KIELTEN HAASTETEHTÄVIÄ ETÄOPETUKSEEN

HAASTETEHTÄVIÄ KOLMOSTEN OPPISISÄLTÖIHIN

3.lk HAASTETEHTÄVÄ 1: LELU KARKAA KOTOA.

Mene ulos jonkun pikkulelusi kanssa. Rakenna pieni maja. Tunge lelu majaan ja sano ääneen: ”My toy is IN the house” (Minun leluni on talon sisällä). Koita kestääkö maja lelun painoa, kun siirrät lelusi majan päälle. Sano ääneen: ”My toy is ON the house”

 Jatka lelun siirtämistä ja ääneen höpöttelyäsi ja käytä sanat BEHIND, UNDER ja NEXT TO.

 Kirjoita vihkoosi otsikoksi HAASTETEHTÄVÄ 1 ja piirrä kuva lelusta hauskimmasta paikasta ja kirjoita alle englanniksi missä lelusi on.

3.lk HAASTETEHTÄVÄ 2: Huippumalli haussa!

Pue itsesi tai nukkesi, kasaa lego-ukkelisi uusiksi tai piirrä joku tyyppi vaatteet päällä. Olet suuri muotiasiantuntija ja juuri sinä päätät mikä on tänään muodissa. Ota kuva ja lähetä luokkakaverillesi. Kirjoita viestiin englanniksi vaatesanat mitä tyypilläsi on päällä. Muista laittaa myös värit, eli: a blue T-shirt, black trousers, green helmet (=kypärä).

Pue, rakentele tai piirrä uusi asukokonaisuus ja lähetä kuva ja vaatesanaviesti uudelle kaverille. Tee sama vielä kolmannen kerran.

Kenen tyylitaju on paras? Ei muuta kuin lego-ukkeleilta kypärät ja pöksyt vaihtoon, omat roolivaatteet leikkiin mukaan tai nukelle vaihtovaatteet, nyt on aika löytää kolmosten huikein huippumalli!

Kirjoita vihkoosi HAASTETEHTÄVÄ 2 ja piirrä mielestäsi paras asu, ja kirjoita vaatesanat.

3.lk HAASTETEHTÄVÄ 3: Kenen kamat?

Osaatko jo omistusmuodot s.158 (my, your, his, her, its, our, your, their)? Nyt on aika paljastaa kenen kamat lojuvat ympäri taloa. Lähde kiertelemään ympäri kotia. Pysähdy aina välillä, osoita jotain tavaraa ja kerro kuka sen omistaa.

Esim. This is dad´s computer. =Tämä on isän tietokone.

This is my shirt. =Tämä on minun paita.

This is our house.=Tämä on meidän talo.

 This is her glass.=Tämä on hänen (tytön) lasi.

 This is your nose. =Tämä on sinun nenäsi (Jos tyyppi ei vaikka tiedä sitä!)

Kiertele ja töki ja osoittele tosi ahkerasti. Siirry seuraavaksi ulos tarkastelemaan naapureiden omaisuutta. Esim. That is their house. That is Mikko´s car. Saatko juonesta kiinni?

Kun olet suorittanut haasteen, kirjoita vihkoon HAASTETEHTÄVÄ 3 ja kolme parasta tökkimislausettasi.

 

 HAASTETEHTÄVÄ 4: Osta mulle, please!

Tee kauppalista englanniksi ja anna se mukaan kun joku seuraavan kerran lähtee kauppaan. Mitä sinä haluaisit? Ruokaa, vaatteita, lemmikin, Tarzanin, hämähäkin, mörön? Tee aivan erityisen jännä ostoslista.

Kirjoita vihkoon HAASTETEHTÄVÄ 4, kauppalistasi englanniksi ja kun kauppareissu lappusi kanssa on tehty, laita rasti kaikkien niiden asioiden perään mitä sait! Saiko joku yksisarvisen?


HAASTETEHTÄVÄ 5: Haastattele enkunopea!

Keksi 5 kysymystä, mitä haluat minulta kysyä. Kirjoita ne englanniksi vihkoosi. Sinun pitää palauttaa vihkosi huomenna koululle tarkistettavaksi. Saat vihkosi takaisin perjantaina ja silloin vihossasi on myös minun vastaukseni kysymyksiisi sekä arvosana vihkotöistäsi. Kysy jänniä kysymyksiäJ!

HAASTETEHTÄVÄ 6: Lelut esiintyvät!

