OAJ Keski-Suomi

TERVETULOA ETELÄ-SAVON JA KESKI-SUOMEN NOPE-KOULUTUKSEEN 22.-23.3.2019 KYYHKYLÄN KARTANOON, MIKKELIIN!


Kurssilla on vielä tilaa​ ​ja ​viimeinen ilmoittautumispäivä on 22.2.2018.
NOPE-koulutuksessa pääset tuulettumaan hetkeksi koulutyön arjesta, tutustut muihin nuoriin opettajiin ja saat kullanarvoisia tietoja ja vinkkejä opettajan tehtäviisi.
Koulutus on tarkoitettu ​alle 35-vuotiaille tai alle 5 vuotta kasvatus- ja opetustyössä toimineille OAJ:n jäsenille​. SOOL:n jäseniä otetaan mukaan, mikäli kurssilla on tilaa. NOPE-koulutukseen voi osallistua vain kerran.
Koulutuksen sisältö • ​pohditaan millaista on olla nuori opettaja työyhteisössä. • ​tarkastellaan opettajan työhön liittyviä laajoja vastuukysymyksiä mm. juridiikan ja etiikan näkökulmista. • ​perehdytään palkkauskysymyksiin. • ​tutustutaan OAJ:n edunvalvonta- ja järjestötoimintaan sekä yksittäisen jäsenen mahdollisuuksiin osallistua ja vaikuttaa.
Kursseja vetävät NOPE-kouluttajat ovat itsekin nuoria opettajia. Palkka-asioista kertovat OAJ:n paikalliset luottamusmiehet. NOPE-koulutus on ilmainen sisältäen matkakulut, majoituksen ja ateriat​. Kurssi on kaksipäiväinen, perjantaiaamusta (noin klo 9) lauantai-iltapäivään (noin klo 15). OAJ korvaa ansionmenetyksesi perjantailta. Osallistuminen ja ansionmenetyksen korvaaminen edellyttävät paikallaoloa molempina päivinä koko koulutuksen ajan.
Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy viimeistään 3 viikkoa ennen kurssin alkua. Kurssit täyttyvät nopeasti, joten ole ripeä!
Ilmoittautuminen OAJ:n jäsensivuilta www.oaj.fi
Lisätietoja: oaj.fi/jasenyys/oaj-kouluttaa/ nope/ tai Mari Yli-Olli s-posti mari.yli-olli@oaj.fi, p. 020 7489 620

KIILA kuntoutusta

Ammatillisille ja korkeakouluopettajille

KIILA®Kuntoutusta ammatillisille ja korkeakouluopettajille   ”Opetusalan työolobarometri 2017 kertoo että opettajien jaksamisessa on tapahtunut käänne huonompaan. Työn mitoitus ei ole kunnossa, jonka vuoksi opetusalan työn kuormitus on lisääntyn...

OAJ:n aktiivitoimijoille

KIILA®Kuntoutusta Keski-Suomen alueen OAJ:n aktiivitoimijoille   ”Opetusalan työolobarometri 2017 kertoo että opettajien jaksamisessa on tapahtunut käänne huonompaan. Työn mitoitus ei ole kunnossa, jonka vuoksi opetusalan työn kuormitus on lisää...

Lasten oikeudet ja osallisuus varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja alkuopetuksessa

Lasten oikeudet ja osallisuus varhaiskasvatuksessa sekä esi- ja alkuopetuksessa

25 op

 

Ilmainen opintokokonaisuus toteutetaan kalenterivuoden 2019 aikana Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden laitoksella. Lähiopetusta on kerran kuussa pe (klo 14-18) + la (klo 9-15), lisäksi verkko-opetusta ja omaan työhön ja työyhteisöön liittyvää kehittämistyötä. Mukaan valitaan maks. 60 tutkinto-opiskelijaa JYU:n psykologian ja kasvatustieteiden tiedekunnasta sekä maks. 60 varhaiskasvatuksessa tai esi- ja alkuopetuksessa työskentelevää henkilöä. Opiskelu tapahtuu monialaisina tiimeinä, mikä mahdollistaa asiantuntijuuden ja näkökulmien jakamisen ammattilaisten, opiskelijoiden, sidosryhmien, lasten ja vanhempien välillä. Opinnoissa luodaan välineitä käsitellä oikeuksien ja osallisuuden teemoja lasten ja perheiden kanssa.

 

Opintojaksot (alustava):

 

1. Lasten oikeudet ja osallisuus – teoreettisia lähtökohtia

 Lasten oikeudet ja osallisuus eettisenä, kasvatuksellisena, yhteiskunnallisena, oikeudellisena ja tieteellisenä ilmiönä

2. Erilaisuus ja yhdenvertaisuus

 Erilaiset lapsuudet, etnisyys, sukupuoli, sosio-ekonominen asema, erilaiset tuen muodot, syrjintä, tasa-arvoinen kasvatus, yhteisöllisyys

3. Moninaiset perheet ja kulttuurit

 Kieli ja kulttuuri, perheet ja perhemuodot, sukulaisuussuhteet, poliittiset ja uskonnolliset arvot ja ideologiat

4. Suojelemisen kysymyksiä

 Yksityisyys, kunnia, päihteet, väkivalta, hyväksikäyttö

5. Osallisuutta tukevat kasvatus- ja koulutusinsituutiot

 Lasten mielipiteet, oikeus tulla kuulluksi, ikätasolle sopiva tieto, oikeus leikkiin, lepoon ja vapaa-aikaan, lasten osallisuutta tukeva pedagogiikka

 

Lähiopetus: 18.-19.1., 8.-9.2., 8.-9.3., 5.-6.4., 10.-11.5., kesätauko, 6.-7.9. 11.-12.10., 8.-9.11., 13.-14.12.2019.

Ilmoittautuminen verkossa 20.-30.11.2018 osoitteessa http://r.jyu.fi/oiva (lomake näkyvillä 20.11. alkaen,opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä). Opinnot alkavat tammikuussa 2019. Hakijoille ilmoitetaan mukaan pääsystä viimeistään 10.12.2018.

 

Koulutuksen rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Haluatko lisätietoja?

Kysy Marleena Mustolalta, marleena.mustola@jyu.fi tai 040 805 4488