Draama

Äidinkieli: Iloa, ilmaisua ja itsetuntoa

Tavoitteet

Kurssin tavoitteena on syventää ja monipuolistaa oppilaan äidinkielen taitoja luovassa kirjoittamisessa, eri tekstityyppien hallinnassa, suullisen ilmaisun vahvistamisessa ja mediataidoissa sekä auttaa oppilasta havaitsemaan ja luottamaan omiin kielellisiin vahvuuksiinsa.
Draamakasvatuksella pyritään lisäämään oppilaan itsetuntemusta ja itseilmaisua, kehittämään vuorovaikutustaitoja, tietoista läsnäoloa sekä luovuutta. Oppilaan itsetunto vahvistuu ja hänen rohkeutensa lisääntyy. Draamakasvatuksella voidaan myös lisätä oppilaan empatiakykyä sekä taitoa toimia ryhmässä.

Laaja-alaisen osaamisen tavoitteista keskeisimmin toteutuvat kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu (L2) sekä ajattelu ja oppimaan oppiminen (L1). Myös itsestä huolehtiminen ja arjen taidot (L3), monilukutaito (L4) ja tieto- ja viestintäteknologian osaaminen (L5) toteutuvat tässä kurssissa. Tavoitteet ja sisällöt edesauttavat työelämätaitoja (L6) ja tarjoavat osallistumisen ja vaikuttamisen (L7) mahdollisuuksia.

Sisällöt

Kurssin sisältöinä on monipuolista tekemistä äidinkielen ja kirjallisuuden eri osa-alueista ryhmän toiveet huomioon ottaen. Muun muassa kirjoittamisen, lukemisen, valo- ja videokuvaamisen, piirtämisen, rooli- ja improvisaatioharjoitusten sekä liikeharjoitusten avulla opiskellaan vuorovaikutustaitoja, äänenkäyttöä, kehon ilmaisukeinoja sekä tunne- ja tietoisuustaitoja.

Kurssiin voidaan sisällyttää myös esityksen suunnittelu ja toteuttaminen jollekin valitulle kohdeyleisölle.

 

Arviointimenetelmät

Kurssista annetaan numero. Käytössä on jatkuvan arvionnin periaate, jossa keskeistä on prosessin arviointi. Opettajan suorittaman arvioinnin lisäksi käytetään itsearviointia ja vertaisarviointia.