Muistatko kun ihan kolmosen alussa teimme pikkuleluilla näytelmiä, missä pikkulelut osasivat vain tervehtiä, ja sanoa Oops, sorry! Nyt lelusikin osaavat PALJON enemmän! Kirjoita vihkoosi näytelmä, jossa käytät ja samalla kertaat UNIT 1 sanoja, eli työkirjan s.14-15 tervehdykset, s.20 värit, s.29 perheenjäsenet, ja s. 38 ruuat. Ota käsikirjoituksestasi kuva ja lähetä se minulle Teamsissa. Harjoittele näytelmän esittämistä leluillasi, sillä perjantaina se saa ensi-iltansa ympän ryhmässä!

 
 

 

 

 

 

HAASTETEHTÄVIÄ NELOSTEN OPPISISÄLTÖIHIN

4.lk, HAASTETEHTÄVÄ 1: MINUN OMA MINIMAAILMANI

Rakenna oma unelmakaupunkisi legoista tai käytä liikennemattoa tai mitä vain pikkutavaroita TAI piirrä kartta kaupungista isolle paperille. Nimeä rakennukset englanniksi piirrokseesi tai tee lappuja kaupunkiisi.

Leiki yksin tai pyydä joku kotoa kaveriksi livenä tai leiki kaverin kanssa videopuhelun kautta. Valitse kulkuneuvosi. Leiki englanniksi! Esim. I travel by car. I go to the supermarket. You are at the hotel. Let´s go to the railway station! Mikään paikka ei ole suljettu Koronan takia ja kylillä saa kokoontua isokin jengi, montako lelua ja kulkuneuvoa osaat laittaa englanniksi eri paikkoihin?

Kirjoita vihkoosi otsikko: HAASTETEHTÄVÄ 1 ja lyhyt raportti siitä miten tehtävän suoritit, kenen kanssa ja miten se sujui.

4.lk HAASTETEHTÄVÄ 2: NELOSTEN ONNENUUTISET

Tänään Sinä olet uutisankkuri. Oikeat uutiset ovat täynnä Koronaa ja rajoituksia, mutta Sinä voit tuoda iloa maailmaan ja luoda omat englanninkieliset onnenuutiset, joissa on iloa tuottavia uutisia.

Uutisissasi tulee olla tapahtumia eri paikoista, eri maiden säätiedot ja urheilu-uutiset. Koita käyttää juuri opeteltuja sanoja: rakennuksia, maita, kulkuneuvoja, sääsanoja.

Mitä ilahduttavaa sinun uutisissasi kerrotaan? Saat itse keksiä tapahtumia ja urheilukisoja.

Tee livelähetys perheellesi tai leluillesi tai videoi uutislähetyksesi ja lähetä se kaverisi piristykseksi.

Kirjoita vihkoosi HAASTETEHTÄVÄ 2 ja kirjoita englanniksi uutistesi käsikirjoitus. Harjoittele ja tee lähetys, voit tehdä lavasteita ja lisätä musatkin. Laita hyvä kiertoon uutislähetyksesi myötä!

4.lk HAASTETEHTÄVÄ 3: PYÖRITÄ BISNESTÄ!
Nyt kun kukaan ei pääse käymään oikein missään, on selvästi tarvetta kotiin perustettavalle yritykselle. Pelasta sinä siis perheesi tylsyydeltä ja perusta oma yritys: kauppa, jäätelökioski, kuljetusfirma, ravintola, hotelli, taksi, uimahalli, kirjasto, kampaaja, kauneushoitola, pizzeria, mikä vain!

Tee tarvittavat valmistelut ja houkuttele kotiväki asiakkaiksi. Palvele asiakkaitasi vain englanniksi ja aina hymyssä suin. Koska kilpailevia firmoja ei juuri ole, voit pyytää tuotteistasi ja palveluistasi huimia hintoja. Kirjoita vihkoosi Haastetehtävä 3 ja mitä bisnestä pyöritit, montako asiakasta kävi ja paljonko tienasit.

 

HAASTETEHTÄVÄ 4: TALENT SHOW!

Saatko houkuteltua perheesi englanninkieliseen Talent Show –leikkiin? Jos perheenjäsenet eivät ehdi leikkiä ja treenata enkkua, järjestä kykykisa lemmikin kanssa tai leluillasi. Kuka osaa ja mitä? Kuka on juontaja ja tuomari ja kuka pääsee jatkoon ja voittaa? Ketä tuomari kehuu ja kenelle sanotaan heti Goodbye, go home? Jos leikit yksin tai lemmikkisi ei ole kovin puheliaalla tuulella, puhu sinä niiden puolesta. Ota kuva voittajasta ja lähetä se Teamsiin ja kirjoita alle miten haasteen suoritit. Näin näemme kaikki Talent-kisojen voittajat.

