Ajankohtaista yhdistyksessä

Jäsenkirje 3/2019

1. Syksyn juhlaseminaari

Syksyn seminaari järjestetään Espoon aikuislukiossa 1.11.2019. Seminaarin aiheita ovat mm. elinikäinen oppiminen, josta on puhumassa Tapio Huttula Sitrasta sekä lukion uusi opetussuunnitelma, josta järjestetään myös ryhmätyöskentelyä. Ryhmätyöskentelyn rinnalla on muuta ohjelmaa niille, jotka eivät opeta lukiossa. Seminaarin päätteeksi on luvassa iltajuhla, onhan kyseessä samalla Espoon aikuislukion 50-vuotisjuhlat. Katso ohjelma alta!

Voit ilmoittautua jo nyt ilmoittautumislomakkeella! Ilmoittauduthan 18.10. mennessä.2. AIO:n hallituksessa muutoksia

Hallituksen puheenjohtaja Eija Lehvikko on aloittanut uuden työn nuorisolukiossa, minkä takia hänen aikansa ei enää riitä yhdistyksen puheenjohtajana toimimiseen. Hallituksen kokoonpanon muutokset tarkoittavat, että hallitukseen valitaan uusia jäseniä viimeistään kevätkokouksessa. Jos olet kiinnostunut hallitustyöskentelyyn osallistumisesta, ota yhteys Juho Kallioon (kalliojuho@gmail.com).

Syysseminaarin yhteydessä pidetään ylimääräinen yhdistyksen kokous, jossa päätetään tarkemmista jatkotoimenpiteistä. Kutsu tähän kokoukseen lähetetään yhteysopettajien kautta.

Nähdään Espoon syysseminaarissa! Mukavia syyspäiviä kaikille!

Aikuislukioiden opettajien syysseminaarin 2019 ohjelma

Pe 1.11.2019, Espoon aikuislukio / Omnia, Itätuulenpiha 1, Espoo

9.00 – 9.30 Saapuminen ja aamukahvi

9.30 – 10.15
Alkusanat / Toimialarehtori Anna-Maija Iskanius, Espoon aikuislukio
Elinikäisestiä oppimisesta / Vanhempi neuvonantaja Tapio Huttula, Sitra

10.30 – 11.30
Lukio: Uudistuva lukiokoulutus / Opetusneuvos Hanna Pohjonen, OPH
Peruskoulu: Kieli- ja lukutaitotietoisuus aikuisten perusopetuksessa / Anna Nylund, Eiran
aikuislukio

11.30 – 12.00 Yhteenvetokeskustelu ja opastusta ryhmätyöskentelyyn

12.00 – 13.00 Lounas ruokalassa

13.00 – 14.00 Ryhmätyöskentelyä (lukio: LOPS; peruskoulu: kieli- ja lukutaitotietoisuus)

14.00 – 15.00 Aikuislukioiden opettajat ry:n ylimääräinen kokous ja keskustelua yhdistyksen tulevaisuudesta

15.00 – 15.30 Lähtökahvit

Klo 18 alkaen samassa rakennuksessa Espoon aikuislukion 50-vuotisjuhla iltajuhlaan ilmoittautuneille.

tjs_logo.jpg

Jäsenkirje 2/2019

Jäsenkirje 2/2019
  1. Vuosikokous

AIO:n vuosikokous järjestettiin perjantaina 5.4. Tampereella kevätseminaarin yhteydessä. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.
Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Eija Lehvikko Lohjan lukion aikuislinjalta. Pauliina Raittila Eiran aikuislukiosta valittiin varapuheenjohtajaksi.

Vuosikokouksessa hyväksyttyihin toimintasuunnitelmaan, talousarvioon ja edeltävän kauden toimintakertomukseen ja uuden hallituksen kokoonpanoon pääsee tutustumaan nettisivuilla: https://peda.net/yhdistykset/aio/ajankohtaista3


  1. Syksyn seminaaripäivä

Syksyn seminaari järjestetään Espoon aikuislukiossa 1.11.2019. Laita päivämäärä jo kalenteriin, lisätietoa on tulossa!

 

  1. Jäsenrekisterin uudistaminen

AIO:n hallitus on päättänyt ottaa käyttöön yhdistysavain.fi-palvelun. Yhdistyksen jäsenrekisteri siirretään yhdistysavain.fi-palveluun, jonka kautta pystymme lähettämään jäsenmaksulaskut jäsenille sähköpostitse. Tämän vuoksi pyydämme kaikkia jäseniä - niin uusia kuin vanhoja - täyttämään jäseneksiliittymislomakkeen kevään 2019 kuluessa:
Liittymislomake

Vuoden 2019 jäsenmaksu tulee vielä perinteisenä paperiversiona.

Iloista kesää kaikille aikuislukiolaisille!

Ajankohtaista yhdistyksessä

Opetus- ja kulttuuriministeriön kyselylinkki lukiouudistuksesta

Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää kertomaan lukiosta.
Alla kyselyn saatesanat:

Suomalainen lukiokoulutus on laadukasta ja ylioppilastutkinto on kansainvälisestikin arvostettu. Nyt aloitetun lukiouudistuksen keskeisenä tavoitteena on vahvistaa lukiokoulutusta niin, että suomalainen yleissivistys vastaa myös tulevaisuudessa moninaistuviin osaamistarpeisiin.

Lukion uudistaminen on yhteinen asia. Kutsun sinut kertomaan ajatuksiasi lukion kehittämisestä verkkoaivoriiheen, jossa pääset myös arvioimaan jo esitettyjä näkemyksiä.

Lämmin kiitos ajastasi ja arvokkaista ajatuksistasi!

Linkki kyselyyn:


Uudet verkkosivut avattu

Aikuisopettajien yhdistyksen uudet verkkosivut on nyt avattu. Kehitämme sivuja edelleen, jotta ne palvelisivat yhdistyksen jäseniä mahdollisimman hyvin.

Jos sinulla on toiveita tai ideoita verkkosivuihin liittyen, vinkkaathan niistä meille! Voit lähettää viestin verkkosivulta Ota yhteyttä -linkin kautta tai lähettämällä sähköpostia hallituksen jäsenille (yhteystiedot löytyvät Tietoa yhdistyksestä -linkin takaa).

Haluaisimme uuden verkkosivun avulla myös levittää tietoa siitä, mitä aikuislukioille ja lukioiden aikuislinjoille eri puolilla Suomea kuuluu. Tätä varten toivomme apua ja vinkkejä aikuislukioissa toimivilta ympäri Suomea: Verkkosivumme etusivun oikeassa reunassa on linkki Vinkkaa, mitä koulussasi tapahtuu! – kerro meille ajankohtaiset kuulumiset, ja julkaisemme ne Aikuislukioissa tapahtuu -osiossa.

Nimenmuutoksen myötä yhdistyksemme uusii myös logonsa. Uuden logon suunnittelemiseksi julistamme logokilpailun. Jos sinulla on logoidea, lähetä se meille 29.9.2017 mennessä. Lähetä ehdotus uudeksi logoksi osoitteeseen pauliina.raittila@eira.fi. Voit lähettää ehdotuksesi valmiina logona, skannattuna piirroksena, sanallisesti selitettynä tai miten ikinä saat logoideasi lähetettyä. Paras ehdotus palkitaan juhlaseminaarissa 25.11.2017.

Ilmoittautumislomake

Kirjaudu sisään lähettääksesi tämä lomake

Ilmoittaudu kevätseminaariin tällä lomakkeella viimeistään torstaina 14.3.

Etu- ja sukunimi


Sähköposti


Aineryhmä (aineryhmätyöskentelyä varten)


Kouluni


Puhelinnumero


Oletko AIO:n jäsen
(Seminaarin hinta: 70 euroa jäseniltä/92 euroa, jos et ole jäsen.)

Osallistumismaksun
IltaohjelmaRuoka-aineallergiat/ErikoisruokavalioKirjaudu sisään lähettääksesi tämä lomake