Sulje
Käynnistetään Info TV-näkymää (JavaScript pitää olla sallittuna)

Ajankohtaista elinikäisestä ohjauksesta nro 20, syyskuu 2021

Tässä vuoden 2021 kolmannessa ajankohtaiskatsaus painottu kansalliseen ELO-strategiaan liittyvien hankkeiden etenemiseen eri hallinnon aloilla.

Uusi ajankohtaiskatsaus verkkojulkaisuna: https://peda.net/hankkeet/elotori/ajankohtaiskatsaus/nro20

TNO-foorumi 26.-27.5.2021

TNO-foorumin 26.-27.2021 teemana oli valtakunnallisen ELO-strategian toimenpide-ehdotusten eteneminen alueilla. Foorumin esitykset ovat nyt saatavilla ELO-torilla.

Ajankohtaista elinikäisestä ohjauksesta nro 19, toukokuu 2021

Tässä vuoden 2021 toisessa ajankohtaiskatsauksessa esitellään tiiviisti mm. huhtikuun 9. päivän ELO-foorumin kokouksessa käsitelty ELO-strategian toimeenpanosuunnitelma vuosille 2021-23 sekä tietoja jo käynnistyneistä strategiaan liittyvistä hankkeista. 

Uusi ajankohtaiskatsaus verkkojulkaisuna: https://peda.net/hankkeet/elotori/ajankohtaiskatsaus/nro19

Ajankohtaista elinikäisestä ohjauksesta nro 18, helmikuu 2021

Vuoden 2021 ensimmäinen ajankohtaiskatsaus painottuu elinikäisen ohjauksen strategiassa 2020-23 tehtyjen esitysten toimeenpanoon. Lisäksi esitellään tuoreita kansainvälisiä ohjausalan tutkimuksia ja selvityksiä. 

Uusi ajankohtaiskatsaus verkkojulkaisuna: https://peda.net/hankkeet/elotori/ajankohtaiskatsaus/nro18

Ajankohtaista elinikäisestä ohjauksesta nro 17, joulukuu 2020

Tässä ajankohtaiskatsauksessa esitellään 3.12.2020 julkistetut ELO-foorumin ehdotukset elinikäisen ohjauksen strategisiksi painopisteiksi vuosille 2020-2023. Lisäksi esitellään jo käynnistyneitä ohjauksen kehittämishankkeita ja tuotettuja ohjausmateriaaleja eri kontekstiin

Uusi ajankohtaiskatsaus verkkojulkaisuna: https://peda.net/hankkeet/elotori/ajankohtaiskatsaus/nro17

Ajankohtaista elinikäisestä ohjauksesta nro 16, syyskuu 2020

Tässä ajankohtaiskatsauksessa teemoina ovat mm. kansallisen elinikäisen ohjauksen strategian valmistelu ja sen liittymispinnat meneillään oleviin valtakunnallisiin hankkeisiin ja uudistuksiin. Alueelliset ELO-verkostot ovat jakaneet kokemuksiaan ELOLIV 2020-tapahtumassa, ja useat ESR-rahoitteiset kehittämisprojektit ovat edistäneet ohjausta omissa verkostoissaan. Nuorisoalan ohjauspalvelujen kehittäminen etenee EU:n jäsenmaissa.

Uusi ajankohtaiskatsaus verkkojulkaisuna: https://peda.net/hankkeet/elotori/ajankohtaiskatsaus/nro16

Ajankohtaista elinikäisestä ohjauksesta nro 15, toukokuu 2020

Tässä ajankohtaiskatsauksessa teemoina ovat mm. valtakunnallisen ELO-foorumin käynnistäminen, kevään TNO-foorumin kuulumiset ja Taitotuunaajat –hanke. Ajankohtaista tutkimustietoa on julkaistu kevään aikana TE-hallinnon ohjauspalveluista, Ohjaamojen vaikuttavuudesta, pohjoismaiden ohjauksen järjestelyistä sekä EU:n jäsenmaiden ohjauksen tulevaisuuden näkymistä. Valtakunnalliset OPO-päivät järjestettiin helmikuussa Tampereella. Lisäksi mukana on tuoreimmat tilastot opinto-ohjaajien koulutusmääristä Suomessa.

Uusi ajankohtaiskatsaus verkkojulkaisuna: https://peda.net/hankkeet/elotori/ajankohtaiskatsaus

Ajankohtaista elinikäisestä ohjauksesta nro 14, helmikuu 2020

Tämän ajankohtaiskatsauksen teemoina ovat mm. ohjauksen konkretisointi hallitusohjelmassa, koulutuksen nivelvaiheiden arviointi, Ohjaamojen tulevaisuus sekä kansainvälisten organisaatioiden julkilausuma ohjauksen merkityksestä. Lisäksi esitellään uusia uloksia kehittämisprojekteista ja tutkimushankkeista.