Hyvinvointikyselyt 2023-2024

Ohje

Kyselyt ovat yksi osa luokkakohtaista opiskeluhuoltoa, jonka ohjaaminen ja seuranta on yksi opiskeluhuoltoryhmän tehtävistä.

Näillä kyselyillä pyritään selvittämään luokka-asteiden työrauhaa, ryhmähenkeä, kaverisuhteita, kiusaamista, vuorovaikutusta ja muuta yleiseen hyvinvointiin liittyvää. Kyselyillä pyritään myös edistämään oppilaisen osallisuutta ja ymmärrystä yhteiseen hyvinvointiin vaikuttamisesta.

Kyselyihin vastataan nimettömänä ja tulokset välitetään diagrammeina koulun yksikkökohtaiselle opiskeluhuoltoryhmälle, jonka tehtävänä on tarkastella koulun hyvinvointiin vaikuttavia ilmiöitä, puuttua ei-toivottuihin ilmiöihin ja nostaa esille onnistumisia.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kyselyiden lisäksi luokkakohtaista opiskeluhuoltoa tehdään hyvinvointitunneilla, joille opiskeluhuollon väki osallistuu sovittuina ajankohtina.

Luokkien hyvinvointia kartoitetaan myös opettaja-kyselyllä (syksy 2023) ja luokissa pidettävillä keskustelutuokioilla (keväällä 2024), joista kerätään muistiinpanot opiskeluhuoltoryhmän tiedoksi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

OPETTAJA: 
Esittele kysymykset ennen linkin avaamista oppilaille ja varmista, että kysymykset on ymmärretty.
Jos mahdollista, alkuopetusluokissa kyselyyn voidaan vastata yksitellen tekemällä se tietokoneella aikuisen kanssa.
Valmistaudu opiskeluhuoltoryhmän tapaamiseen sinulle määrättynä päivänä. Järjestä tunnillesi sijainen/sovi rinnakkaisluokan opettajan kanssa vastuista. Jokaiselle opettajalle on aikaa vain 20min. Kun saavut tapaamiseen, opiskeluhuoltoryhmä haluaa kuulla lyhyesti: 1-3 onnistumista, luokassasi hyvin toimivaa asiaa, positiivista ilmiötä ja 1-3 asiaa tai ilmiötä, joihin kaipaat tukea (työrauha, kouluruokailu, kaverisuhteet, koulupoissaolot, läksyistä huolehtiminen, tms.). HUOM: yhteisöllisen opiskeluhuollon yhteydessä asioita käsitellään ja niistä kerrotaan vain yleisesti, oppilaiden nimia ei käytetä.