Tehtävät, palautuskansiot ja kriteerit

Tehtävät

Väitöskirja-analyysin pariarvioinnin kriteerit


  • 5: Parimme työskenteli tiiviisti yhdessä niin, että kumpikin pääsi käyttämään omia vahvuuksiaan. Työn määrä jakautui tasaisesti tai jos ei jakautunut, selvitimme asian rakentavasti. Otimme toisemme tasavertaisina huomioon, puhuimme ja kuuntelimme toisiamme. Parimme oli enemmän, kuin yksilöiden summa ja tämä näkyy lopputuloksessa. Työskennellessämme opimme sekä aiheesta että ryhmätyöstä.
  • 3: Parimme muodostui kahdesta yksilöstä, joka teki työtä itsenäisesti. Jaoimme vastuut ja kumpikin työsti tehtävää niiden mukaisesti. Ryhmätyöskentelyssä oli ongelmia (esim. työnjaon suhteen), mutta niistä ei aktiivisesti keskusteltu. Tietomäärämme ja osaamisemme lisääntyi, mutta pääasiassa vain siitä osa-alueesta, jota kumpikin työsti.
  • 1: Saimme työmme tehtyä ja olemme siihen tyytyväisiä.

Lupaus paremmasta -tehtävä ja arviointikriteerit

Lupaus paremmasta -tehtävä:

Tässä tehtävässä tavoitteenanne on muuttaa maailmaa

Learning Cafen pohjalta pohdi itsellesi asia, ilmiö, kokonaisuus, kohde tms., johon haluat muutosta ja tartu toimeen

  • Muutosprosessin tulee kestää vähintään viikko. Hakekaa mahdollisimman konkreettisia ja laajalle leviäviä muutosprosesseja (systeemiajattelu)



Arviointi:

–Tämä tehtäväkokonaisuus muodostaa 1/3 opintojakson arvosanasta

–Kriteeriperustainen itse- ja opearvio, jonka keskiarvo muodostaa tehtävän arvosanan

–Arvioinnin kohteena toiminta tehtävän aikana sekä raportin reflektio

Tehtävän anti itsellesi:

5: Valitsin muutoskohteeksi yhteiskunnallisesti merkittävän kohteen ja pystyn perustelemaan merkityksellisyyden kirjotuksessani valitsemiini artikkeleihin pohjautuen. Käytän artikkeleja tehtävän analyysissä tieteellisesti mielekkäällä tavalla. Haastoin itseäni tehtävän aikana ja tein siitä itselleni merkityksellisen. Koen, että sain aikaan konkreettista muutosta, joka vaikuttaa sekä itseeni että ihmisiin ympärilläni.

3: Valitsemani muutoskohde on yhteiskunnallisesti merkittävä, mutta valinnan perustelussa ja analyysissä käytän enemmän omaa ajatteluani kuin lukemiani artikkeleja. Haastoin tehtävässä itseäni jonkin verran ja tein tehtävästä itselleni merkityksellisen, mutta koen, että olisin pystynyt parempaan. Sain aikaan konkreettista muutosta, mutta se näkyy ensisijaisesti omassa elämässäni tai muutamaan ihmiseen ympärilläni.

1: En löytänyt yhteiskunnallisesti merkityksellistä muutoskohdetta, vaan valitsin jonkun muun itselleni tärkeän kohteen. Otin tehtävän tosissani. Jäin tehtävässä itselleni tutulle ja turvalliselle alueelle, mutta koin, että sillä on kuitenkin vaikutusta. Luin tarpeellisen määrän artikkeleja, mutta niiden kytkeminen osaksi analyysiä jäi pinnalliseksi.

 

Reflektio 

Kuvailu (1) 

Ymmärtäminen (2)  

Soveltaminen (3) 

Reflektio (4) 

Syvällinen reflektio (5) 

Opiskelija toistaa ja kuvailee tuotoksessaan eri lähteiden sisältöjä. 

Opiskelijan tuotoksesta välittyy pyrkimys eri lähteiden sisältöjen ymmärtämiseen, ja niiden välille löydetään yhteyksiä.  

Sisällöt pyritään kytkemään toisiinsa tai laajempaan kokonaisuuteen. 

Opiskelija kytkee ja soveltaa tuotoksessaan eri lähteiden sisältöjä omiin kokemuksiinsa ja aiempiin tietoihinsa. Opiskelija pohtii omia käsityksiään opiskeltavista sisällöistä ja antaa niistä konkreettisia esimerkkejä. 

Opiskelija tarkastelee tuotoksessaan omia ennakkokäsityksiään opiskeltavista sisällöistä. Opiskelija vertailee kriittisesti erilaisia näkökulmia, etsii vaihtoehtoja ja tunnistaa kehittämisen kohteita.  

Opiskelija pohtii tuotoksessaan, mistä hänen ajattelutapansa ja toimintamallinsa ovat peräisin. Opiskelija reflektoi perustavanlaatuisia käsityksiään tai ajattelutapojaan ja niissä mahdollisesti tapahtuneita muutoksia.