Iitin lukio

Iitin lukioon valitut 13.6.2024

Iitin lukioon valitut 13.6.2024

Seuraavat valitut ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun:

Elomaa Veera, Eloranta Sara, Halonen Niilo, Heinola Maksimus, Hyypiä Leevi, Innanen Emmi, Isokangas Petrina, Jermuss Aleks, Järvinen Niklas, Kaanula Sisu, Kauppinen Otto, Koskela Kiira, Koskelainen Reetta, Lautala Lassi, Leiramo Martta, Leppälä Tuuve, Lindroos Aino, Niskanen Mikko, Pekko Helmi, Pihlaja Peetu, Pirinen Vilppu, Salo Kaarlo, Seppälä Jami, Trommel Rineth, Walin Jarno. Valittuja yhteensä 26.

Iitissä 13.6.2024 Ari Toropainen, rehtori 040 560 5545

Iitin lukio

Iitin lukio on toisen asteen yleissivistävä oppilaitos, jonka tehtävänä on antaa opiskelijalle ne tiedot ja taidot joita edellytetään ylioppilastutkintopohjaisiin jatko-opintoihin pyrittäessä. Lukion tavoitteisiin kuuluu lisäksi edistää nuorten aikuisten kasvamista niin, että heistä kehittyy aloitekykyisiä, yritteliäitä, vastuuntuntoisia ja suvaitsevaisia aikuisia.

Lukion opiskelija voi suunnitella oman opinto-ohjelmansa valintakortin  ja opintojaksotarjottimen avulla. Lukion oppimäärään laajuus on 150 opintopistettä. Lukio-opinnot koostuvat valtakunnallisista pakollisista, syventävistä sekä koulukohtaisista syventävistä ja soveltavista opinnoista. Pakollisia opintoja tulee suorittaa vähintään 94 opintopistettä (lyhyt matematiikka) tai 102 opintopistettä (pitkä matematiikka). Syventäviä opintoja tulee suorittaa vähintään 20 opintopistettä. Lisäksi opiskelijan opinto-ohjelmaan voi kuulua muita opetussuunnitelman mukaisia opintoja. Lukio-opinnot on suunniteltu laajuudeltaan kolmivuotiseksi, mutta tarvittaessa sen suorittamiseen saa käyttää neljä vuotta. 

Iitin kunnan kieliohjelman mukaan Iitin lukiossa seuraava kielivalikoima: A1- kieli englanti, A2-kieli saksa, B1-kieli ruotsi, B2- kielet ovat ranska, saksa ja venäjä , B3-kielet ranska, saksa sekä venäjä ja espanja, joiden opetuksessa hyödynnetään ulkopuolista verkkokurssitarjontaa.

Iitin lukiolle on muodostunut toimiva kansainvälinen yhteistyöverkosto Erasmus-hankkeen ja Ranskan kielen ja kulttuurin opetuksen kehittämishankkeiden kautta. Yhteistyökoulut ovat Saksassa , Ranskassa, Iso-Britanniassa, Puolassa ja Unkarissa

Yrittäjyys - ja teknologiakasvatuksen kursseilla opiskelijalla on mahdollisuus tutustua yrittäjyyteen ja monipuoliseen teknologian soveltamiseen opiskelussa: 3D-tulostamiseen, drone-, ja 360-kuvaukseen sekä erilaisiin virtuaaliympäristöihin. Talotekniikan laboratoriokurssi järjestetään yhteistyössä yhteistyössä Halton Oy:n kanssa. Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa Lappeenrannan teknillisen yliopiston elektroniikan peruskurssi.

Iitin lukion opiskelijoilla on mahdollisuus sisällyttää opintoihinsa Kouvolan Urheiluakatemian kursseja. 

Lukiodiplomeja voi suorittaa kuvataiteessa, musiikissa, liikunnassa ja mediassa.