Humanistinen ja kasvatusala

Humanistinen ja kasvatusala toisella asteella

Kasvatusalalla työskentelevät toimivat pääasiassa lasten ja nuorten parissa, mutta myös aikuiskasvatuksen saralla. Kasvatusalan työtehtävät ovat muun muassa opettamista, ohjaamista, suunnittelua sekä kouluttamista.
Ammatillisista oppilaitoksista voi valmistua lastenohjaajaksi, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi sekä viittomakielen ohjaajaksi. Ammattikorkeakoulusta valmistuneen tutkintonimike puolestaan on yhteisöpedagogi (AMK) tai viittomakielen tulkki (AMK).

Nuorisotyöntekijä


Lastenohjaaja

Humanistinen ja kasvatusala yliopistossa

Kasvatustieteellistä alaa voi opiskella useissa yliopistoissa, jotka ovat profiloituneet eri tavoin.Luokanopettaja- sekä lastentarhanopettajat kouluttautuvat yliopistojen kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Useimmissa yliopistoissa voi suorittaa myös tutkintoon sisältyvinä tai erillisinä opintoina aineenopettajan kelpoisuuden tuottavat opettajan pedagogiset opinnot. Muita kasvatustieteellisen alan erikoistumisalueita ovat muun muassa erityisopetus, kotitalouden, käsityön ja musiikin aineenopettajakoulutus sekä oppilaanohjaus ja mediakasvatus.
Yliopistosta valmistuneen tutkintonimike on kasvatustieteiden kandidaatti tai maisteri.

Musiikinopettaja



Yliopistossa humanistisella alalla opiskellaan kieliä, kulttuuria, kirjallisuutta, historiaa ja taidetta. Tutkinnon suorittanutta kutsutaan humanististen tieteiden kandidaatiksi tai maisteriksi.

Kirjallisuusagentti