Dienstag, den 27. April

Riikan tiistai / Riikkas Dienstag

Aamulla lähdimme aamupalan jälkeen Tekniikkamuseoon (Deutsches Technikmuseum Berlin). Museoon kuului kaksi rakennusta, Spectrum, joka oli tiedekeskus täynnä erilaisia vekottimia joita sai testailla, ja sitten toinen rakennus jossa oli vanhoja laivoja, lentokoneita yms.

Museovierailun jälkeen lähdimme kaupungille syömään omissa porukoissamme. Me söimme pienet pitsat metroasemalla. Sitten palattiin hostellille, jossa kokoonnuimme yhteen puolalaisten kanssa. Pidettiin yhteenveto reissusta, kerättiin plussat ja miinukset, oliko matkamme onnistunut. Ja olihan se! Sitten puolalaiset lähtivät kotiin, mikä oli tosi kurjaa... Hyvästeltiin heidät, mutta onneksi sovittiin monien kanssa että pidetään yhteyttä Facebookin kautta.

Sitten lähdimme suomalaisen ryhmämme kanssa kaupungille syömään. Olimme etsimässä ruokapaikkaa, kun joku mies ohjasi meidät sisälle Schildkröte (=kilpikonna) -nimiseen ravintolaan. Hän sanoi maksavansa kaikkien meidän ruoka-annoksista puolet! Ravintolan omistaja toi jokaiselle aterian, Wienerschnitzel mit Pommes Frites, eli wienerleike ja ranskikset. Ruoka oli hyvää, eikä meille jäänyt siitä paljon maksettavaa. Mies joka tarjosi meille ruuat puoleen hintaan oli kuulemma joku rikas berliiniläinen, joka on hyvin ystävällinen ja hyväsydäminen, ja siksi hän myös päätti tarjota meille.

Syömisen jälkeen oli aikaa kierrellä kauppoja Kufwürstendamilla, tunnetulla kauppakadulla. Sen jälkeen palasimme hotellille, kirjoittelimme postikortit aulassa ja menimme nukkumaan.
Heute besuchten wir das Deutsche Technikmuseum Berlin. Dann gingen wir essen, und dann zum Hostel. Heute war der letzte Tag für die Polen in Berlin. Das war doof… Dann besuchten wir einige Geschäfte in der Kurfürsterdam.

Aarnin tiistai / Aarnis Dienstag

Tiistai oli viimeinen päivä puolalaisten kanssa. Heti aamusta menimme Deutsches Technikmuseumiin, jossa oli paljon erilaisia kojeita. Museoon kuului kaksi osaa, mutta toisessa en kerinnyt käydä kuin vilaukselta. Sitten kävimme syömässä kaupungilla. Sen jälkeen keräännyimme hostellille ja hyvästelimme puolalaiset. Sen jälkeen lähdimme kaupungille syömään ja törmäsimme paikkaan, jossa joku mies maksoi meidän kaikkien wienin leikkeestä puolet, joten se tuli aika edulliseksi. Loppupäivästä kävimme kaupoilla.