Oppilashuolto

Oppilashuolto

YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTO

Koulussamme halutaan kiinnittää huomiota oppilaiden hyvinvointiin kouluyhteisössä. Tämä on yhteisöllistä oppilashuoltoa, joka kuuluu kaikille. Oppilaiden hyvinvointi yhteisössä on punainen lanka kaikessa koulun arjessa tapahtuvassa toiminnassa, kohtaamisissa ja ohjaustilanteissa. Myös lukuvuosisuunnitelmaan kirjatut yhteiset teemat ja tapahtumat suunnitellaan tukemaan hyvinvointia. Yhteinen tekeminen ja yhteiset kokemukset lisäävät osallisuutta ja yhteishenkeä. Joka vuosi kokoontuu yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä, johon kutsutaan toisen ja viidennen luokan oppilaita ja heidän vanhempiaan. Teemoja näissä tapaamisissa voivat olla esimerkiksi kaverisuhteet, ajankohtaiset ilmiöt, harrastukset tai luokan ilmapiiri. Tällainen yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä voidaan tarvittaessa kutsua koolle milloin vain, mikäli luokan tai luokkatason yhteisöllisyyteen halutaan erityisesti paneutua.  

Yhteisöllisen oppilashuollon suunnittelusta vastaavat koulun johtaja, opettajat sekä oppilashuollon henkilöstö (kuraattori, psykologi, terveydenhoitaja, psyykkari). Suunnittelutyössä on mukana myös muita kunnan työntekijöitä, vanhempia ja kolmannen sektorin toimijoita tarpeen mukaan.  


YKSILÖKOHTAINEN OPPILASHUOLTO

Yksilökohtainen oppilashuolto on yksittäisen oppilaan hyvinvointia lisäävää verkostotyötä. Se on varhaisentuen palvelu, johon voi hakeutua, jos oppilaan hyvinvoinnista on huolta. Tapaamiseen kutsutaan sellaiset henkilöt, jotka perhe kokee tarpeellisiksi. Tapaamisessa luodaan verkosto oppilaan hyvinvoinnin tukemiseksi. Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja niissä sovitaan, mitä kukakin tekee oppilaan hyvinvoinnin eteen.

Yksilökohtaisen oppilashuoltotapaamisen voi kutsua koolle koulun puolesta opettaja tai oppilashuollon edustaja. Myös vanhemmat voivat pyytää opettajalta tai oppilashuollon edustajalta kokoontumista.

Opiskeluhuoltotyön ja opiskelun tuen vuosikello Kirkonkylänkoulu(2) (8) (1).docx