Työnantaja ja rekrytointi sosiaalisessa mediassa

Työnantaja markkinoi sosiaalisen median avulla itseään työnantajana

Somen kautta saat hyvää tietoa niin yrityksen kuin koko alankin ajankohtaisista asioista. Usein yrityksiin haetaan "hyvää tai sopivaa tyyppiä". Seuraamalla yrityksiä somessa, saat käsityksen siitä millaisia työntekijöitä he hakevat tai millainen kulttuuri tai henki työpaikalla yleensäkin on. Osallistuvatko yrityksen työntekijät usein porukalla urheilutapahtumiin? Tästä voit päätellä, onko yrityksessä sporttista väkeä töissä ja arvostavatko he ihmisiä, jotka pitävät huolta itsestään. Viettävätkö työntekijät aikaa keskenään muutenkin kuin työn parissa? Tällöin työporukka todennäköisesti koostuu sosiaalisista, hyvin keskenään toimeentulevista henkilöistä. Pohdi, millaisia ominaisuuksia itselläsi on, olisitko "sopiva tyyppi" juuri heidän yritykseensä, sopeutuisitko muiden joukkoon ja viihtyisitkö heidän yhteisissä tilaisuuksissaan?

Työpaikkailmoitukset sosiaalisen median palveluissa

Monet yritykset mainostavat avoimia työpaikkojaan sosiaalisen median profiileissaan. Julkaisuista voi saada myös vinkkejä sellaisista työpaikoista, joista ei julkisesti ilmoiteta tai joihin ei aktiivisesti edes välttämättä haeta ketään. Kannattaakin siis seurata kiinnostavia yrityksiä ja potentiaalisia työnantajia somessa, vaikkei työnhaku juuri tällä hetkellä ajankohtaista olisikaan. 


Yritykset voivat myös ostaa maksullisia mainoksia, jotka näkyvät esimerkiksi Facebookissa ja Instagramissa ns. sponsoroituna työpaikkailmoituksena. 

Mainokset kohdennetaan, eli ne näkyvät tietyillä kriteereillä palvelun käyttäjille, vaikkapa paikkakunnan tai koulutuksen perusteella. Tarkista siis, että tietosi ovat oikein, sillä jos profiilistasi puuttuu jokin tärkeistä perustiedoista, nämä työpaikkailmoitukset eivät näy sinulle.

Yhteydenotto sosiaalisen median kautta

Jotkut työnantajat voivat pyytää yhteydenottoa tai hakemuista esim. Whatsupin tai Messengerin kautta. Jotkut yritykset ovat myös perustaneet oman chat-palvelun rekrytointiin.

Esimerkiksi rakennusyhtiö Lehto Groupilla on rekrychat-palvelu työnhakijoille. Chatissa voi kysellä avoimista työtehtävistä, kertoa omasta osaamisestaan ilman perinteisen työpaikkahakemuksen kirjoittamista.






  • Valitse vähintään yksi sosiaalisen median palvelu, jota tutkit tarkemmin.
  • Etsi valitsemastasi palvelusta hakusanoilla ja häshtageilla oman alasi työpaikkoja. Jos työpaikkoja ei löytynyt, kokeile toista palvelua tai yritystä.


  • Tutki löytyykö potentiaalinen työnantajasi sosiaalisen median kanavista. Mistä? Voit hakea yritysten someprofiileja vaikket itse olisikaan kyseisessä palvelussa käyttäjänä. Laitat vain Googleen esim. "Yrityksen nimi + Twitter".
  • Pohdi millaisen mielikuvan saat yrityksestä ja sen työkulttuurista? Miten he kuvailevat itseään? Onko julkaisuissa esillä työtekijöitä, millaisen mielikuvan saat heistä? Miten hyvin sopeutuisit heidän joukkoonsa, mitä yhteistä teillä olisi?
  • Tutki miten saat yhteyden yritykseen, jos haluat hakea heille töihin?​