Äänekosken lukio

Äänekosken lukio onnittelee syksyn uusia ylioppilaita!

Ylioppilaaksi syksyllä 2019 valmistuvat:

Hirvinen Aino Liisa Annikki
Juntunen Olli Petteri
Lehtonen Nina Kristiina
Ollikainen Atte Jaakko Olavi 
Pasanen Timo Matias
Ruotsalainen Juho Zacharias
Saarentausta Kaapo Iivari (kaksoistutkinto)
Suominen Jessica Janette Sinikka
Tikkinen Nico Petteri
Tuominen Salla-Maaria Sofia

Syksyn ylioppilasjuhla järjestetään 5.12.2019 klo 13.00.

Äänekosken lukion esittely

Äänekosken lukio, alkuaan Äänekosken Yhteiskoulu, on perustettu vuonna 1931. Vanha lukio sijaitsi metsätehtaan kyljessä Häränvirran rannalla. Uusi ja uljas Äänekosken lukiorakennus valmistui satavuotiaassa Suomessa kesällä 2017, ja koulutyö aloitettiin 1.8.2017. Nyt sijaintimme on lähellä matkakeskuskusta, terveyskeskusta ja Poken Piilolanniemen kampusta. Yhdessä olemme laaja toisen asteen kampus, jossa riittää mahdollisuuksia. Tilamme ovat puhtaat ja terveelliset ja ennen kaikkea modernin ajan vaatimukset täyttävät. Täällä opiskellaan, oivalletaan uutta ja viihdytään.

Äänekosken lukio on virallisestikin keskikokoinen lukio. Opiskelijamäärä vaihtelee 300 – 350 välillä. Näinkin suuri opiskelijamäärä tarkoittaa sitä, että kurssitarjottimemme on runsas ja monipuolinen. Pystymme tarjoamaan aina kaikki valtakunnalliset kurssit lähiopetuksena. Lisäksi koulukohtaisia kursseja on runsaasti.

Erityisesti on satsattu ohjaukseen ja opiskelijahuoltoon. Meillä on kaksi opinto-ohjaajaa turvaamassa henkilökohtaista ohjausta. Meillä on oma toisen asteen psykologi, kuraattori ja terveydenhoitaja. Ryhmäkoot ovat järkeviä, ja opiskelun helpottamiseksi jokaiselle aloittavalle lukiolaiselle annetaan oma läppäri käyttöön. Lukiomme on aktiivinen sosiaalisessa mediassa mm. Facebookissa ja Instagramissa.

Olemme kansainvälisiä, kuljemme biopolkua ja teemme konkreettista korkeakouluyhteistyötä tarjoamalla korkea-asteen kursseja suoraan kurssitarjottimessa. Yhdistelmäopinnot onnistuvat toisen asteen kampuksella.

Aikuislinja toteutuu räätälöidysti. Kursseja saa suorittaa yhdessä innokkaiden nuorten kanssa.

Tutor- ja oppilaskuntatoiminta vilkasta, ja opettajien ja opiskelijoiden suhde välitön. Olemme tunnettuja yhteisöllisyydestä ja hyvästä hengestä. Pidämme huolta toinen toisistamme ja annamme mahdollisuuden rakentaa opiskelijan itsensä näköistä tulevaisuutta.

Lukio on ihmiselämän parasta ja antoisinta aikaa. Carpe diem.