Iltakoulujen opettajien yhdistys on nyt AIO!

Ajankohtaista

Kutsu AIO:n kevätkokoukseen pe 13.4.2018 klo 12.00 Helsingissä

AIO:n kevään 2018 seminaaripäivä on valitettavasti peruttu ilmoittautuneiden vähäiseksi jääneen määrän vuoksi, mutta yhdistyksen vuosikokous järjestetään saman päivänä pe 13.4. klo 12.00 Helsingissä Eiran aikuislukion Iso Roobertinkadun toimipisteessä (Iso Roobertinkatu 20 - 22). Tervetuloa kokoukseen! Esityslistaan ja kokousmateriaaliin (toimintakertomus 2017 - 2018, hallituksen ehdotus toimintasuunnitelmaksi 2019 - 2020 ja talousarvioehdotus 2019) pääset tutustumaan näistä linkeistä: AIO_vuosikokouskutsu_2018.pdf
AIO_toimintakertomus_2017_2018.pdf
AIO_toimintasuunnitelmaehdotus_2019_2020.pdf
AIO_talousarvioehdotus_2019.pdfTukimateriaalia aikuisten perusopetukseen edu.fi-portaalissa


Opetushallituksen Edu.fi-portaaliin on lisätty uutta tukimateriaalia aikuisten perusopetukseen. Sieltä löytyy malli henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman laatimiseen sekä kaksi artikkelia liittyen muualla hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen. Materiaali on tuotettu Turun iltalukiossa. Toivottavasti näistä on verkostoissanne apua.

http://www.edu.fi/yleissivistava_koulutus/maahanmuuttajien_koulutus/perustietoa_opetuksesta_ja_koulutuksesta/aikuisten_perusopetus

OPH:n koulutustilaisuus aikuisten uudistuneesta perusopetuksesta


Opetushallitus järjestää 12.2.2018 koulutustilaisuuden aikuisten uudistuneen perusopetuksen käyttöönottoon ja vapaan sivistystyön lukutaitokoulutukseen liittyen. Lisätietoa löytyy alla olevasta linkistä:
 Suomi 100, aikuislukiot 90 - aikuislukiotoiminnan juhlaseminaari ja iltajuhla 25.11.
Liitteenä lehdistötiedote

Aikuislukiotoiminta täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Lauantaina 25.11.2017 vietetään suomalaisen aikuislukioiden 90-vuotisjuhlaa Helsingissä. Noin 90 aikuislukioiden työntekijää ja yhteistyökumppania kokoontuu hotelli Crowne Plazaan juhlaseminaariin, jonka järjestää Aikuislukioiden opettajat ry yhteistyössä Iltakoulujen liiton ja Aikuislukioiden rehtoreiden kanssa. Seminaarin suojelija on presidentti Tarja Halonen, ja puhujana mm. Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. Lisätietoa liitteenä olevassa lehdistötiedotteessa: Juhlaseminaari lehdistötiedote.docxAIKUISTEN PERUSOPETUS:
Aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen (AHOT) käytänteet -kysely

Pyydämme aikuisten perusopetuksen parissa työskenteleviä vastaamaan alla olevasta linkistä aukeavaan kyselyyn, joka liittyy OMPPU - Ohjausta maahanmuuttajien perusopetuspolulla -hankkeeseen. Hankkeessa kehitetään osaamisen tunnistamista ja tunnustamista sekä yksilöllisiä ja tehokkaita opintopolkuja oppivelvollisuusiän ylittäneille maahanmuuttajille. Osana hanketta Tampereen yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunta kartoittaa olemassa olevia käytänteitä, johon tämä kyselylomake liittyy.

Mikäli vastauksiin tarvitaan tarkennuksia, tehdään lisäksi vastaajan suostumuksella syvähaastattelu puhelimitse. Aikaa vastaamiseen on 30.11.2017 saakka. Vastata voi yksin tai tiiminä. Mikäli jotkin kysymykset eivät ole vastaajan kannalta olennaisia, ne voi jättää tyhjäksi.
 


LUKIOKOULUTUS
Opetus- ja kulttuuriministeriön kyselylinkki lukiouudistuksesta

Opetus- ja kulttuuriministeriö pyytää kertomaan lukiosta.
Alla kyselyn saatesanat:

Suomalainen lukiokoulutus on laadukasta ja ylioppilastutkinto on kansainvälisestikin arvostettu. Nyt aloitetun lukiouudistuksen keskeisenä tavoitteena on vahvistaa lukiokoulutusta niin, että suomalainen yleissivistys vastaa myös tulevaisuudessa moninaistuviin osaamistarpeisiin.

Lukion uudistaminen on yhteinen asia. Kutsun sinut kertomaan ajatuksiasi lukion kehittämisestä verkkoaivoriiheen, jossa pääset myös arvioimaan jo esitettyjä näkemyksiä.

Lämmin kiitos ajastasi ja arvokkaista ajatuksistasi!

Sanni Grahn-Laasonen
Opetusministeri
Uudet verkkosivut avattu

Aikuislukioiden opettajien yhdistyksen uudet verkkosivut on nyt avattu. Kehitämme sivuja edelleen, jotta ne palvelisivat yhdistyksen jäseniä mahdollisimman hyvin.

Jos sinulla on toiveita tai ideoita verkkosivuihin liittyen, vinkkaathan niistä meille. Voit lähettää viestin verkkosivulta Ota yhteyttä -linkin kautta tai lähettämällä sähköpostia hallituksen jäsenille (yhteystiedot löytyvät Tietoa yhdistyksestä -linkin takaa).

Haluaisimme uuden verkkosivun avulla myös levittää tietoa siitä, mitä aikuislukioille ja lukioiden aikuislinjoille eri puolilla Suomea kuuluu. Tätä varten toivomme apua ja vinkkejä aikuislukioissa toimivilta ympäri Suomea: Verkkosivumme etusivun oikeassa reunassa on linkki Vinkkaa, mitä koulussasi tapahtuu! – kerro meille ajankohtaiset kuulumiset, ja julkaisemme ne Aikuislukioissa tapahtuu -osiossa.

Nimenmuutoksen myötä yhdistyksemme uusii myös logonsa. Uuden logon suunnittelemiseksi julistamme logokilpailun. Jos sinulla on logoidea, lähetä se meille 29.9.2017 mennessä. Lähetä ehdotus uudeksi logoksi osoitteeseen pauliina.raittila@eira.fi. Voit lähettää ehdotuksesi valmiina logona, skannattuna piirroksena, sanallisesti selitettynä tai miten ikinä saat logoideasi lähetettyä. Paras ehdotus palkitaan juhlaseminaarissa 25.11.2017.

Tule mukaan AIO:n toimintaan!

Voit liittyä jäseneksi täyttämällä liittymislomakkeen ja maksamalla jäsenmaksun, jonka lähetämme saatuamme lomakkeen. Jäsenmaksu on 22 euroa päätoimisilta ja 11 euroa sivutoimisilta/eläkeläisiltä.
Liittymislomake


AIO on Iltakoulujen liiton (IKLO) ja Aineopettajaliiton (AOL) jäsen