Opiskelijakunta

Opiskelijakunnan hallitus 2018-2019

Puheenjohtaja: Aliisa Pekkanen 2B
Varapuheenjohtaja: Inka Jussila 3A
Sihteeri: Matias Kanniainen 1A
Tiedotusvastaava: Helmi Ratilainen 1B
Rahastonhoitaja: Johannes Jämsén 2A
Pöytäkirjantarkastaja: Iida Riikonen 3B

Ohjaava opettaja: Maija Ruuskanen


Opiskelijakunnan hallituksen toiminta syksyllä 2015


Outokummun lukion opiskelijakunnan hallituksella on ollut tämä syksy aikamoista vilskettä, mutta olemme työskennelleet ilolla. Heti koulun alettua elokuussa hallitus järjesti uusille ykkösille tervetulokasteen, jossa ykkösiä kierrätettiin ympäri koulua ja lopuksi heidät kastettiin. Lisäksi 28.8.2015 pidettiin ykkösille ryhmäytymispäivä, missä pelattiin yhteisleikkejä ja syötiin hyvin.

Syyskuussa pidettiin vaalit, jossa valittiin nykyiset opiskelijakunnan hallituksen jäsenet. Kaikki lukiomme opiskelijat olivat äänioikeutettu noissa vaaleissa. Vaalissa jokaiselta vuositasolta valittiin kaksi opiskelijaa opiskelijakunnan hallitukseen. Hiukan vaalien jälkeen pidettiin uuden hallituksen järjestäytymiskokous pitsan äärellä. Kokouksessa päätettiin myös syksyn ohjelmasta, josta lukiolaiset ovat päässeet nauttimaan tänä syksynä.

Syksyn aikana olemmekin järjestäneet paljon erilaista toimintaa opiskelukavereidemme pään menoksi.
Syyskuun puolessa välissä järjestimme ensimmäistä kertaa “shemale”-päivän, jossa tytöt pukeutuivat miehiksi ja pojat naisiksi. Päivä saavutti suuren suosion ja kaikilla oli varmasti hauskaa päästää sisäinen miehensä tai naisensa valloilleen. Pian “shemale”-päivän jälkeen järjestimme liikuntailtapäivän “Amazing Race Outokumpu vol. 2”-kilpailun muodossa, jossa lukiolaiset kiertelivät ympäri Outokumpua erilaisten tehtävien perässä ja nopeimmat tietysti palkittiin. Menimme katsomaan yhdessä voittajien kanssa 007 Spectre-elokuvan Kino Maritaan. Mukana järjestelyissä oli Outokummun seurakunnan nuorisotyö, SPR, Välke ry, Outokummun nuorisovaltuusto, Leppäsen leipomo ja Outokummun Sirkus. Kiitos kaikille yhteistyötahoille! Halloweenina koristelimme koulun pelottavilla koristeilla ja halukkaat saivat pukeutua. Sinä päivänä näimmekin monen monituista asua.

Muun toiminnan ohella olemme tehneet varainhankintaa, jotta voisimme järjestää jatkossakin mukavaa toimintaa koulullemme. Opiskelijakunnan hallitus päätti osallistua ravintolapäivään 21.11.2015 perustamalla oman kahvilan, “Lukiolaisten Kuparin”, jonne teimme riisipuuroa ja eri näköisiä leivonnaisia myytäväksi. Lisäksi paikalla oli ongintaa ja musiikkiesityksiä.

Hallitus on myös syksyn aikana hoitanut vanhempainiltakahvituksia, tai no kahvi ja pulla vaihtuikin sitten hedelmäsalaattiin. Toisella jaksolla aloitimme opiskelijoiden liikuttamisen kesken oppituntien soittamalla jumppamusiikkia keskusradion kautta. Tästä tuli hyvää palautetta opettajilta ja aiomme jatkaa tätä jatkossakin.
Tulossa on vielä perinteinen Veteraaniviestin luovus 4.12.2015, jossa sotiemme veteraanien tärkeä viesti tuleville sukupolville: “Kaveria ei jätetä”, siirtyy kolmosluokkalaisilta kakkosille. Samalla aiomme laittaa pystyyn jälkiruoka-aloitteen, jossa toivomme saavamme jälkiruokaa kaksi kertaa kuussa ruokalaan tarjolle.Ensi vuodelle jää nähtäväksi, miten aloiteen käy...

Tottakai meillä on edessä vielä hallituksen omat pikkujoulut Joensuussa ja olemme keksineet myös yllätysohjelmaa koulumme joulujuhlaan, jota vietetään 18.-19.2015 välisenä yönä. Mutta ei siitä vielä sen enempää, ettei hyvä yllätys mene hukkaan.


Oppilaskunnan hallitus


Ajatuksia kuluneesta lukuvuodesta oppilaskunnan hallituksen näkökulmasta...

Oppilaskunnan muodostavat lukiomme opiskelijat ja oppilaskuntaa edustaa oppilaskunnan hallitus. Oppilaskunnan hallitus on oppilaiden keino järjestäytyä, tulla kuulluksi sekä osallistua ja vaikuttaa päätöksentekoon. Hallituksemme tärkein tehtävä on kuitenkin ollut tehdä koulustamme hyvä paikka meille kaikille. Nyt kun katsomme taaksepäin kulunutta lukuvuotta, voimme huokaista syvään ja todeta: ”miten olemme ehtineet tehdä tämän kaiken?”. Vuosi on ollut hallitukselle työntäyteinen, mutta voi pojat kuin meillä on ollut hauskaa!

IMG_4660[1].JPG
Toiminta

Oppilaskunnan hallituksen toiminta alkoi miltein heti koulun alettua elokuussa. Ensitöiksemme järjestimme vaalit, joilla valittiin kaksi uutta hallituksenjäsentä ykkösluokilta. Teimme heti valinnan jälkeen retken koko porukalla Joensuuhun, jossa tutustumisen lisäksi pidimme järjestäytymiskokouksen. Pidimme talven aikana kokouksia yleensä kerran kahdessa viikossa koulun jälkeen, mutta tarpeen mukaan useamminkin, ja kokoukset olivat avoimia kaikille. Rehtori tosin oli ainoa, joka uskalsi tulla paikalle.

Heti alusta asti hallitus puhkui intoa järjestää mukavaa tekemistä, mikä yhdistäisi koko koulun ja toisi mukavaa vaihtelua koulutyöhön. Ideoita heiteltiin ja niistä villeimmät pääsivät toteuttamisasteelle. Syksy olikin ohjelmaa täynnä. Halloweenin aikaan koristelimme koulun teemaan sopivaksi ja järjestimme Paras puku -kilpailun. Perinteinen liikuntailtapäivä järjestettiin marraskuussa, mutta kaikkea muuta kuin perinteisellä tavalla. Ohjelmassa oli ”Amazing Race Outokumpu”, jolloin koko koulu pääsi kiertämään ympäri kaupunkiamme erilaisia tehtäviä tehden. Yhteistyötahoina kisassa olivat Outokummun kaupungin nuorisotoimi, Outokummun seurakunta, Ensi- ja turvakoti sekä Outokummun sirkus. Kaksi joukkuetta palkittiin, toinen parhaasta pukeutumisesta ja toinen nopeimmasta ajasta.

Itsenäisyyspäivää juhlistimme perinteisellä Veteraaniviestin luovutuksella. Viesti, joka kuuluu: ”kaveria ei jätetä”, siirtyi kolmosilta kakkosille. Ennen joulua vietimme Lucian päivää kynttiläkulkueen ja glögitarjoilun merkeissä. Lukukauden päättävässä joulujuhlassa oppilaskunnan hallituksella oli jouluevankeliumiin pohjautuva näytelmä, jonka abiturientit Emmi ja Tiia olivat siirtäneet vuoteen 2014. Päivänpolitiikkaan sijoitetussa näytelmässä seikkailivat julkisuudesta tutut hahmot kuten Päivi Räsänen, Johanna Tukiainen ja Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Kun palasimme tammikuussa koulutyöhön, kiinnittyi huomiomme jo kevään eduskuntavaaleihin. Helmikuussa ennen eduskuntavaaleja hallitus organisoi vaalipaneelin yhdessä Omppu ry:n kanssa. Saimme Kiisuteatterille tentattavaksi ehdokkaita viidestä puolueesta ja yleisökin pääsi osallistumaan keskusteluun. Myöhemmin eduskuntavaalien aikaan koulullamme päästiin myös äänestämään omissa varjovaaleissa, joissa jokainen sai antaa äänensä.

Keväällä järjestimme uudelleen liikuntailtapäivän ja saimme kokeilla suurimmalle osalle aivan uutta lajia rugbya matikanopettajamme Pasin johdolla.Oppilaskunnan hallituksen edustajat osallistuivat huhtikuussa Suomen lukiolaisten liiton järjestämille Water -opiskelijakuntafestivaaleille Varkauteen. Sieltä saimme tuliaisiksi ainakin hyviä ideoita varainkeruuseen ensi lukuvuodeksi. Vappuna koristelimme jälleen koulun juhla-asuun ja järjestimme pientä ohjelmaa munkkien ja siman nautiskelun lisäksi. Uutena juttuna jääkiekon MM-kisojen aikaan koululle pystytettiin kisakatsomo ja saimme porukalla jännittää Suomi-Valko-Venäjä jääkiekkopeliä.

Paljon touhua ja tekemistä jää tämän tekstin ulkopuolelle. Lisäksi olemme muun muassa pitäneet aamuavauksia, järjestäneet vanhempainiltojen kahvituksia ja pitäneet buffettia varainkeruuksi. Kiitosta toiminnasta on sadellut eri puolilta ja voimme röyhistää rintaa. Meillä on ollut hallituksessa upea porukka, joka on puhaltanut upeasti yhteen hiileen ja on aina hoitanut hommansa paremmin kuin hyvin. Kiitos kuuluu siis upeille hallituslaisille. Tästä on hyvä jatkaa. Olemme jo suunnitelleet jo tulevaa syksyllä ja luvassa on taas lisää huippua toimintaa rakkaiden opiskelutovereidemme pään menoksi ;)

Hauskaa kesää kaikille toivottavat:

Puheenjohtaja: Matias Koistinen 2A
Varapuheenjohtaja ja tiedotusvastaava: Pyry Räsänen 1B
Sihteeri: Anni Manninen 1 A
Rahastonhoitaja ja hankintavastaava: Maija Mietala 2B
Mentori: Tiia Kontkanen 3A
Mentori: Emmi Mietala 3A
Ohjaava opettaja: Maija Ruuskanen