Opintomatka Shanghai 2017

Tutustumassa kiinalaiseen liikunnanopetukseen

"Jyväskylän yliopiston 19 liikuntapedagogiikan opiskelijaa ja kaksi lehtoria pääsivät toteuttamaan syyskuussa 2017 antoisan opintomatkan Shanghaihin. Siellä he järjestivät yhteistyössä Shanghai University of Sportin kanssa intensiivikurssin teemalla ’School Physical Education Curriculum - International Comparison’.

Kurssin tavoitteena oli perehdyttää opiskelijat (19 suomalaista ja 15 kiinalaista opiskelijaa) liikunnan opetussuunnitelmaan ja pohtia sitä, miten koululaisten osallistumista ja fyysistä aktiivisuutta liikuntatunneilla voidaan edistää. Kurssi toteutettiin 5 op laajuisena sisältäen ennakkoseminaarit tehtävineen, intensiivikurssin Kiinassa opintotehtävineen sekä palauteseminaarin."

Kirjoittajat: Terhi Huovinen, Pertti Huotari ja Joel Lahti (2017) LIITO 4/17

Lohikäärmetanssia

Shanghai University of Sportissa oli mahdollisuus osallistua valinnaiselle Lohikäärmetanssin kurssille. Tanssin ideana oli ohjata lohikäärmettä tekemään erilaisia liikkeitä, kuten eri tasoissa liikkumista, kierteitä ja kaarroksia. Liikkeistä muodostui kuvioita, esimerkiksi ympyröitä, kahdeksikkoja, suoria ja soikioita. Tanssijoiden oli tehtävä huolellista yhteistyötä, jotta lohikäärme saatiin pysymään liikkeestä toiseen kauniin muotoisena. Tämä ei näyttänyt kovinkaan helpolta, sillä usein lohikäärmeeseen tuli jyrkkiä kulmia tai pyörähdysliike ei onnistunut symmetrisesti.Teksti ja video: Terhi Huovinen