20.11. Kurkistus Pop up-pajoihin

Heipsan,

KEOS2017-foorumi lähestyy kovaa vauhtia ja on aika kurkistaa luentojen ja paneelikeskustelujen ohessa myös Pop up-pajoihin, joita pyörii päivän aikana. Otinkin yhteyttä pajojen pitäjiin ja pyysin heitä omin sanoin tiivistämään mitä Pop up-pajassa on luvassa ja miksi juuri tähän tiettyyn pajaan kannattaa tulla tutustumaan. Tässä lyhyet esittelyt muutamista pajoista, lisätietoa ja lisää Pop up-pajoja löytyy KEOS2017-foorumin ohjelmasta.

Pop up 1

"Hyvä ruoka, parempi mieli - pienen kyläkoulun lähestymistapa monialaiseen oppimiskokonaisuuteen. Näin teimme matkan paikalliseen ruokakulttuuriin." (klo 10.15-11.00)
Pop up-pajassa kerromme, kuinka toteutimme monialaista oppimiskokonaisuutta koko syyslukukauden 2016 ajan. Keskitymme ilmiöihin, joita koimme, teimme ja opimme.

MatKu (matematiikkaa ja kuvaamataitoa) integroivia pop up -työpajoja Perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisten tavoitteiden hengessä. Matemaattinen suhde tieteessä ja taiteessa. (klo 12.15-13.00)
Tässä MatKu Pop up-pajassa matematiikkaa ja kuvaamataidetta eheytetään Suhteista kuvamalleiksi -tematiikan kautta ihmisen mittasuhteiden, maskeerauksen, konditorian, väriopin ja sisustuksen keinoin.
Ohjaajina lehtorit Sinikka Kaartinen ja Antti Lokka ja pajan vetämisestä vastaavat opiskelijat.


Oppikirjanihkeää teemaopetusta (klo 15.00-15.45)
Kaksi luokanopettajaa päätti lyödä hynttyyt yhteen ja tuumia opetustaan yhdessä. Tuloksena syntyi yhdensortin teemaopetus, jossa perinteiset oppiainejakoiset sisällöt on järjestetty uudelleen teemakokonaisuuksiksi.
Satu Kuukkanen ja Tiina Takala, luokanopettajat Keski-Palokan koulusta kertovat omia ideoitaan ja kokemuksiaan teemaopetuksen toteuttamisesta.


Pop up 2

Ensikokemuksia Office 365 Teamsin käytöstä. Tule kuulemaan ensikokemuksia Office 365 Teamsin käytöstä opetuksessa. (klo 9.15-10.00)
Tule kuulemaan kokemuksia Office 365 Teamsin käytöstä opetuksessa ja projekteissa. Pajassa opit Teamsin peruskäyttöä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia. Kuulet oivalluksia ja haasteita, joita on tullut vastaan Teamsin käytössä.

Missä mennään psykologian ja terveystiedon opetuksessa. Mitä odotetaan tulevaisuudelta? (klo 11.15-12.00)
Työpajassamme opettajia osallistetaan miettimään yhdessä OKL:n aineenopettajaopiskelijoiden (terveystieto ja psykologia) kanssa mitä on ilmiölähtöisyys ja mitä haasteita se tuo arviointiin. Pajassa tavoitteena on jakaa kokemuksia.

Checkpoint Leonardo Network (klo 13.15-14.00)
Checkpoint Leonardo Network -työpajassa tutkitaan projektiperustaista opettajankoulutusmallia monialaisen oppimisen suunnitteluun, ohjaamiseen, arviointiin ja kulttuurin luomiseen.
Työpajassa esitellään ja arvioidaan opiskelijoiden tuotoksia kolmesta valoon liittyvien ilmiöiden oppimisprojektista. Nämä ovat:
1) Värittömästä värejä
Valmistetaan värittömistä, optisesti aktiivisista arjen materiaaleista ihmeellisiä väri-loistoja saavia taideteoksia.
2) Tiede goes Disco
Arjen materiaalit UV-valaistuksessa yllättävät. Tutkitaan aineita, jotka loistavat näkymättämässä UV-säteilyssä. Sommitellaan hehkuvia asetelmia.
3) Da Vinci koodi
Miltä punainen pinta näyttää violetissa valossa? Entä päinvastoin? Tutkitaan pinnan värejä ja varjoja erivärisissä valaistuksissa ja suodattimien läpi ja ratkotaan salaperäisiä ongelmia niiden avulla.

Historia - tutkivaa ja eläytyvää historian oppimista erilaisin kokeiluin ja menetelmin (klo 14.15-15.00)
Historian pop up –pajassa esitellään historian opetuksen uusia tuulia. Opettajankoulutuksessa tehtyjenkokeilujen lisäksi osallistuja voi itse yrittää ratkaista mysteeriä vuodelta 1957: kuka yritti murhata presidentti Urho Kekkosen?

Kuten esittelyistä näkee myös Pop up-pajat ovat pullollaan monipuolista kiinnostavaa tekemistä ja taatusti jokaiselle jotakin! Mikäli jokin/jotkin pajoista jäi kiinnostamaan, lisätietoa näistä ja muista Pop up-pajoista löytyy osoitteesta: https://peda.net/hankkeet/ksosaava/keos/ohjelma/popup-pajat sekä tietysti paikanpäältä!

Mukavaa alkanutta viikkoa ja KEOS2017-foorumissa nähdään!

Terveisin,
Ella