Asiaa, tietoa, taustoja, luettavaa

OAJ:n uutisia

OAJ Keski-Suomen hallituksen ja vuosikokousten päätöksiä

Vuosikokous 4.4.2018

Vuosikokous pidettiin Jämsässä ke 4.4.2018 klo 18 Vitikkalan koululla.Kokous valitsi alueyhdistyksen puheenjohtajaksi Pekka Natusen.

Kokous käsitteli myös muut sääntöjen määräämät asiat. Hyväksytyssä toimintasuunnitelmassa alueyhdistyksen toiminta järjestäytyy uudella tavalla sisältöpohjaisiin ryhmiin.

Hallituksen kokous 7.3.2018

Hallitus päätti kauden viimeisessä kokouksessaan vuosikokousesityksistä (vuosikokous Jämsässä 4.4.): toimintakertomus vuodelle 2017 oli hyväksytty jo aiemmin, mutta toimintasuunnitelmasta, tilinpäätöksestä ja talousarviosta päätettiin nyt. Talousarvioon sisältyy alueyhdistyksen jäsenmaksun nosto 0,03:en prosenttiin vuodelle 2019. Toimintasuunnitelmaan sisältyy alueyhdistyksen toiminnan järjestäytyminen uudelleen niin, että kaikki hallituksen jäsenet ovat mukana myös alueyhdistyksen ryhmissä toimeenpanemassa hallituksen päätöksiä.

Järjestörakenneuudistus kohti työnantajakohtaisia paikallisyhdistyksiä etenee Keski-Suomessa hienosti. Tehtiin myös päätöksiä edunvalvontaan ja koulutukseen liittyvistä.

Hallituksen kokous 14.2.2018

Järjestörakenneuudistus etenee Keski-Suomessa, todettiin. Myöskin alueyhdistyksen toiminnan järjestäytyminen uudelleen etenee: hallitus hyväksyi osaksi vuoden 2018 toimintasuunnitelmaesitystä uuden rakennekuvauksen. Hallitus hyväksyi myöskin toimintakertomuksen vuodelle 2017 ja päätti esittää sen vuosikokoukselle.

Hallituksen kokous 12.12.2017

Hallitus käsitteli OAJ:n valtuustovaaleja, jotka pidetään seuraavan aikataulun mukaisesti:

sähköinen ennakkoäänestys (ennakkoäänestyksen ja uurnavaalin valinneet vaalipiirit ja jäsenryhmät) 19.2–4.3.
sähköinen varsinainen vaali (tämän äänestystavan valinneet vaalipiirit ja jäsenryhmät) 14.3.–27.3.
uurnavaali 26.–27.3. (kouluissa, oppilaitoksissa, muissa erikseen osoitetuissa paikoissa).

Yleissivistävien opettajien Keski-Suomen vaalipiirin vaalisihteeri Timo Marjasalo esitteli vaalien toteutusta. Lastentarhanopettajilla. ammatillisilla opettajilla ja yliopiston opettajilla on omat valtakunnalliset vaalipiirinsä. Runsasta ehdokasasettelua toivotaan.

OAJ:n järjestövalmiuskierroksen tilaisuus on Jyväskylässä 16.1.2018. Hallitus päätti kutsua myös muiden kuin paikallisyhdistystyksenä toimivien jäsenyhdistysten puheenjohtajat tilaisuuteen.