Iltakoulujen opettajien yhdistys on nyt AIO!

Ajankohtaista

UUDISTAMME JÄSENREKISTERIÄMME

AIO:n hallitus on päättänyt ottaa käyttöön yhdistysavain.fi-palvelun. Yhdistyksen jäsenrekisteri siirretään yhdistysavain.fi-palveluun, jonka kautta pystymme lähettämään jäsenmaksulaskut jäsenille sähköpostitse. Tämän vuoksi pyydämme kaikkia jäseniä - niin uusia kuin vanhoja - täyttämään näiltä PedaNet-sivuilta löytyvän jäseneksiliittymislomakkeen kevään 2019 kuluessa.

Vuoden 2019 jäsenmaksu tulee vielä perinteisenä paperiversiona.

Yhdistysavain.fi-palveluun siirtymisen myötä yhdistyksen tietosuojaselostetta on päivitty. Päivitetty tietosuojaseloste löytyy jäseneksiliittymislomakkseen yhteydestä näiltä PedaNet-sivuilta.


Matematiikan kielitietoinen opetus aikuisten perusopetuksessa
2.11.2018 Tampereen yliopisto

Tervetuloa Omppu-projektin järjestämään täydennyskoulutukseen !

Matematiikan kielitietoinen opetus aikuisten perusopetuksessa
Perjantaina 2. marraskuuta 2018 klo 9 - 15

Paikka: Tampereen yliopisto, Kasvatustieteiden tiedekunta (EDU)
Osoite: VIRTA-rakennus, Åkerlundinkatu 5, Auditorio.
Kohderyhmä: Aikuisten perusopetuksen toimijat

Päivän teemat:
• Matematiikan kielentäminen
• Matematiikan kielitietoinen opetus
• Matematiikan taitojen testit

Kouluttajina projektitutkija Daranee Lehtonen Tampereen yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnasta, suomi toisena kielenä opettaja Ulla Pajanen ja matematiikan opettaja Pekka Nuorala Eiran aikuislukiosta sekä matematiikan opettaja Mikko Kaarmela Turun iltalukiosta.

Koulutukseen voi osallistua myös etänä.

Hinta 0e, sitova ilmoittautuminen ennakkoon 30.10 mennessä linkistä https://www.webropolsurveys.com/S/763586C9CEFF6C91.par

Lisätietoja Koulutuspäällikkö Tea Seppälä, Tampereen yliopisto, puh: 050 318 7700
AINEOPETTAJALIITON SYYSSEMINAARI

Aineopettajaliitto järjestää syysseminaarin Tampereella la 10.11.2018. Ohjelma ja linkki ilmoittautumiseen täällä: https://peda.net/yhdistykset/aol. Seminaari on maksuton AOL:n jäsenliittojen jäsenille, eli kaikki AIO:n jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan. Matkakustannukset ja mahdollisen majoituksen jokainen maksaa itse, lisäksi aamiaisesta, lounaasta ja kahvitarjoilusta peritään 10 euron maksu (maksuohjeet seminaarin ilmoittautumislomakkeessa).
Ilmoittautumiset suoraan AOL:lle tällä sähköisellä lomakkeella viimeistään 2.11.2018: https://goo.gl/AAYNyg

AIO on Aineopettajaliiton (AOL) jäsen. Tällä hetkellä AIO:ta edustaa AOL:ssa Jaana Jakorinne, joka on AOL:n hallituksessa varajäsenenä.


LUKILOKI: Luku- ja kirjoitustaidon täydennyskoulutusta tarjolla

Jyväskylän yliopiston järjestämä LUKILOKI-koulutuskokonaisuus on suunnattu opetushenkilöstölle varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle ja kaikkien oppiaineiden opettajille. Koulutus tarjoaa eväitä oman työn kehittämiseen. Huomiota kiinnitetään erityisesti motivaatiotekijöihin ja osaamisen arviointiin sekä luku- ja kirjoitustaidon haasteisiin lukivaikeuden, S2-opetuksen ja monikielisyyden näkökulmista. Koulutuskokonaisuus perustuu verkkotyöskentelyyn ja lähiopetuspäiviin. Oppimistehtäviä hyödynnetään omaan opetustyöhön.
 
Lisätietoa koulutusohjelmasta osoitteessa https://lukiloki.jyu.fi/.

LUKILOKI-info.pdf


Kutsu AIO:n kevätkokoukseen pe 13.4.2018 klo 12.00 Helsingissä

AIO:n kevään 2018 seminaaripäivä on valitettavasti peruttu ilmoittautuneiden vähäiseksi jääneen määrän vuoksi, mutta yhdistyksen vuosikokous järjestetään saman päivänä pe 13.4. klo 12.00 Helsingissä Eiran aikuislukion Iso Roobertinkadun toimipisteessä (Iso Roobertinkatu 20 - 22). Tervetuloa kokoukseen! Esityslistaan ja kokousmateriaaliin (toimintakertomus 2017 - 2018, hallituksen ehdotus toimintasuunnitelmaksi 2019 - 2020 ja talousarvioehdotus 2019) pääset tutustumaan näistä linkeistä: AIO_vuosikokouskutsu_2018.pdf
AIO_toimintakertomus_2017_2018.pdf
AIO_toimintasuunnitelmaehdotus_2019_2020.pdf
AIO_talousarvioehdotus_2019.pdfTukimateriaalia aikuisten perusopetukseen edu.fi-portaalissa


Opetushallituksen Edu.fi-portaaliin on lisätty uutta tukimateriaalia aikuisten perusopetukseen. Sieltä löytyy malli henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman laatimiseen sekä kaksi artikkelia liittyen muualla hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen. Materiaali on tuotettu Turun iltalukiossa. Toivottavasti näistä on verkostoissanne apua.

http://www.edu.fi/yleissivistava_koulutus/maahanmuuttajien_koulutus/perustietoa_opetuksesta_ja_koulutuksesta/aikuisten_perusopetus
Suomi 100, aikuislukiot 90 - aikuislukiotoiminnan juhlaseminaari ja iltajuhla 25.11.
Liitteenä lehdistötiedote

Aikuislukiotoiminta täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Lauantaina 25.11.2017 vietetään suomalaisen aikuislukioiden 90-vuotisjuhlaa Helsingissä. Noin 90 aikuislukioiden työntekijää ja yhteistyökumppania kokoontuu hotelli Crowne Plazaan juhlaseminaariin, jonka järjestää Aikuislukioiden opettajat ry yhteistyössä Iltakoulujen liiton ja Aikuislukioiden rehtoreiden kanssa. Seminaarin suojelija on presidentti Tarja Halonen, ja puhujana mm. Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. Lisätietoa liitteenä olevassa lehdistötiedotteessa: Juhlaseminaari lehdistötiedote.docx
Uudet verkkosivut avattu

Aikuislukioiden opettajien yhdistyksen uudet verkkosivut on nyt avattu. Kehitämme sivuja edelleen, jotta ne palvelisivat yhdistyksen jäseniä mahdollisimman hyvin.

Jos sinulla on toiveita tai ideoita verkkosivuihin liittyen, vinkkaathan niistä meille. Voit lähettää viestin verkkosivulta Ota yhteyttä -linkin kautta tai lähettämällä sähköpostia hallituksen jäsenille (yhteystiedot löytyvät Tietoa yhdistyksestä -linkin takaa).

Haluaisimme uuden verkkosivun avulla myös levittää tietoa siitä, mitä aikuislukioille ja lukioiden aikuislinjoille eri puolilla Suomea kuuluu. Tätä varten toivomme apua ja vinkkejä aikuislukioissa toimivilta ympäri Suomea: Verkkosivumme etusivun oikeassa reunassa on linkki Vinkkaa, mitä koulussasi tapahtuu! – kerro meille ajankohtaiset kuulumiset, ja julkaisemme ne Aikuislukioissa tapahtuu -osiossa.

Nimenmuutoksen myötä yhdistyksemme uusii myös logonsa. Uuden logon suunnittelemiseksi julistamme logokilpailun. Jos sinulla on logoidea, lähetä se meille 29.9.2017 mennessä. Lähetä ehdotus uudeksi logoksi osoitteeseen pauliina.raittila@eira.fi. Voit lähettää ehdotuksesi valmiina logona, skannattuna piirroksena, sanallisesti selitettynä tai miten ikinä saat logoideasi lähetettyä. Paras ehdotus palkitaan juhlaseminaarissa 25.11.2017.

Tule mukaan AIO:n toimintaan!

Voit liittyä jäseneksi täyttämällä liittymislomakkeen ja maksamalla jäsenmaksun, jonka lähetämme saatuamme lomakkeen. Jäsenmaksu on 22 euroa päätoimisilta ja 11 euroa sivutoimisilta/eläkeläisiltä.
Liittymislomake


AIO on Iltakoulujen liiton (IKLO) ja Aineopettajaliiton (AOL) jäsen