Uskonnon opetuksen tavoitteet, sisällöt ja arviointi vuosiluokalla 8

Uskonnon tavoitteet vuosiluokalla 8

Suhde omaan uskontoon

Tavoitteet:

Vuosiluokan tavoitteiksi asetetaan, että oppilas oppii havaitsemaan uskonnon ja kulttuurin vuorovaikutusta ja monimuotoisuutta paikallisesti sekä maailmanlaajuisesti.

Oppilas syventää tietoaan omasta uskonnostaan. Tavoitteena on, että oppilas oppii tunnistamaan oman uskontonsa tapoja ja symboleita sekä aiheita mediassa ja taiteessa.

Uskonnon sisällöt vuosiluokalla 8

Sisältö:

Vuosiluokalla tutustutaan omaan uskontoon. Sisältöihin kuuluvat kristinuskon synty, leviäminen ja jakaantuminen. Tarkemmin kristillisistä kirkoista tutustutaan leviämisen ja oppien kannalta katolisuuteen, ortodoksisuuteen ja protestanttisiin kirkkoihin, erityisesti luterilaisuuteen.

Vuosiluokalla tutustutaan Raamattuun ja sen syntyhistoriaan, keskeisiin sisältöihin, tulkintatapoihin ja kulttuurivaikutuksiin.

Uskonnon arviointi vuosiluokalla 8

Arviointi:

Päättöarvioinnin kriteeri arvosanalle kahdeksan:

Oppilas tunnistaa ja osaa nimetä omaan uskontoon liittyviä piirteitä ympäröivässä kulttuurissa. Oppilas osaa kuvata oman uskonnon syntyhistoriaa ja vaikutusta myös maailmanlaajuisesti. Hän tuntee uskonnon perusopetukset sekä osaa mainita tärkeimmät lähteet. Oppilas tunnistaa oman uskontonsa tapoja ja symboleita sekä niihin liittyviä piirteitä ympäröivässä kulttuurissa.