SEIKKAILIJAT

AJANKOHTAISTA

Herkuton päiväkoti
Koulunmäen esiopetus on päättänyt liittyä hammashuollon suosittelemaan herkuttoman päiväkodin linjaukseen, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että juhlimme vastedes lasten synttärit ilman kotoa tuotavia tarjottavia. Tämä käytäntö huomioi erityisesti myös lapset, jotka ovat olleet aiemmin vaarassa jäädä eriarvoiseen asemaan allergioistaan johtuen.

Täysin emme kuitenkaan herkuttelua ole jättämässä, sillä kuuluvathan myös makeat syötävät normaaliin elämään. Ruokailun jälkiruokana saattaa toisinaan olla jäätelöä ja joskus retkievääksi voi olla keksiä ja mehua. Nämä tarjottavat tulevat ”talon puolesta”, jolloin perheiden ei tarvitse huolehtia kustannuksista tai erityisruokavalioista ja allergioista.

TERVETULOA SEIKKAILIJOILLE!

Päiväkoti aukeaa varhaiskasvatusta tarvitseville eskarilaisille torstaina 1.8., mutta varsinainen esiopetus alkaa maanantaina 12.8. klo 9. Myös kuljetuksessa olevia lapsia toivotaan oman huoltajan tuovan ensimmäisenä päivänä. 

Olethan muistanut palauttaa tietojen tarkistus- ja tuntivalintakaavakkeen, sillä sähköinen ajanvaraus ei toimi ilman sen mukaan tehtyä päätöstä.

Toimintakaudella 2019-20 Seikkailijoilla toimii kokopäiväinen esiopetusryhmä. Ryhmässä työskentelee kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja yksi varhaiskasvatuksen lastenhoitaja.

Lapsen hoitoajat tulee ilmoittaa aina edellisen viikon maanantaihin klo 24 mennessä sähköisen järjestelmän kautta. Järjestelmään tallennetaan myös pelkät esiopetuspäivät kohdan "muu poissaolo" kautta. Sieltä löytyy rastin paikka pelkkään esiopetukseen. Yllättävistä poissaoloista (esim. sairastuminen) toimii tekstiviesti- tai soittoilmoitus Seikkailijoiden puhelimeen.

Käytämme tiedottamiseen tätä Seikkailijoiden omaa peda.net-sivua ja päiväkodin etusivua. Seuraavan viikon viikko-ohjelmat ja kuluneen viikon kuulumiset löytyvät täältä. Myös viikko-ohjelmiin tulevat muutokset ilmoitetaan peda.netissä. Peda.nettiin avataan myöhemmin annettavien ohjeiden mukaan lapsen oma sähköinen kasvunkansio, jota täytetään aina 9. luokan loppuun saakka. Toinen tiedotuskanavamme on Wilma, johon tunnukset luodaan syksyn kuluessa, ja samat tunnukset seuraavat lasta kouluun.

Päiväkodin ovet lukitaan iltapäivällä noin klo 15.45 turvallisuus- ja valvontasyistä. Ilmoitattehan ryhmässä, jos haluatte lapselle iltapäivisin mukaan tiettyjä vaatteita tai tavaroita. Löydätte meidät ylhäältä isolta leikkipihalta silloin, kun keltainen Seikkailijat-kyltti roikkuu parkkipaikan puisella aidalla. Tavaroiden pakkaamiseen on hyvä olla lapsen nimellä varustettu reppu, jonka voitte ottaa mukaan ulkopihan aidalta lasta hakiessa.

Lopuksi muistuttelemme vaatteiden ja reppujen nimikoinnin tärkeydestä! Tavarat löytävät sitä varmemmin takaisin kotiin, mitä enemmän jaksatte niitä nimikoida.

Eskarissa tavataan!

Mari, Maija ja Milja


IMG_0077.JPG

VIIKKO-OHJELMAT

Ensimmäisen viikon kuulumiset ja tulevan viikon ohjelmaa

Ensimmäinen eskariviikko suhahti ohi raketin lailla. Näyttää siltä, että Seikkailijat ovat joukko innostuneita, energisiä ja hyvällä huumorintajulla varustettuja lapsia :)  Viikon aikana ehdimme tutustua toisiimme muun muassa nimien ja itse kunki...

Viikko 33 Eskari alkaa!

Ensimmäisellä viikolla Seikkailijoilla tutustutaan. Tutustumme erilaisten leikkien ja muun yhdessäolon kautta toisiimme sekä käytössämme oleviin tiloihin ja tavaroihin.  Lisäksi heti maanantaina jaamme koteihin ”kotiläksyn”, jonka lapsi saa vanhe...