YO-info

LUKION VIRALLINEN YO-INFO

Tämä on Eurajoen lukion virallinen ylioppilaskirjoitusten info-sivusto. Lue tätä sivua tarpeeksi usein ja etenkin ennen kirjoituksia/kirjoitusten aikana.

Tiedotteita abeille ja kakkosille (lukuvuoden ajasta riippuen)Kevään 2023 kirjoituksiin osallistuvat:

Alla linkki YTL:n tiedotteeseen "Hyvä kevään 2023 ylioppilaskokelas", jossa on kerrottuna keskeiset ylioppilaskokeen suorittamiseen liittyvät asiat. Se on nähtävänä lautakunnan verkkosivuilla: www.ylioppilastutkinto.fi > Ylioppilastutkinto > Tietoa kokelaille

https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/kokelaille 


Lautakunta ylläpitää myös koronatiedotussivuja (https://www.ylioppilastutkinto.fi/koronavirukseen-varautuminen).

Myös koepäivät löytyvät YTL:n sivuilta.

Ilmoittautuminen kevään 2023 kirjoituksiin on ajankohtainen marraskuussa 2022. Viimeinen ilmoittautumispäivä koulussamme on 24.11.2022.


Keväällä 2022 tai myöhemmin tutkinon aloittaneilla tutkintoon kuuluu vähintään viisi pakollista koetta. Aikaisemmin aloittaneilla pakollisia kokeita on neljä. 


Syksyn 2022 kokeiden tulokset


Opettajien suorittaman esitarkastuksen pisteytykset siirretään näkyviin Wilmaan sitä mukaa kuin tarkastus valmistuu.

Syksyn 2022 kirjoitusten lopulliset tulokset tulevat 10.11.2022. Ne siirretään näkyviin Wilmaan kyseisen päivän aikana.Kevään 2023 ja syksyn 2023 YO-koepäivät löytyvät YTL:n sivuilta www.ylioppilastutkinto.fi
-------------------------------------------------------------------

Wilma-viesti 2016 aloittaneille 14.5.2018

Kun tulokset ovat perjantaina selvillä:

1. Tutkintopyynnöt arvosanoista lautakunnalle  löytyyvät alla olevasta linkistä.

https://www.ylioppilastutkinto.fi/maaraykset/yleiset-maaraykset-ja-ohjeet

(s 17- 18 tarkistuspyyntö ja tarkistusarvostelu)

Maksu tarkistusarvostelusta on  50 euroa ja se maksetaan takaisin, mikäli arvosana nousee.

Homma toimii niin,että tulosten saavuttua on kaksi viikkoa aikaa maksaa maksu, esittää minulle, että se on maksettu ja samalla toimittaa hakemus (tarkemmin linkissä) tarkistusarvostelusta minulle. Minä toimitan hakemuksen sitten eteenpäin.

Jokaisen on itse punnittava tarkistusarvostelun kannattavuus; hyvin harvoin arvosana yleensäkään muuttuu eikä yleensää ainakaan sitten, jos valittaa, koska arvosana jäi niin lähelle seuraavaa arvosanaa. Toisaalta, ei kannata jättää huonoa arvosanaa kalvamaan, jos siltä tuntuu. Kahden viikon päästä ei voi enää tehsdäpyyntöä!

2. Mikäli haluat korottaa arvosanojasi (tai koirjoittaa uusia) on sinun ilmoittauduttava ennen koulun loppua seuraavasti: ilmoittaudu Wilman kautta, tallenna ilmoittautumisesi, tulosta se ja vie kansliaan (Ilman paperitulostetta ei ilmoittautuminen ole pätevä)

Huom: Mikäli ilmoittaudut, mutta et syksyllä tulekaan kirjoituksiin, niin ilmoita siitä koululle.. Syksyllä ovat kaikki (pl. matematiikka) jo sähköisiä kirjoituksia.


