Yhteistyö muiden tahojen kanssa

Yhteistyö muiden tahojen kanssa

Koulu tekee yhteistyötä toisen asteen oppilaitosten kanssa järjestämällä oppilasvierailuja niin lukioon kuin ammatillisiin oppilaitoksiin. Myös toisen asteen oppilaita ja opettajia vierailee oppilaanohjauksen tunneilla koulussamme kertomassa opiskelusta toisella asteella.

Koulu osallistuu erilaisiin tapahtumiin ja kilpailuihin kunnan sisällä ja opettajat tekevät yhteistyötä mahdollisuuksien mukaan eri oppilaitosten kanssa. Yhteistyöpalavereja on lukukausittain Orimattilan yhteiskoulun kanssa. Oppilaanohjaaja tekee tiivistä yhteistyötä paikkakunnan oppilaanohjaajien ja opinto-ohjaajien sekä kuraattoreiden kanssa. Yhteistyö on säännöllistä myös koko Päijät-Hämeen alueen toisen asteen oppilaitoksiin ja ohjaushenkilöstöön.

Tarjoamme työssäoppimispaikan useille opiskelijoille vuosittain. Valtaosa opiskelijoista opiskelee Salpauksessa.

Erityisessä tuessa opiskelleille oppilaille laaditaan ns. siirto-HOJKS perusopetuksen päättyessä.

Koulu toteuttaa vuosittain jatkuvaa yhteistyötä mm. seurakunnan kanssa. Lukuvuoden alkajaiskirkko, adventtihartaus, joulukirkko, pääsiäishartaus ja kevätkirkko kuuluvat jokavuotiseen yhteistyötoimintaan seurakunnan kanssa. Lisäksi seurakunta järjestää koululla kinkerit helmikuussa. Seurakunta järjestää vuosittain myös kasipäivän. Luokilla on mahdollisuus tutustua kirkkorakennukseen seurakunnan työntekijän opastamana. Työntekijöitä voi pyytää myös oppitunneille.

Orimattilan kaupungin nuorisopalveluiden kanssa järjestetään seitsemänsien luokkien ryhmäytymispäivät elokuussa tavoitteena kasvattaa luokkien yhteishenkeä. Koulunuorisotyöntekijä jatkaa koululla tapahtuvaa nuorisotyötä.

Oppilaanohjaaja tekee tiivistä yhteistyötä paikkakunnan ja lähiympäristön ohjaushenkilöstön, kuraattoreiden, nuorisotyöntekijöiden ja työelämän edustajien kanssa.

Koulun oppilaat osallistuvat Orimattilan koulujen yhteisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Yhdeksäsluokkalaisille järjestetään valtakunnallinen TaitajaYsi-kilpailu.

Koulu tekee yhteistyötä yritysten ja yhdistysten kanssa ja saa niiltä myös taloudellista tukea esimerkiksi kilpailutoimintaan.

Lukuvuonna 2019 - 2020 haettiin ERASMUS+ -rahoitusta kansainväliselle yhteistyölle ja saatiin myönteinen päätös kesällä 2020. Ensimmäiset kuusi opettajaa olivat kursseilla Euroopassa keväällä 2022 ja yhdeksän opettajaa lukuvuoden 2022 - 2023 aikana. Syksyllä 2022 haimme koululle Erasmus+ akkreditointia ja sen saimme. Voimme siis toteutaa erilaisia kansainvälisyysprojekteja EU-rahoituksen turvin vuoteen 2027 saakka. Rahoituksen määrä vahvistuu vuosittain.