Perhekeskustoiminta

MITÄ?

MIKÄ ON PERHEKESKUS?

Perhekeskuksen tehtävänä on tukea vanhemmuutta tarjoamalla perheille mm. avoimen varhaiskasvatuksen palveluita, vertaisryhmätoimintaa sekä ennaltaehkäiseviä sosiaali- ja terveyspalveluita.

Perhekeskuksen toiminnassa on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, jakaa kokemuksia samassa elämäntilanteessa olevien kanssa, tarjota omalle lapselle leikki- ja ryhmäkokemuksia turvallisessa ympäristössä ja saada apua ja tukea arjen jaksamiseen tai pulmiin.

Äänekosken kaupungin varhaiskasvatus, neuvolat, perheneuvola, oppilashuolto, lapsiperheiden kotipalvelu, ennaltaehkäisevät sosiaalityön palvelut, seurakunta sekä eri järjestötoimijat tekevät perhekeskuksessa yhteistyötä ja ovat tavoitettavissa perhekeskuksen kautta helposti. Avoin päiväkoti ja muut avoimet kohtaamispaikat muodostavat perhekeskuksen ytimen, niiden lisäksi perhekeskuksen muita palveluita löydät hajautetusti eri yksiköistä. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lisätietoja löydät osoitteesta www.aanekoskenperhekeskus.fi


 

Perhekeskuksessa sinua palvelevat:

Lapsiperheiden palveluohjaaja auttaa oikean palvelun löytämisessä. Palveluohjaajaan voit olla yhteydessä missä tahansa lapsiperheen asiassa.
Lapsiperheiden palveluohjaaja Pia Hannuksela, p. 0400 115651

Neuvolan perheohjaajaan voit olla yhteydessä erityisesti alle kouluikäisten lasten kasvatusasioissa tai lapsen odotukseen, vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyvissä asioissa.
Neuvolan perheohjaaja Päivi Sikiö, p. 020 6322767

Perhekeskuskoordinaattori vastaa perhekeskustoiminnasta ja sen kehittämisestä.
Perhekeskuskoordinaattori Elina Lämsä, p. 0400 115190

Voit myös kääntyä avoimen päiväkodin tai muun avoimen toiminnan henkilökunnan puoleen asiasi kanssa tai olla suoraan yhteydessä toimijoihin.