Osa Wilma-viestistä, joka on lähetty 8.5. 2018 kakkosille


Abeille (eli nykyisille kakkosille)
Kompensaatio

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää se, että ainoastaan pakollisessa aineessa (siis jostakin neljästä valitsemastasi pakollisesta aineesta) voi reputtaa niin, ettei pääse ylioppilaaksi, Ylimääräisistä  voi reputtaa mielin määrin ja silti pääsee ylioppilaaksi. (esimerkki: kirjoitat 4 pakollista ja 6 ylimääräistä. Vaikka reputtaisit kaikissa kuudessa ylimääräisessä, pääset silti ylioppilaaksi, kunhan et reputa pakollisissa), Kannattaa myös tarkkaan miettiä minkä valitsee pakolliseksi kirjoitusaineeksi: Helposti syksyllä ns. pelaa varman päälle ja valitsee sen parhaimman aineensa ylimääräiseksi ja saa siitä esim m:n. SItten onkin ongelma valita  varsinainen pakollinen aine keväällä. Tässäkään valinnassa ei voi auttaa jokaisen on itse tehtävä päätös.

Kompensaatio on eräänlainen työvoitto:

Pakollinen hylätty koe (reputtaminen) voi kompensoitua, jos kokelas on suorittanut muista aineista yo-kokeita riittävästi / riittävän tasoisesti. Silloin voi päästä ylioppilaaksi, vaikka pakollisesta aineesta olisikin hylätty arvosana.

Kompensaatiopisteitä kaikista suoritetuista yo-kokeista saa seuraavasti:

L 7, E 6, M 5, C 4, B 3 ja A 2 kompensaatiopistettä. Kompensaatiopisteet lasketaan yhteen. Jos yhteispistemäärä (siis ei keskiarvo) on vähintään

12, niin se kompensoi hylätyn arvosanan i+

14, niin se kompensoi hylätyn arvosanan i

16, niin se kompensoi hylätyn arvosanan i-

18, niin se kompensoi hylätyn arvosanan i=

(huomaa, että hylättyjäkin on siis neljä erilaista)

Huom. Kompensaatioon otetaan huomioon vain ne ylimääräiset aineet, jotka on valittu viimeistään sillä tutkintokerralla, jolloin teet ensimmäisen kerran viimeisen (neljännen) pakollisen aineen. Tutkintoa täydentämällä et voi kompensoida hylättyä pakollista koetta.

Kannattaako sitten kirjoittaa monta ainetta vai keskittyä vain pakollisiin. Se on jokaisen itse punnittava!

Huomaa, että sen jälkeen, kun olet ensimmäisen kerran yrittänyt neljää pakollista oppiainetta et voi enää ottaa uusia aineita eli kompensaation yritys ei enää onnistu

Yleinen väärinkäsitys: mitä jos reputtaa sillä kolmannella kerralla Tie ei silti ole pystyssä, sillä kolmella peräkkäisellä kerralla on yritettävä neljää pakollista.

Esimerkki: opiskelija aloittaa syksyllä 2018 ja kirjoittaa yhden ylimääräisen aineen. Pitää sitten taukoa kevään 2019 ja kirjoittaa syksyllä 2091 neljä pakollista ainetta reputtaen kahdessa. EI ongelmaa, sillä hän voi uusia reputetut seuraavan kolmen kirjoituskerran aikana (kaksi yritystä/aine) ja päästä ylioppilaaksi.

Muista kuitenkin, että valkolakin edellytyksenä on lukion päättötodistuksen saaminen (ei koske ammatillisen tutkinnon suorittaneita). Siis kurssimäärä yleensä + pakolliset kaikissa oppiaineissa

Viesti lähetty 4.5.2018

Hei kakkonen

Ensi syksyn kirjoituksiin ilmoittaudutaan  nyt. Ilmoittautuminen (2018 s on lopullinen, sitä ei voi muuttaa jälkikäteen) tapahtuu seuraavasti:Wilma>Lomakkeet>Eurajoen lukio / Ilmoittautuminen ylioppilaskirjoituksiin

Lomakkeessa kysytään myös suunnitelmaa tuleville kirjoituskerroille. Sitä voit muuttaa jälkikäteen. Sen täyttäminen on kuitenkin tärkeää, sillä