 

 

 

 

 

HAASTETEHTÄVIÄ VITOSTEN OPPISISÄLTÖIHIN

5.lk, HAASTETEHTÄVÄ 1: OMITUINEN ENNUSTUSPÄIVÄ

Tänään olet ennustaja! Osaat ennakoida mitä sinä ja muut ihan juuri aikovat tehdä! Kuinka mahtavaa! Aloita itsestäsi. AINA kun aiot tehdä jotain, sano se ensin englanniksi. Esim. I´m going to walk. I´m going to laugh. Kun tämä sujuu, ala ennakoimaan lähipiirin tekemisiä: He´s going to eat. She´s going to sleep. Kun tämäkin sujuu, siirry ulos vakoilemaan ventovieraita sopivan etäisyyden päästä. Sano aina englanniksi ääneen mitä ennustat seuraavaksi tapahtuvan: They are going to run. The birds are going to fly. Jää hetkeksi tarkkailemaan toteutuuko ennustuksesi.

Kirjoita vihkoosi otsikoksi HAASTETEHTÄVÄ 1 ja lyhyt raportti omituisesta ennustuspäivästäsi englanniksi tai suomeksi. Kenen tekemiset tiesit parhaiten? Kauanko aikaa käytit haastetehtäväsi suorittamiseen? Minkä arvosanan antaisit itsellesi?

5.lk HAASTETEHTÄVÄ 2: MENNÄÄN METSÄÄN!

Tänään on retkipäivä. Pakkaa reppuun evästä, istuinalusta tai viltti, enkunvihko ja työkirja, kynä ja puhelin. Lähde ulos ja etsi metsä. Puisto, kallio tai pihakin käy. Katsele tarkasti ympärillesi ja paina mieleesi mitä puulajeja näet, mitä kuulet, mitä kasveja tai eläimiä huomaat.

Valitse täydellinen eväspaikka ja istu alas. Aloita raportointi. Kirjoita vihkoosi HAASTETEHTÄVÄ 2 ja tee listoja tai ajatuskarttoja. Otsikot ovat esimerkiksi nämä:

  • nature (luontosanat ja eläimet)
  • weather (sää)
  • feelings (tuntemukset)
  • camping suplies (tarvikkeet)
  • packed lunch (eväät)

Kirjoita listoihin englanniksi sanaryhmiin kuuluvia sanoja. Etsi sanastoista ja nettisanakirjoista uusia sanoja, raportoi mahdollisimman tarkasti havaintosi. Muista myös nautiskella eväistäsi!

 

5.lk HAASTETEHTÄVÄ 3: KUKA ON SURKEIN KUVAAJA?

Ota 10kpl heilahtaneita, epätarkkoja tai muuten vain vinksahtaneita ja oudosti rajattuja kuvia tavaroista sisällä ja ulkona. Sinun pitää tietää englanniksi mikä tavara joka kuvassasi on. Lähetä kuvat kaverillesi ja kirjoita viestiin ohje, että hänen pitää arvata mitä kuvissa näkyy ja kirjoittaa vastaukset englanniksi.

Laske pisteet ja palkitse paras epämääräisten kuvien tunnistaja hauskalla emojilla tai GIFfillä.

Voit tehdä haasteen myös livenä ja pyytää jonkun kotona tunnistamaan kuvasi englanniksi. Palkitse halauksella tai edes kehuilla!

Kirjoita vihkoosi Haastetehtävä 3 ja kirjoita englanniksi kaikki kuvaamasi asiat.

5.lk HAASTETEHTÄVÄ 4: SUMMER BUCKET LIST

Harjoitellaan vielä I´m going to –muotoa. Bucket list on aikamme muoti-ilmiö, eli se tarkoittaa että teet listan asioista, joista haaveilet ja jotka aiot toteuttaa. Mitä sinä aiot siis tehdä kesällä? Ja muista että aina kannattaa unelmoida isosti! Tee 10 kohdan suunnitelma ja kirjoita vihkoosi HAASTETEHTÄVÄ 4: Summer Bucket list ja listaa englanniksi 10 I´m going to…. –lausetta. Voit koristella listasi kauniiksi väreillä.

HAASTETEHTÄVÄ 5: TENTTAA OPEA!

Keksi 10 englanninkielistä kysymystä, mitä haluat minulta kysyä. Saat apua s. 197 tehtävästä 9. Tänään on vihonpalautuspäivä ja kun perjantaina saat hakea vihkosi takaisin, se sisältää minun vastaukseni kysymyksiisi sekä arvosanan vihkotöistäsi.

