tutkailimme asuntolan huoneita ja asetuimme taloksi. Matkalaukkujen jättämisen jälkeen lähdimme oppaamme mukana syömään kaupungille. Ihmisten englannin kielen heikko osaaminen yllätti meidät ruokia tilatessa, sillä emme päässeet paikallisten tarjoilijoiden kanssa yksimielisyyteen siitä mitä haluamme syödä, emme edes oppaamme avustuksella. Ruokailusta kuitenkin selvittiin ja tarjolla oli jos jonkin näköistä syötävää.

Ruokailun jälkeen hieman tasailimme aikaeron aiheuttamaa väsymystä päiväunien merkeissä, joita ilmeisesti yksi jos toinenkin nukkui. Tämän avulla jaksoimme iltaan asti ja saimme jo käännettyä sisäistä kelloa kohti paikallista aikaa.

Ilta meni pienemmissä porukoissa ympäri kaupunkia kierrellen ja ruokapaikoissa vieraillen. Vieraan kaupungin tuntemattomat kadut pääsivät hieman yllättämään ja paluu hotellille onnistui vasta muutaman väärän mutkan kautta, joka ei tosin haitannut sillä ilta oli vapaa ja asuntolalle ei ollut kiire. Kuppikunnat palailivat asuntolaan itse parhaaksi katsomaan aikaan ja kaikki opiskelijat löytyivät aamulla yliopistolta.