1, Jos tulee YTL:n kanssa ongelmia jälkeenpäin on meillä (ja sinulla näyttää edes jotain mustaa valkoisella)

2. Pyrimme tarkastamaan, että jokaisella on järkevä suunnitelma (4 pakollista, äidinkieli ja ainakin yksi pitkä aine)

HUOM. syksyllä 2019 ja keväällä 2019 kirjoitetaan tiettyjä aineita peräkkäisinä päivinä. Tsekkaa päivät linkistä ja suunnittele tarkkaan.

https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/koepaivat

Tarjotin valmistuu WIlmaan vasta kesällä, mutta apua saat alla olevasta taulukosta (ykkösjakson kurssit, ei muutu enää)
 

     

2016A

2016B

2016C

ÄI6.1

PS5

ÅI11.2

ÄI5.4

Ä19.2

IT

ENA10,2

MAA12

MAB9

RUB7.1

ÄI6.2

EN11.2

ENA10.1

BG5

ÄI6.3

RUB8.1

YH5

TVT

 

RAB7/puoli k.

MAA15
Viesti lähetetty lukion kakkosille 23.4. 2018 kello 9:46

Tämä on Wilma-viestit lukion kakkosille ylioppilaskirjoituksista

Lautakunnan lähettämän tiedotteen kaikille kirjoittajille löydät linkistä:
https://www.ylioppilastutkinto.fi/images/sivuston_tiedostot/Ohjeet/Kokelaskirje/kokelaskirjes18.pdf

Siihen kannattaa tutustua erikoisen hyvin.

Samalla kannattaa huomata, että sekä syksyllä 2018 että keväällä 2010 osa YO-kirjoituspäivistä ovat peräkkäisinä päivinä. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että jos et halua kirjoittaa peräkkäisinä päivinä, niin nyt kannattaa suunnitella tarkkaan

Ilmoittautuminen tapahtuu yllä olevan linkin mukaan viimeistään 5.6, mutta EURAJOEN LUKIOSSA KOKELAAN ON ILMOITTAUDUTTAVA VIIMEISTÄÄN 1.6 MENNESSÄ WILMAN KAUTTA. (Wilma -ilmoittautumisesta ohjeet myöhemmin). Kannattaa huomata, että ilmoittautuminen on lopullinen.

Syksyn 2018 kirjoituksiin ilmoittautuminen lisäksi jokanen tekee myös ns. kirjoitussuunnitelman. Tällä halutaan varmistaa se, että jokaisen suunnitelmiin kuuluu oikea yhdistelmä pakollisia aineita (mm. äidinkieli ja yksi pitkä oppiaine). Tämä on kuitenkin siis vasta suunnitelma ja sitä voi halutessaan muuttaa jälkikäteen (suunnitelma jää koululle)

Syksyn 2018 kirjoituspäivät

https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/koepaivat/syksyn-2018-koepaivat

Kevään 2019 kirjoituspäivät

https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/koepaivat/kevaan-2019-koepaivat

Tarjotin ei vielä ole valmis (minusta riippumattomista syistä) mutta saan ennen ilmoittautumista kokelaille tarjolle vähintään 1. jakson oppiaineet.

Valinnoista pidetään toukokuussa vielä kaikille pakollinen tiedotustilaisuus, Ilmoitan päivämäärän myöhemmin

PS

Lukion virallinen info kirjoituksista on koulun Peda.netissä kohdassa YO-infoLähetetty abeille 20.3. klo 9:39

Tulokset näkyvät Opiskelijan kohdalla-->Tulosteet-->YO-kokelaan aineet ja suoritukset ja siellä Pisteet/Opettaja

Seuraava viesti lähetettiin kirjoittajille Wilman kautta 14.3. 2018 kello 11:00

Tämä on Wilma-viesti kaikille kevään yo-kirjoittajille

Etenkin kielten YO-kirjoittajille: Jos kielissä/muissa aineissa on kuuntelu/video, jonka voi “soittaa” vain kerran, niin älä kuuntele välillä 11-12 (kahvitarjoilu), etten tyrkytä kahvia väärällä hetkellä ;-). Samoin kannattaa olla tarkkana, ettei kello soi juuri tärkeällä hetkellä!  

Ainutkertaiset kuuntelut (jos niitä siis on) kannattaa tehdä ennen kello 11:ta (kellonsoittoajat huomioiden) jolloin ei myöskään poislähtijöistä ole harmia!


Seuraava viesti lähetettiin Wilman kautta kirjoittajille 7.3. 2018 kello 8:00

Tämä on Wilma-viesti kaikille kevään kirjoituksiin osallistuville

Hei

Kirjoitukset alkavat maanantaina 12.3. äidinkielellä. Tulethan paikalle hyvissä ajoin (aloitamme sisäänoton jo 8:30) Muista “ruksia” nimesi oven nimilistasta tullessasi paikalle.

Myös sähköisiiin kirjoituksiin osallistuvat otetaan sisään heti 8:30, jotta kaikki kommervenkit ehditään tehdä ennen kello yhdeksää.

Muistathan ottaa kaikkiin sähköisiin kirjoituksiin mukaan oman hiiren ja kuulokkeet (kaikki laitteet, joissa toimii Bluetooth tai ovat muuten langattomia on kielletty). Koululla on muutama varalaite, mutta niitä annetaan vain kokeessa rikkimenneiden tilalle

Erikoisen tärkeää on sähköisissä kirjoituksissa muistaa myös oma henkilötunnuksensa. (Hetu tietysti pitää muistaa muutenkin :-)

Kahvitus on välillä 11-12 kirjoituspäivinä. Itse yrittäisin hoitaa kuuntelut ja mahdolliset videon katsomiset muuna aikana! 

 

Seuraava viesti lähetettiin Wilman kautta kirjoittajille 8.2. 2018 kello 11:45

Tämä on Wilma-viesti ylioppilaskirjoituksista

Sähköiset kirjoitukset

Muistathan myös, että kuulokkeissa (tai hiiressä) ei saaa olla langatonta ominaisuutta (Bluetooth tms) On olemassa kuulokkeita, jotka toimivat sekä langalliisina että langattomina. Myös nämä on edellä mainitun perusteella kielletty.

Koneen oma hiiri voi toimia tai olla toimimatta (Abitista ei ikinä tiedä) Jos haluat/joudut käyttämmään hiirtä niin hiirimatosta voi olla suurikin apu. Muista kuitenkin, ettei siinäkään saa lukea mitään (jos matossa lukee jotain niin tekstit on teipattava yli)

Kaikille

Muista tosiaan, ettei puserossa tai yleensäkään vaatteissa saa lukea mitään. Juomapullojen tms etiketit täytyy teipata etukäteen yli. Koululla on muutamia välineitä lainaksi, mutta ne on tarkoitettu kokeessa rikkimenneiden korvaukseen.

 

Muista tsekata myös peda.netistä koulun viralliset ohjeet.

Pasi

Pakollinen YO-info

Pakollinen YO-info keväällä 2018 kirjoittaville pidettiin 13.11. kello 10.20 alkaen. Infossa käsiteltiin ilmoittautuminen 23.11. mennessä ja ilmoittautumislomakkeen tulostus, allekirjoitus ja palautus kansliaan.

Ilmoittautuminen YO-kirjoituksiin K2018

Kaikkien opiskeljoiden tulee ilmoittautua kevään kirjoituksiin 23.11. 2017 mennessä. Tämä tapahtuu seuraavasti: opiskelija kirjautuu koulun WIlmaan ja avaa linkin Lomakkeet--Eurajoen lukio/Ilmoittautuminen ylioppilaskirjoituksiin ja täyttämällä ko. listan omalta osaltaan. HUOM: LOMAKE SULKEUTUU 24.11.

Muistathan, että ylioppilastodistukseen vaaditaan neljä pakollista kirjoitusainetta, joista yksi on pitkä oppimäärä (käytännössä englanti tai matematiikka). Kirjoittamaan ei myöskään pääse, jos kirjoitusaineessa on pakollisia kursseja suorittamatta.