 

5.lk HAASTETEHTÄVÄ 6: PALUU VAKOOJAHOMMIIN:

Kerrataan UNIT 1 eli kpl 1-4 sanoja. Lue uudelleen työkirjan sanastot s. 11,12, 20, 21, 32, 33 ja 42. Ota mukaasi työkirja, vihko ja penaali, nappaa allesi pyörä tai etene kävellen paikkaan, josta on hyvä tarkkailla ohikulkijoita sopivan etäisyyden päästä.

 Heti kun havaitset ensimmäisen kohteesi, kirjoita vihkoosi Haastetehtävä 6 ja ala raportoida ENGLANNIKSI: Miltä tyyppi näyttää, mitä hänellä on päällään, mitä hän sinun mielestäsi voisi harrastaa. Vakoile vähintään viittä tyyppiä ja lähetä minulle kuva vihkosi teksteistä. Muita, että tämä on sinun työpäiväsi vakoojana, hoida hommasi hyvin!

 


HAASTETEHTÄVIÄ KUTOSTEN OPPISISÄLTÖIHIN

 6.lk, HAASTETEHTÄVÄ 1: MINÄKÖ PICASSO?

Soita kaverille videopuhelu tai tee live-esitys perheenjäsenillesi. Tehtäväsi on tehdä taideteos ja selittää koko ajan englanniksi mitä teet. Piirrä, maalaa, rakentele, askartele ja ennen kaikkea SELITÄ IHAN HULLUNA ENGLANNIKSI KOKO AJAN MITÄ TEET!Kirjoita vihkoosi HAASTETEHTÄVÄ 1 ja raportoi englanniksi mitä ja miten tehtävän suoritit ja kauanko aikaa siihen käytit.HAASTETEHTÄVÄ 2: The truth about distance learning

Tänään olet näytelmäkäsikirjoittaja. Ota vihkosi ja kirjoita otsikoksi HAASTETEHTÄVÄ 2. Kirjoita englanniksi näytelmä tai sketsi elämästäsi kotikoulussa. Keksi roolit ja vuorosanat. Mieti kaikkea kokemaasi ja liioittele tapahtumia, tee viihdettä hermoja raastavista tilanteista ja tuskallisista etätehtävistä ja onnenhetkistäsi. Keksi mojova käsikirjoitus etäopiskelusta ja rajoitteiden täyttämästä elämästä.6.lk HAASTETEHTÄVÄ 3: Kotisi on museo v.2050.

Elämme historiallisia koteihin linnoittautumisen aikoja. Kuvittele että on vuosi 2050, kotisi on museo ja sinä olet museolehtori.Tarvitset edes yhden joko vapaaehtoisen tai lahjotun museovieraan ja kierros voi alkaa. Kierrätä asiakastasi ympäri taloa ja kerro englanniksi aikakautemme erikoisuuksista, vanhanaikaisesta tekniikasta, ihmisten pukeutumisesta, esineistä ja elämästä tänä historiallisena vuonna. Kirjoita vihkoosi Haastetehtävä 3 ja kerro kenelle kierroksesi pidit ja kauanko aikaa opastuksen käytit.


 HAASTETEHTÄVÄ 4: Scavenger hunt!

Toteuta aarrejahti! Keksi vähintään viisivaiheinen aarrejahti. Tee siis lappuja, joissa lukee englanninkielisiä vihjeitä siitä, mihin pitää seuraavaksi mennä etsimään. Aina kun tyyppi seuraa vihjettäsi ja menee kohteeseen, sieltä löytyykin uusi lappu ja ohjeet mihin pitää mennä seuraavaksi. Viimeinen kohde paljastaa palkinnon. Sehän voi olla joku herkku, siivottu huone, piirros tai lappu: You´re the winner, smile to the candid camera! Mitä vain keksitkään.Tee laput englanniksi ja vie ne salaa paikoilleen, ota niistä kuvat ja lähetä minulle. Valitse pahaa aavistamaton uhri, anna hänelle ensimmäinen lappu ja usuta hänet palkinnon toivossa aarrejahtiin. Kirjoita vihkoosi HAASTETEHTÄVÄ 4 ja keksimäsi haasteet englanniksi.


 HAASTETEHTÄVÄ 5: You´ve got mail!

Kirjoita minulle kirje englanniksi. Kirjoita tulevaisuudensuunnitelmistasi, mitä olet puuhaillut etäilyn aikana ja kysy minulta jotain. Tiistaina on vihonpalautuspäivä ja kun perjantaina saat vihkosi takaisin, se sisältää vastauskirjeen minulta ja arvosanan vihkotyöskentelystäsi etäopiskelun aikana. Parhaat kirjeet saavat parhaat vastaukset, eli haasta minut taidoillasi!

 

 

 

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä