≡ Navigointi

Orimattilan yhteiskoulu

Helmikuun tiedote 4. jakso, sisäilmaremontti

Helmikuun tiedote 4. jakso

Lukuvuoden neljäs jakso alkoi takvärkkipäivällä. Valinnaisaineilta seitsemäsluokkalaisille on 9.2. Yhdeksäsluokkalaiset hakevat yhteyshaussa toisen asteen oppilaitoksiin. Helmikuun 15. päivä on talviliikuntapäivä, joka on toteuttamista vailla. Lukion vanhat tanssivat 17.2. Neljännen jakson aikana oppilaat miettivät hyvää käyttäytymisen kriteerejä tulevaa opetussuunnitelmaa varten.

Koulun sisäilmaremontti alkaa 8.2.2017. Se koskee 10 opetustilaa, jotka remontoidaan pareittain kevään ja kesän kuluessa. Remontti alkaa luokkatiloista 10 ja 11. Väistötilat ovat koulun kirjastossa ja lukion puolella.

Koululla alkaa rakennushankesuunnitelma, jolla varaudutaan oppilasmäärän kasvuun lähivuosina. Oppilasennusteen mukaan oppilasmäärä nousee nykyisestä 430 oppilaasta 500 oppilaaseen, jossa oppilasmäärä pysyy vuosiin 2024-2025 saakka. Tämä edellyttää yhteiskoulun tilojen kartoitusta ja suunnittelua kasvavan oppilasmäärän ja uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Oppilaskunta osallistuu suunnitteluun sen alettua.

Ystävällisin terveisin

Orimattilassa 7.2. 2017

Olli Selin
rehtori

Yhteishakuinfo

Kevään 2017 toisen asteen yhteishaku lähestyy. Syksyn aikana olemme yhdeksäsluokkalaisten kanssa tutustuneet toisen asteen opiskeluvaihtoehtoihin. Nyt on siis aikaa noin kaksi kuukautta pohtia nuoren henkilökohtaisia koulutusvalintoja.

Koulussamme tehdään viikolla 3 tai 4 opotunnilla ns. harjoitushaku, josta toimitetaan paperiversio oppilaan mukana kotiin huoltajille allekirjoitettavaksi. Varsinainen yhteishaku toteutetaan hiihtolomaa edeltävällä viikolla 8. Harjoitushaku sekä varsinainen haku tehdään nettihakuna www.opintopolku.fi -sivustolla. Orimattilan yhteiskoulu siirtää päättöluokkalaisten henkilötiedot automaattisesti valtakunnalliseen yhteishakujärjestelmään. Lisäksi koulu siirtää järjestelmään oppilaiden päättötodistuksen arvosanat viidennen jakson päätyttyä. Mikäli huoltaja vastustaa henkilötietojen siirtämistä, tulee hänen olla yhteydessä oppilaan omaan opoon viikolla 1.

Toivoisimme, että jatko-opintosuunnitelmista ja hakutoivejärjestyksestä keskusteltaisiin vielä kotona. Näin nuoret saavat varmuutta tekemäänsä päätökseen ja vältytään mahdollisilta yllätyksiltä. Huoltajien on myös mahdollista varata aika opolle ja tulla koululle keskustelemaan oppilaan koulunkäyntiin ja jatko-opintoihin liittyvistä asioista. Voitte myös ottaa yhteyttä mikäli kaipaatte lisätietoa esimerkiksi oppilaitosten infotilaisuuksista, pääsykokeista yms. Toivomme yhteyden ottoja mahdollisimman pian vuodenvaihteen jälkeen.

Yhteistyöterveisin,

Opinto-ohjaajat

Elina Moilanen (9B, 9D, 9F ja 9J)
p. 044 781 3558

Minna Kuusniemi (9C, 9E, 9G ja 9I)
p. 044 781 3554

Menestystä Robotiikan SM-kilpailuissa

Peruskoululaisten VEX-Robotics IQ-sarjan SM 2017-kilpailut järjestettiin Riihimäellä 12.-13.1.2017. Orimattilasta kilpailuihin osallistui 8 joukkuetta, neljä joukkuetta Orimattilan yhteiskoulusta, kaksi Luhtikylän koulusta ja kaksi Myllylän koulusta.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä suoritettiin Robot Skills-haasteet, joissa oppilaiden rakentamaa robottia ohjataan käsiohjauksella sekä C-kielellä tai C-kielelle rakentuvalla graafisella liittymällä ohjelmoiden. Tänä vuonna Suomen paras joukkue yläkoulusarjassa oli Robotytöt Orimattilan yhteiskoulusta. Yhteiskoulun toinen joukkue Racing Star sijoittui tässä kilpailussa toiseksi ja kolmas joukkue Orlinq viidenneksi. Robotyttöjen saavuttama pistemäärä 78 oli erinomainen ja joukkue sijoittuu tällä hetkellä maailman parhaiden joukkueiden tilastossa sijalle 112. Alakoulusarjassa tuli myös menestystä: Myllylän koulun Starducks-joukkue sijoittui Skills-haasteissa toiseksi ja yhteiskoulun Töyhtöhyypät-joukkue kolmanneksi.
IMG_20170112_103715.jpg

Robotytöt kilpailusuorituksen äärellä


Toisena kilpailupäivänä vuorossa oli
Teamwork Challenge eli tiimihaaste, joissa kaksi joukkuetta yhdessä pyrkii saamaan pelikentällä mahdollisimman suuren pistemäärän. Luhtikylän koulun joukkue JVJ saavutti alakoulusarjan mestaruuden yhdessä Riihimäen Harjunrinteen koulun joukkueen kanssa. Orimattilan yhteiskoulun joukkue Töyhtöhyypät ylsi hienosti hopeatilalle myöskin Riihimäkeläisjoukkueen kanssa.

IMG_20170113_093039.jpg
Alakoulusarjan yhteisottelussa yhteiskoulun ja Luhtikylän koulun oppilaita.

Yläkoulusarjassa ykköstilat menivät Riihimäelle
Harjunrinteen koululle, mutta Orimattilaan saatiin hopeasijat yhteiskoulun joukkueille Orlinq ja Racing Star. Joukkueita kilpailuissa oli kaikkiaan 31. Riihimäen ja Orimattilan koulujen panostus robotiikan opetukseen näkyy tuloksissa hyvinä sijoituksina.
Tiedosto_000 (3).jpeg
Team Orimattila