TÄRKEÄÄ! Tallenna ilmoittautumisesi ja mene kohtaan Tulosteet-->Ilmoittautuminen ylioppilaskirjoituksiin. Tulosta lomake ja allekirjoita se. Lomake tulee palauttaa Tuijalle kansliaan viimeistään 23.11. kello 12:00 mennessä. Allekirjoitettu ja palautettu lomake tekee ilmoittautumisestasi virallista!!

Lisäyksiä ohjeisiin

(Lisätty 18.9.2017)
Käytännön ohjeita
Kokelaat odottavat pääovien takana. Sivuovi avataan noin kello 8.00 sisäänpääsyä varten. Omat tavarat voi jättää poikien pukuhuoneeseen.

Pukuhuoneen aulassa on tarjottimia eväiden saliin vientiä varten. Eväiden tulee olla läpinäkyvässä astiassa ja juomapulloissa olevat tekstit on teipattava etukäteen peittoon.

Jos juhlasalin ovessa on nimilista ( = kirjoittajia paljon), ruksaa oma nimesi, kun olet paikalla.

Itse kirjoitustilanteessa sinun tulee nousta ylös, jos sinulla on asiaa valvojalle. Ominpäin ei saa missään nimessä salissa liikkua. Odota, että valvoja antaa sinulle luvan lähteä vaikkapa vessaan, tai valvoja tulee nostamaan pudottamasi tavaran. 

Vessat ovat salin takasosassa, tyttöjen pukuhuoneessa. Sinne mennään yksi kerrallaan valvojan johdolla. Vessoja on kaksi ja valvoja osoittaa kokelaalle vessan. Salissa olevien johtojen yli kulkeminen on kielletty

YO-info kevät ja syksy 2017

Kaikille syksyllä kirjoittaville pakollinen ABI-info -2017 kello auditoriossa.

HUOM

Laskin ja taulukot

Laskimet ja taulukot tuodaan tarkastettavaksi viimeistään kirjoitusta edellisenä päivänä kello 12:00 mennessä

Laskin (TI Inspire-laskimet) voidaan A) tyhjentää (muisti) tai B) lukita. Eurajoen lukiossa laskimet tyhjennetään jo kurssikokeissa, ja sitä suositellaan myös ylioppilaskokeissa.

LASKIMEN JA TAULUKON PÄÄLLE OMA NIMI SELVÄSTI NÄKYVIIN

Tässä linkissä on tärkeää tietoa syksyn 2017 ylioppilaskirjoituksista (mm. aikataulut ja ohjeita):
https://docs.google.com/document/d/1OsUr0DFiNwfnAkZmwHBmk34KF44you9AR1FMxy5VDYI/edit?usp=sharing


http://tinyurl.com/kevat2016yo

Tiedote kevään 2017 ylioppilaskirjoituksista


YTL:n tiedote kevään kirjoituksista on luettavissa linkissä:

https://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/tiedotekirje-kokelaille

Lue se tarkkaan ja huomaa muutama asia:
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 21.11.2016. Tämä koskee kaikkia aineita (olit kirjoittanut tai et)
Jos olet jossain aineessa kirjoittanut jo syksyllä, voit ilmoittautua kolme arkipäivää tulosten tulemisen jälkeen (jos siis tulokset tulisivat kovin myöhään). Siinä tapauksessa vanha ilmoittautumisesi revitään ja uusi lähetetään YTL:ään.
Ilmoittautuminen Wilmaan ei riitä, vaan tulostat, allekirjoitat ja palautat lapun kansliaan määräajassa.

Muista 1. Jos haluat päästä ylioppilaaksi keväällä, tulee sinulla olla äidinkieli + 3 muuta pakollista + lukion päättötodistus kunnossa. Lukion kurssien pitäisi olla valmiina huhtikuussa, jotta varmistat valkolakin saantisi.
Muista 2. Lukion on toimitettava lautakuntaan kaikki erityisjärjestelyjä koskevat hakemukset kevään tutkinnon osalta viimeistään 23. marraskuuta. Useimpiin lausuntoihin vaaditaan myös opettajien/rehtorin lausunto, joten 23.11. palauttaminen koululle on jo auttamattomasti myöhässä.

Viesti lukion kakkosille kirjoitusten alkamisesta

28.10.2015 lukion kakkosille lähetetty viesti (Wilman kautta)

Tämä on Wilma-viesti Eurajoen lukion 2. vuoden opiskelijoille ja huoltajille

Hei

Tarkoitus on pitää infotilaisuus yo-kirjoituksista huhtikuussa 2016. Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin tapahtuu nimittäin jo toukokuussa 2016.

Kirjoitan tämän viestin siksi, että periaatteessa ylioppilaskirjoitusten aloittaminen jo keväällä 2016 on mahdollista myös 2. vuosiluokan opiskelijalle.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että se ei ole kannatettava toimenpide, mutta emme sitä kielläkään. Ilmoitautuminen kevään kirjoituksiin tapahtuu 23.11. mennessä Wilman kautta.

Lähinnä keväällä aloittaminen tulee kysymykseen, mikäli haluat välttämättä kirjoittaa kolme reaaliainetta ennen lakin saamista (reaaliaineita voi aina täydentää jälkikäteen, joten se ei ole kovin välttämätöntä)

Ylioppilaskirjoituksiin osallistuessa pitää myös olla ko. aineen pakolliset kurssit suoritettuna ennen kirjoitusta.

Mikäli aiot aloittaa kirjoitukset jo keväällä 2016, ota minuun yhteyttä ensi tilassa, niin voimme keskustella asiasta.

Pasi

Perjantai 18.9.2015, YTL:n ohje

Asia: Myöhästyneet kokelaat toisen kotimaisen kielen kirjallisessa kokeessa 18.9.2015

Arvoisa rehtori,

Jos kokelas myöhästyy kirjallisesta kokeesta mutta saapuu koululle ennen klo 10:tä, hänen voidaan sallia osallistua kokeeseen. Koepöytäkirjaan merkitään aika, jolloin hän on aloittanut kokeen suorittamisen, sekä myöhästymisen syy. Jos myöhästynyt kokelas saapuu lukioon vasta klo 10:n jälkeen, on rehtorin syytä neuvotella kokeeseen osallistumisesta puhelimitse lautakunnan kanslian kanssa (ylioppilastutkintolautakunnan yleiset määräykset ja ohjeet 6.5.2015, 2.3.7).

Myöhästyneen kokelaan koe päättyy samaan aikaan kuin muidenkin kokelaiden. Jos myöhästymisen syy on kuitenkin ollut kokelaasta täysin riippumaton, voi rehtori neuvotella koeajan jatkamisesta lautakunnan kanslian kanssa. Perjantaina 18.9. myöhästyneen mutta ennen klo 10:tä saapuneen kokelaan mahdollisesta lisäajasta rehtori voi päättää itsenäisesti.

Erityisjärjestelyjen hakeminen

Ylioppilaslautakunnan sivuilla sanotaan seuraavaa:

"Lukion on toimitettava lautakuntaan kaikki yo-kirjoitusten erityisjärjestelyjä koskevat hakemukset kevään tutkinnon osalta viimeistään 23. marraskuuta ja syksyn tutkinnon osalta viimeistään 23. huhtikuuta. Vireille pantua erityisjärjestelyhakemusta, josta puuttuu lausuntoja tai johon tarvitaan lisätietoja, tulee täydentää ensi tilassa, kevään tutkinnon osalta

kuitenkin viimeistään 20. tammikuuta ja syksyn tutkinnon osalta viimeistään 20. elokuuta."

Huomatkaa siis, että koulusta täytyy lähteä hakemus viimeistään 23. marraskuuta. TÄMÄN JÄLKEEN EI YTL HAKEMUSTA YLEENSÄ HYVÄKSY (poikkeuksena tietysti äkilliset sairaudet tms.)

