Opiskelijakunta

Opiskelijakunnan hallitus 2020-21Puheenjohtaja: Sami Astikainen 3A 
Varapuheenjohtaja: Tuomas Piiroinen 1B
Sihteeri: Inka Mustajärvi 2B
Tiedotusvastaava: Kati Räsänen 3B
Rahastonhoitaja: Kari Hyttinen 1B
Pöytäkirjantarkastaja:Sabrina Veremeyeva 2B , Tuomas Piiroinen 1B

Ohjaava opettaja: Hanna-Mari Nupponen

Opiskelijakunnan hallitus 2017-2018

Nykyisen opiskelijakunnanhallituksen jäsenet valittiin syksyllä vaaleilla, joissa jokainen oppilas sai äänestää ehdolla olevia oman luokan oppilaita. Kun tulokset olivat selvillä, opiskelijakunnanhallitus kokoontui entisen hallituksen kanssa keskustelemaan mitä edellisenä vuotena oli tehty. Päätimme myös jokaisen oman työnkuvan. Ohjaajanamme toimi Hanna-Mari Nupponen.Syksyllä opiskelijakunnanhallitus järjesti Amazing racen, jossa oli erilaisia toimintapisteitä ja joukkueet kisasivat aikaa vastaan. Jokaiseen paikkaan oli oma vihje ja jos vihje oli liian vaikea pystyi soittamaan vihjepuhelimeen.

Joulun alla järjestimme tonttujahdin; piilotimme pienen tontun koululle, otimme epäselvän kuvan siitä ja laitoimme sen vinkiksi facebookkiin. Tonttu löytyi joka kerta ja etsijät saivat aina pienen palkkion. Pidimme myös kahviota, jossa myimme pipareita ja glögiä. Joulujuhlassa jaoimme tittelinauhat oppilaille ja toimme joulupukinkin paikalle. Joulun jälkeen ohjaajamme vaihtui Anu Liikaseen, joka sekoitti meitä hieman mutta pian kaikki oli taas selvää ja hommat alkoivat taas luistamaan.


Uudenvuoden jälkeen aloimme suunnittelemaan kaivoskirppistä, jonne saimme sosiaalisen median kautta useamman myymään, myös oppilaskunnalla oli oma myyntipöytä. Ystävänpäivänä järjestimme vohvelikahvion, teimme halipasseja ja keräsimme lappuja, joihin sai kirjottaa terveisiä kavereille ja luimme neLukioomme tuli keväällä vieraaksi saksalaisia opiskelijoita ja me pidimme koko koululle liikunta-iltapäivän. Alku oli hieman nihkeää, mutta pian kaikilla oli hauskaa arvuutellessa henkilöiden nimiä alias -tyylisesti.

Tämän myötä oppilaskunta haluaa toivottaa hyvää alkavaa kesää!

Inka Jussila opiskelijakunnan puheenjohtaja

Opiskelijakunnan hallitus 2016-2017

Nykyinen opiskelijakunnanhallitus aloitti toimintansa syksyllä heti, kun kokoonpano oli saatu selville. Tämähän siis toteutettiin vaaleilla, joissa jokainen valitsi mieleisensä ehdokkaan, ja antoi kallisarvoisen äänensä tälle.

Kokoonpanon selvittyä oli vuorossa opiskelijakunnanhallituksen järjestäytyminen, joka sujui onneksi ilman suurempia kahnauksia. Tämä hallitus oli siinä mielessä uuden edessä, että kukaan hallitukseen valituista ei ollut aiemmin toiminut Outokummun lukion opiskelijakunnan jäsenenä. Tämän vuoksi toiminta oli toisaalta vielä opettelua, mutta hyvin se saatiin lopulta rullaamaan!

Ensimmäisenä oli vuorossa ykkösten kaste, joka sisälsi paljon vauhtia ja vaarattomia tilanteita sekä suorastaan hurjia sotamaalauksia. Uudet ykköset kierrätettiin ympäri koulua siinä uskossa, että he oppisivat tuntemaan koulun tilat. Vaan eipä heitä päästettykään niin helpolla. Koska yhteisöllisyys on Outokummun lukion vahvuuksia, ja uudet opiskelijat olivat selvästi lahjakkaita, testattiin miten he pärjäävät, jos tehtävää vaikeutettaisiin.

