1.3 Paikallisen opetussuunnitelman arviointi ja kehittäminen

Koulutuksen arviointi

Opetuksen järjestäjän tehtävänä on arvioida antamaansa koulutusta ja sen vaikuttavuutta sekä osallistua toimintansa ulkopuoliseen arviointiin. Arvioinnin tarkoitus on koulutuksen kehittäminen ja oppimisen edellytysten parantaminen. (Perusopetuslaki 21 § 1 ja 2 mom. (32/2003) Paikallisen opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman toteutumisen seuranta, säännöllinen arviointi ja kehittäminen ovat osa tätä tehtävää.

Opetussuunnitelman päivittäminen

Muutokset opetussuunnitelman perusteissa edellyttävät vastaavien muutosten tekemistä paikalliseen opetussuunnitelmaan ja viemistä käytäntöön. Opetuksen järjestäjä voi tarkistaa opetussuunnitelmaansa ja parantaa sen laatua ja toimivuutta myös paikallisista tarpeista lähtien ja kehittämistyön tuloksia hyödyntäen.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan suorittama lukuvuosittainen seuranta (malli)

Koulut laativat lukuvuosikertomuksen tiedoksi lautakunnalle kesäkuun kokoukseen. Lukuvuosikertomuksessa seurataan ja arvioidaan opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman toteutumista menneen lukuvuoden osalta. Lukuvuosikertomus koostuu opetussuunnitelman lukuvuoden painopisteiden toteutumisen arvioinnista sekä tilasto-osuudesta.

Wilmaan kirjattu vuosisuunnitelma toimii koulun lukuvuosikertomuksena, sen jälkeen kun se on hyväksytty syyskuun lautakunnassa. Koulut voivat täydentää lukuvuosikertomusta pitkin lukuvuotta sitä mukaa kun koulun tapahtumia, painopistealueita työstetään ja lukuvuoden kehittämiskohteita toteutetaan.