Ohjelmointi opetuksessa

Syksyn 2018 Innokas-verkoston toimintaa

Tapahtumat ja syksyn 2018 haaste

Syksyn 2018 haaste – Tulevaisuuden robottiapulaiset

Suomen Robotiikkayhdistys haastaa jälleen yhteistyössä Innokas -verkoston ja yhteistyökumppaneiden kanssa suomalaiset koulut kisailemaan robotiikka-aiheisessa kilpailussa teemalla ”Tulevaisuuden robottiapulaiset”. Luvassa on mahtavia robotiikkaan liittyviä tuotepalkintoja ja vierailuja robotiikka-alan yrityksiin ja tutkimuslaitoksiin!

Huomaa, että ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään 1.9.2018. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

täältä!

Uutta luovat monialaiset oppimiskokonaisuudet syksyllä 2018

Tule mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan digitaalista teknologiaa hyödyntävää monialaista oppimiskokonaisuutta kollegasi kanssa. Koulutus järjestetään syksyllä 2018 Helsingin ja Lappeenrannan alueilla. Lisätietoa koulutuksesta saatte syyskuun alussa päivittyviltä sivuiltamme.

SETT Finland 2018

Innokas-verkosto osallistuu tulevana syksynä SETT tapahtumaan joka järjestetään Helsingin Messukeskuksen Siivessä 13.-14.9.2018. Huomaathan, että Innokas-verkoston jäsenille on luotu oma ilmoittautumiskoodi INNO2018, joka oikeuttaa -10% alennukseen 2 päivän SETT-seminaarilipusta tai Johtajapolun lipusta. Koodi on voimassa aina syyskuulle asti. 

Innokas perhepäivässä syyskuussa

Innokas on mukana RedCarpet festivaalin Beckhoffin perhepäivässä sunnuntaina 2. syyskuuta. Innokkaan pisteillä pääset kokeilemaan erilaisia laitteitta Robomestarit -ohjelmasta tuttujen Juhon ja Erkin kanssa. Lisätietoja tapahtumasta täältä!

Media menee tunteisiin

Innokas on mukana Valtakunnallisessa, ajankohtaisia mediakasvatukseen liittyviä teemoja käsittelevässä Ison Pajan seminaarissa 5.–6.10.2018. Seminaari kokoaa Helsinkiin joka syksy mediakasvatuksesta kiinnostuneita opettajia sekä kirjasto- ja nuorisotyöntekijöitä. Vuonna 2018 seminaari järjestetään teemalla “Media menee tunteisiin”. Seminaarin yhteydessä vietetään myös Metkan 60-vuotisjuhlavuotta.

Lue lisää täältä!

ThingLink mobiilissa

Lataa ja kokeile ThingLinkin ilmaista mobiilisovellusta (iOS ja Android). Sovelluksen iOS-versiossa kuviin voi nyt helposti nauhoittaa ääntä klikkaamalla sinistä mikrofoni-ikonia.

Tulossa: Innostu ja innovoi - innovaatiokasvatuksen perusteet koulutus alkaa tammikuussa 2019

Tammikuussa 2019 alkavassa koulutuksessa tutustutaan koulussa tehtävään maker-työskentelyyn innovaatiokasvatukseen, luovaan ongelmanratkaisuun sekä ohjelmointiin ja robotiikkaan osana innovaatiokasvatusta). Koulutus koostuu etä- ja lähiopiskelupäivistä. Ilmoittautuminen koulutukseen alkaa loka-marraskuussa 2018.

 

Tilauskoulutukset/tapahtumat

Maksuttoman hankerahoituksilla järjestettävän toiminnan lisäksi järjestämme tilauksesta/pyynnöstä maksullisia ja räätälöityjä koulutuksia ja tapahtumia. Koulutusteemoista voit lukea lisää osoitteesta https://www.innokas.fi/koulutus/ Olethan yhteydessä tilauskoulutuksiin ja tapahtumiin liittyen Innokas-verkoston projektisuunnittelijaan Laura Saloon (laura.salo@helsinki.fi)

Mukavaa syksyn alkua! t. Innokas-verkoston koordinaattorit ja kouluttajat

Ohjelmoinnin perusteet -videosarja

programmer.pngKolmiosainen Ohjelmoinnin perusteet -videosarja on julkaistu Innokas-verkoston nettisivuilla. Videosarjaa kannattaa hyödyntää videosarjaa opetustilanteissa, opettajien kokouksissa, koulutuksissa ja esim. vanhempainilloissa.

Linkit Ohjelmoinnin perusteet - videoihin