Siispä ennen lähtöä heidät laitettiin jonoon, ja heille annettiin jonon mittainen pala vessapaperia, joka ei saanut koko matkan aikana katketa, vaan sen tuli säilyä ehjänä koko kasteen ajan. Tämä osoittautui välillä vaikeaksikin, mutta Outokummun lukion opiskelijoilla on rautaiset hermot ja vakaa ote, joten vessapaperi säilyi kun säilyikin ehjänä, ja suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Ykköset riemuitsivat jo hienosti suoritetusta tehtävästä, vaikka loppuhuipennus oli vielä tulossa.

Yhdelläkään ykkösellä ei taatusti ollut minkäänlaista aavistusta siitä, mitä tulisi vielä tapahtumaan. Eipä sitä kukaan ehtinyt epäilläkään, kun nohevat kolmoset nakkasivat kylmää vettä ykkösten niskaan niin että sotamaalaukset valuivat poskilla. Kylmästä loppuhuipennuksesta huolimatta ykkösillä oli oikein hauskaa, ja niin oli muillakin! 
Myös ykkösten ryhmäytys Pellinmäellä kuului oppilaskunnan syksyn tehtäviin.

 


Kun koulunkäynti saatiin polkaistua kunnolla käyntiin, opiskelijakunnanhallitus pääsi suunnittelemaan ensimmäistä oheistoimintaansa. Hallitus päätyi Sheman-teemapäivään, jolloin tarkoitus oli, että pojat pukeutuvat tytöiksi ja tytöt pojiksi. Tuolloin nähtiinkin muutamia erittäin onnistuneita asukokonaisuuksia, ja hupia riitti. Hallitus päätti palkita parhaiten pukeutuneet makealla yllätyksellä.

Niin aika riensi ja vuorossa olisi jo joulujuhla, johon opiskelijakunnan hallituksellakin oli oma esitysnumero. Hallitus oli kutsunut paikalle joulupukin, joka palkitsi ansioituneet opiskelijat asiaankuuluvalla tavalla, eli piparimuoteilla. Joulujuhlassa nähtiin mutakin mielenkiintoista musiikkiesityksistä aina tiernapoikiin asti. Toki opiskelijakunnanhallitus muisti myös muita juhlapäiviä, kuten Lucian päivää kirjastossa järjestetyllä glögihetkellä.

Kevään isompi lukion tapahtuma oli liikuntapäivä, jota vietettiin tällä kertaa talvisessa pakkassäässä. Opiskelijat pääsivät muun muassa laukomaan jääkiekkoa, hurjastelemaan potkurilla ja tutustumaan rugbyn saloihin opettajamme Pasin opastuksella.

Ilmassa oli yhdessä tekemisen taikaa ja keväistä tunnelmaa!

 Rugbyn peluuta ja potkukelkkakisan tiimellystä, jossa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita!Opiskelun ohella keväällä juhlittiin myös vappua, mikä varmasti kuului koko kaupungin alueella. Kyseessä oli nimittäin huutojuoksu, jossa viiden hengen joukkueissa juostiin, ja huudettiin niin kovaa että koko Outokumpu kuuli.

Viimeisillä viikoilla koko lukio on ollut melko kiireinen, sillä olemme ottaneet vanhan kulttuuriviikko- perinteen uudelleen osaksi lukion toimintaa. Tämä onkin mittava projekti, mutta yhteistyöllä tästä selvitään! Toiminnantäyteisen lukuvoden jälkeen Outokummun lukion opiskelijakunnanhallitus toivottaa kaikille oikein mainiota kesää.

 

Tytti Moilanen

oppilaskunnan hallituksen tiedottaja

 

Opiskelijakunnan hallituksen toiminta syksyllä 2015


Outokummun lukion opiskelijakunnan hallituksella on ollut tämä syksy aikamoista vilskettä, mutta olemme työskennelleet ilolla. Heti koulun alettua elokuussa hallitus järjesti uusille ykkösille tervetulokasteen, jossa ykkösiä kierrätettiin ympäri koulua ja lopuksi heidät kastettiin. Lisäksi 28.8.2015 pidettiin ykkösille ryhmäytymispäivä, missä pelattiin yhteisleikkejä ja syötiin hyvin.

Syyskuussa pidettiin vaalit, jossa valittiin nykyiset opiskelijakunnan hallituksen jäsenet. Kaikki lukiomme opiskelijat olivat äänioikeutettu noissa vaaleissa. Vaalissa jokaiselta vuositasolta valittiin kaksi opiskelijaa opiskelijakunnan hallitukseen. Hiukan vaalien jälkeen pidettiin uuden hallituksen järjestäytymiskokous pitsan äärellä. Kokouksessa päätettiin myös syksyn ohjelmasta, josta lukiolaiset ovat päässeet nauttimaan tänä syksynä.

Syksyn aikana olemmekin järjestäneet paljon erilaista toimintaa opiskelukavereidemme pään menoksi.
Syyskuun puolessa välissä järjestimme ensimmäistä kertaa “shemale”-päivän, jossa tytöt pukeutuivat miehiksi ja pojat naisiksi. Päivä saavutti suuren suosion ja kaikilla oli varmasti hauskaa päästää sisäinen miehensä tai naisensa valloilleen. Pian “shemale”-päivän jälkeen järjestimme liikuntailtapäivän “Amazing Race Outokumpu vol. 2”-kilpailun muodossa, jossa lukiolaiset kiertelivät ympäri Outokumpua erilaisten tehtävien perässä ja nopeimmat tietysti palkittiin. Menimme katsomaan yhdessä voittajien kanssa 007 Spectre-elokuvan Kino Maritaan. Mukana järjestelyissä oli Outokummun seurakunnan nuorisotyö, SPR, Välke ry, Outokummun nuorisovaltuusto, Leppäsen leipomo ja Outokummun Sirkus. Kiitos kaikille yhteistyötahoille! Halloweenina koristelimme koulun pelottavilla koristeilla ja halukkaat saivat pukeutua. Sinä päivänä näimmekin monen monituista asua.

Muun toiminnan ohella olemme tehneet varainhankintaa, jotta voisimme järjestää jatkossakin mukavaa toimintaa koulullemme. Opiskelijakunnan hallitus päätti osallistua ravintolapäivään 21.11.2015 perustamalla oman kahvilan, “Lukiolaisten Kuparin”, jonne teimme riisipuuroa ja eri näköisiä leivonnaisia myytäväksi. Lisäksi paikalla oli ongintaa ja musiikkiesityksiä.

Hallitus on myös syksyn aikana hoitanut vanhempainiltakahvituksia, tai no kahvi ja pulla vaihtuikin sitten hedelmäsalaattiin. Toisella jaksolla aloitimme opiskelijoiden liikuttamisen kesken oppituntien soittamalla jumppamusiikkia keskusradion kautta. Tästä tuli hyvää palautetta opettajilta ja aiomme jatkaa tätä jatkossakin.
Tulossa on vielä perinteinen Veteraaniviestin luovus 4.12.2015, jossa sotiemme veteraanien tärkeä viesti tuleville sukupolville: “Kaveria ei jätetä”, siirtyy kolmosluokkalaisilta kakkosille. Samalla aiomme laittaa pystyyn jälkiruoka-aloitteen, jossa toivomme saavamme jälkiruokaa kaksi kertaa kuussa ruokalaan tarjolle.Ensi vuodelle jää nähtäväksi, miten aloiteen käy...

Tottakai meillä on edessä vielä hallituksen omat pikkujoulut Joensuussa ja olemme keksineet myös yllätysohjelmaa koulumme joulujuhlaan, jota vietetään 18.-19.2015 välisenä yönä. Mutta ei siitä vielä sen enempää, ettei hyvä yllätys mene hukkaan.


Oppilaskunnan hallitus 2014


Ajatuksia kuluneesta lukuvuodesta oppilaskunnan hallituksen näkökulmasta...

Oppilaskunnan muodostavat lukiomme opiskelijat ja oppilaskuntaa edustaa oppilaskunnan hallitus. Oppilaskunnan hallitus on oppilaiden keino järjestäytyä, tulla kuulluksi sekä osallistua ja vaikuttaa päätöksentekoon. Hallituksemme tärkein tehtävä on kuitenkin ollut tehdä koulustamme hyvä paikka meille kaikille. Nyt kun katsomme taaksepäin kulunutta lukuvuotta, voimme huokaista syvään ja todeta: ”miten olemme ehtineet tehdä tämän kaiken?”. Vuosi on ollut hallitukselle työntäyteinen, mutta voi pojat kuin meillä on ollut hauskaa!


Toiminta

Oppilaskunnan hallituksen toiminta alkoi miltein heti koulun alettua elokuussa. Ensitöiksemme järjestimme vaalit, joilla valittiin kaksi uutta hallituksenjäsentä ykkösluokilta. Teimme heti valinnan jälkeen retken koko porukalla Joensuuhun, jossa tutustumisen lisäksi pidimme järjestäytymiskokouksen. Pidimme talven aikana kokouksia yleensä kerran kahdessa viikossa koulun jälkeen, mutta tarpeen mukaan useamminkin, ja kokoukset olivat avoimia kaikille. Rehtori tosin oli ainoa, joka uskalsi tulla paikalle.

Heti alusta asti hallitus puhkui intoa järjestää mukavaa tekemistä, mikä yhdistäisi koko koulun ja toisi mukavaa vaihtelua koulutyöhön. Ideoita heiteltiin ja niistä villeimmät pääsivät toteuttamisasteelle. Syksy olikin ohjelmaa täynnä. Halloweenin aikaan koristelimme koulun teemaan sopivaksi ja järjestimme Paras puku -kilpailun. Perinteinen liikuntailtapäivä järjestettiin marraskuussa, mutta kaikkea muuta kuin perinteisellä tavalla. Ohjelmassa oli ”Amazing Race Outokumpu”, jolloin koko koulu pääsi kiertämään ympäri kaupunkiamme erilaisia tehtäviä tehden. Yhteistyötahoina kisassa olivat Outokummun kaupungin nuorisotoimi, Outokummun seurakunta, Ensi- ja turvakoti sekä Outokummun sirkus. Kaksi joukkuetta palkittiin, toinen parhaasta pukeutumisesta ja toinen nopeimmasta ajasta.

Itsenäisyyspäivää juhlistimme perinteisellä Veteraaniviestin luovutuksella. Viesti, joka kuuluu: ”kaveria ei jätetä”, siirtyi kolmosilta kakkosille. Ennen joulua vietimme Lucian päivää kynttiläkulkueen ja glögitarjoilun merkeissä. Lukukauden päättävässä joulujuhlassa oppilaskunnan hallituksella oli jouluevankeliumiin pohjautuva näytelmä, jonka abiturientit Emmi ja Tiia olivat siirtäneet vuoteen 2014. Päivänpolitiikkaan sijoitetussa näytelmässä seikkailivat julkisuudesta tutut hahmot kuten Päivi Räsänen, Johanna Tukiainen ja Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Kun palasimme tammikuussa koulutyöhön, kiinnittyi huomiomme jo kevään eduskuntavaaleihin. Helmikuussa ennen eduskuntavaaleja hallitus organisoi vaalipaneelin yhdessä Omppu ry:n kanssa. Saimme Kiisuteatterille tentattavaksi ehdokkaita viidestä puolueesta ja yleisökin pääsi osallistumaan keskusteluun. Myöhemmin eduskuntavaalien aikaan koulullamme päästiin myös äänestämään omissa varjovaaleissa, joissa jokainen sai antaa äänensä.

Keväällä järjestimme uudelleen liikuntailtapäivän ja saimme kokeilla suurimmalle osalle aivan uutta lajia rugbya matikanopettajamme Pasin johdolla.Oppilaskunnan hallituksen edustajat osallistuivat huhtikuussa Suomen lukiolaisten liiton järjestämille Water -opiskelijakuntafestivaaleille Varkauteen. Sieltä saimme tuliaisiksi ainakin hyviä ideoita varainkeruuseen ensi lukuvuodeksi. Vappuna koristelimme jälleen koulun juhla-asuun ja järjestimme pientä ohjelmaa munkkien ja siman nautiskelun lisäksi. Uutena juttuna jääkiekon MM-kisojen aikaan koululle pystytettiin kisakatsomo ja saimme porukalla jännittää Suomi-Valko-Venäjä jääkiekkopeliä.

Paljon touhua ja tekemistä jää tämän tekstin ulkopuolelle. Lisäksi olemme muun muassa pitäneet aamuavauksia, järjestäneet vanhempainiltojen kahvituksia ja pitäneet buffettia varainkeruuksi. Kiitosta toiminnasta on sadellut eri puolilta ja voimme röyhistää rintaa. Meillä on ollut hallituksessa upea porukka, joka on puhaltanut upeasti yhteen hiileen ja on aina hoitanut hommansa paremmin kuin hyvin. Kiitos kuuluu siis upeille hallituslaisille. Tästä on hyvä jatkaa. Olemme jo suunnitelleet jo tulevaa syksyllä ja luvassa on taas lisää huippua toimintaa rakkaiden opiskelutovereidemme pään menoksi ;)

Hauskaa kesää kaikille toivottavat:

Puheenjohtaja: Matias Koistinen 2A
Varapuheenjohtaja ja tiedotusvastaava: Pyry Räsänen 1B
Sihteeri: Anni Manninen 1 A
Rahastonhoitaja ja hankintavastaava: Maija Mietala 2B
Mentori: Tiia Kontkanen 3A
Mentori: Emmi Mietala 3A
Ohjaava opettaja: Maija Ruuskanen

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä