Toimintakulttuuri

Yhteiskoulun toimintakulttuuri

Hyvinvointi ja turvallinen arki koostuu yhteisestä oppilaista välittämisestä. Liikkuva koulu ja toiminnallisuus sekä välituntivalvojien riittävä määrä vaikuttavat positiivisesti perusturvallisuuteen.

Oppiva yhteisö on toimintakulttuurin ytimenä. Koulun toimintakulttuuri sallii ja kannustaa opettajien välistä yhteistyötä yli oppiainerajojen. Toimintakulttuuri sallii myös yritykset, kokeilut ja erehdykset. Toiminnallisen oppimisen saralla on tehty kokeiluja. Kokeiluista on saatu paljon positiivista palautetta ja toiminnallisuuteen kannustetaan kaikissa oppiaineissa ja kaikilla vuosiluokilla.

Monipuolinen työskentely ja vuorovaikutus näkyvät kaikessa koulun tekemisessä. Oppilaille tarjotaan mahdollisuus oppia toimimaan ryhmänä lisäksi mm. järjestämällä teemapäiviä ja erilaisia juhlia.

Osallisuutta ja demokraattista toimintaa edistetään monin tavoin: teemapäivät, liikkarit eli välituntiliikuttajat, oppilaskunnan hallituksen jäsenet, tukioppilaat, oppilasagentit. Ne tarjoavat oppilaille mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa itseään koskevaan päätöksentekoon. Demokratiaa edistää koulussamme oppilaskunnan hallitus.

Seurakunnan aamunavaukset ja kirjaston kanssa tehty yhteistyö ovat esimerkkejä yhteistyöstä koulun ulkopuolisten tahojen kanssa.

Kestävä kehitys otetaan huomioon useissa oppiaineissa. Oppilaiden ajattelua ohjataan kierrätykseen, uusiokäyttöön ja ympäristöä huomioivaan ajattelutapaan. Ajattelu ohjataan yli oppiainerajojen uusiutuviin luonnonvaroihin ja kestävään kehitykseen. Oppilasta kannustetaan kierrätykseen omassa arjessaan.

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat päivittäisessä toiminnassa vahvasti mukana. Kaikkia arvostetaan ja kohdellaan tasa-arvoisesti.