Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto

Ylämyllyn koulun terveydenhoitaja on Mirka Piipponen /sij. Nina Kari p. 013 3305168. Vanhemmat/huoltajat tavoittavat terveydenhoitajan parhaiten klo 14 jälkeen puhelimitse tai Wilman välityksellä. Tarvittaessa kannattaa jättää yhteystiedot vastaajaan, niin terveydenhoitaja ottaa yhteyttä.

Terveydenhoitaja on tavattavissa klo 8-16
Jyrin yksikössä erikseen ilmoitettuna ajankohtina.
Muina päivinä hän on tavattavissa Paloaukean yksikössä.

Kouluterveydenhuolto on tarkoitettu peruskoulun oppilaille ja siihen sisältyvät
- oppilaan vuosittaiset terveystarkastukset
- seurantatapaamiset ja terveysneuvonta: painonhallinta, ryhtitarkastukset
- rokotusohjelman mukaisista rokotuksista huolehtiminen
- ADD/ADHD kontrolleihin lääkärin luo menevät oppilaat käyvät terveydenhoitajan luona kasvu/verenpainemittauksissa. Vanhemmat/huoltajat yhteys terveydenhoitajaan.
- kouluyhteisön ja ympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden edistäminen
- koulun oppilashuolto ja monialainen yhteistyö tarvittaessa esim. opettajien, psykologin, ravitsemusterapeutin, sosiaalityöntekijän ja erikoissairaanhoitajan kanssa
- kodin ja koulun välinen yhteistyö
- varsinainen sairaanhoito EI KUULU kouluterveydenhuoltoon

Kouluterveydenhuoltoa ohjaa sosiaali- ja terveysministeriön asetus. Tavoitteena on, että terveydenhoitaja tapaa jokaisen oppilaan ainakin kerran joka luokka-asteella. Laajat terveystarkastukset ovat 1., 5. ja 8. luokilla, jolloin myös lääkäri tarkastaa oppilaan. Vanhemman/ huoltajan mukanaolo on tärkeää. Opettajan kirjalliseen arvioon pyydetään kirjallinen lupa vanhemmilta/huoltajilta sekä 15 v. täyttäneeltä nuorelta. Muilla luokka-asteilla terveystarkastuksen tekee terveydenhoitaja. Vanhemmat/huoltajat voivat halutessaan osallistua kaikkiin terveystarkastuksiin. Syksyllä voi asiasta sopia terveydenhoitajan kanssa.

 

OHJEISTUS OPPILAAN TAPATURMAVAKUUTUKSESTA

Oppilaan on ilmoitettava opettajalle tai muulle henkilökuntaan kuuluvalle VÄLITTÖMÄSTI tapaturman satuttua, minkä jälkeen koululta tehdään tapaturmailmoitus vakuutusyhtiöön.

Jos oppilaan saama vamma vaatii lääkärihoitoa, viedään lapsi lähimpään JULKISEEN hoitolaitokseen. Hoitolaitoksessa tulee kertoa koulun nimi. Mikäli vahingoittunut käy lääkärissä yksityissektorilla, korvataan vakuutuksen perusteella kuluista julkisen sektorin mukaisen taksan osuus (alle 15-vuotiaille 0 euroa).

Mikäli vahingoittuneella on henkilökohtainen tapaturma-/sairaskuluvakuutus, on siitä mahdollista hakea korvausta siltä osin kuin kunnan ottaman vakuutuksen perusteella ei korvata.

Huoltaja voi hakea matkakorvauksia tapaturmasta johtuvasta kyydityksestä siltä matkalta, kun vahingoittunut oppilas on kyydissä. Haku tapahtuu vapaamuotoisella laskulla, josta tulee käydä ilmi ajettu matka (esim. koulu – Ylämyllyn terveyskeskus – koulu), maksun saajan yhteystiedot ja henkilötunnus (huoltajan) sekä IBAN-muotoinen tilinumero. Laskun voi lähettää oppilaan mukana koulun kansliaan, sähköpostilla tiina.hiltunen@liperi.fi tai postitse osoitteeseen:

Ylämyllyn koulu
Tiina Hiltunen
Patteristontie 12 e
80400 Ylämylly