Ylioppilaslautakunnan sivuilta linkistä

http://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/yleiset-maaraykset-ja-ohjeet

löytyy tarkat ohjeet otsikon Kuulovamman, lukihäiriön, sairauden, vamman ja vieraskielisyyden huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa alta. Huomatkaa , että tietysissä tapauksisa vaaditaan erikoislaääkärin lausunto YTL:n lomakkeella, diagnoosinumero ja erikoislääkärin suositus helpotuksista.

Varsinainen toimiminen tässä jää opiskelijan vastuulle. Neuvoja kannattaa (ja pitää) toki kysellä rehtorilta tai opolta.

YO-info 24.08.2015

Syksyn kirjoittajille pidettiin YO-info 24.8.2015 Auditoriossa kello 11:50.

Tilaisuudessa jaettiin linkkinä oleva vihkonen​
KORJAUS LINKIN VIHKOON (24.8.)
Ruotsin ja pitkän kielen kuuntelupäivät vihkosessa väärin päin!
Pitää olla
ma 7.9. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä ruotsi, A- ja B-taso suomi, A- ja B-taso
ti 8.9. vieras kieli, pitkä oppimäärä englanti saksa ranska venäjä/espanja

Peda.netin kalenterissa oikein!

Liitteet:

Hyvä tietää ylioppilaskirjoituksista syksy 2015

YO-info abeille 4.11. kello 14:45 alkaen

YO-infossa kerrottiin seuraavat asiat:

  • Ilmoittatuminen Wilman kautta sekä ilmoittatumisen tulostus ja palautus 19.11. mennessä (koulun omat abit). Mikäli syksyn tulokset eivät ole siihen mennessä tulleet voi ilmoittautumisen tehdä kolmen arkipäivän kuluttua siitä. kun tulokset ovat tulleet.
  • 4.12. vanhempainilta abien vanhemmille.
  • Kirjoittamaan ei pääse, jos kirjoitusaineesta puuttuu pakollisten kurssien suorituksia.
  • Kurssit ja suoritukset kuntoon vapuksi 2015.

Tiedoksi lähetetty 24.09.2014

Alla oleva teksti lähetettiin Wilman kautta kaikille 2012 tai sitä aikaisemmin Eurajoen lukion aloittaneille:

Tämä on Wilma-viesti kaikille vuonna 2012 tai sitä aikaisemmin opiskelunsa aloittaneille

Ylioppilaslautakunnan sivuilla sanotaan seuraavaa:

"Lukion on toimitettava lautakuntaan kaikki yo-kijoitusten erityisjärjestelyjä koskevat

hakemukset kevään tutkinnon osalta viimeistään 23. marraskuuta ja syksyn tutkinnon osalta viimeistään 23. huhtikuuta. Vireille pantua erityisjärjestelyhakemusta, josta puuttuu lausuntoja tai johon tarvitaan lisätietoja, tulee täydentää ensi tilassa, kevään tutkinnon osalta
kuitenkin viimeistään 20. tammikuuta ja syksyn tutkinnon osalta viimeistään 20. elokuuta."

Huomatkaa siis, että koulusta täytyy lähteä hakemus viimeistään 23. marraskuuta. TÄMÄN JÄLKEEN EI YTL HAKEMUSTA YLEENSÄ HYVÄKSY (poikkeuksena tietysti äkilliset sairaudet tms.)

Ylioppilaslautakunnan sivuilta linkistä

http://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/yleiset-maaraykset-ja-ohjeet

löytyy tarkat ohjeet otsikon Kuulovamman, lukihäiriön, sairauden, vamman ja vieraskielisyyden huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa alta. Huomatkaa , että tietysissä tapauksisa vaaditaan erikoislaääkärin lausunto YTL:n lomakkeella, diagnoosinumero ja erikoislääkärin suositus helpotuksista.

Varsinainen toimiminen tässä jää opiskelijan vastuulle. Neuvoja kannattaa (ja pitää) toki kysellä minulta tai opolta.

Tämä sama teksti löytyy myös koulun Peda.netistä YO-info sivulta

Pasi

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä