3 Henkilöstö

Henkilöstöjohtaminen, osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi

Ennakoivalla henkilöstösuunnittelulla tarkoitus on varmistaa, että henkilöstön osaaminen, määrä, rakenne ja sijoittelu kaupunkiorganisaation tehtäviin vastaavat määriteltyä palvelutasoa, ennakoituja palvelutarve- ja toimintatapamuutoksia.

Henkilöstön sisäinen liikkuvuus ja ulkoinen rekrytointi perustuvat palvelualueiden omaan rekrytointisuunnitelmaan, jossa määritellään miten tulevat uusrekrytoinnit toteutetaan ja minkälaista markkinointia potentiaalisten hakijoiden kohdalla on tarpeen tehdä.

Sisäinen liikkuvuus on aina ensisijainen tapa täyttää avoimeksi tulevat tehtävät.

Henkilöstön ja johdon rekrytoinneissa käytetään osaamisprofiileja ja ajantasaisia tehtävänkuvia.

Pysyvät tehtävät täytetään toistaiseksi olevilla työsuhteilla. Sijaisiksi rekrytoidaan ensisijaisesti pätevää henkilökuntaa. Sijaisten ottamisessa noudatetaan periaatteita, joissa harkintaa käyttäen tulee ratkaista sijaisen tarve. Yleisesti ottaen lyhyet sijaisuudet pyritään järjestämään sisäisesti ja pidempiin noudatetaan täyttölupamenettelyn ohjetta.

Kehityskeskusteluissa käytetään KuntaHR-järjestelmää.

Koululla on henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnitelma, jota päivitetään säännöllisesti. Täydennyskoulutuksen suunnittelussa otetaan huomioon henkilöstön osaamiskartoituksissa esille tulleet tarpeet.

Rehtori vastaa työhyvinvointiin ja työsuojeluun liittyvien toimintamallien ja ohjeiden toimeenpanosta sekä aktiivisen aikaisen puuttumisen toimintamallin toteutumisesta: Työhyvinvointi/työsuojelu

Vuosittaiset työhyvinvointisuunnitelmat toimitetaan sähköpostilla työsuojeluvaltuutetulle.


Lisätietoja:
perusopetuspäällikkö Sari Helena Kokkonen 044 718 4018

Koulun toimenpiteet

Koulun oppilasmäärä on kasvanut tasaisesti viimeiset kymmenen vuotta ja saavuttanut nyt lakipisteensä tiloihin nähden. Koulun toimivuuden kannalta oppilasmäärää olisi syytä ruveta hallitusti laskemaan. Tämä vaikuttaa myös tulevaan henkilöstösuunnitteluun.

Rehtori ja apulaisjohtaja kohdentavat elokuussa koulun saaman avustajaresurssin. Keskustelu avataan jo edellisenä keväänä kehityskeskusteluissa. Tarpeen mukaan jakoa muutetaan ja täsmennetään pitkin lukuvuotta.

Erityisopettajien työpanoksen tarkoituksenmukaista jakautumista seurataan myös pitkin lukuvuotta. Kevätlukukauden suunnitteluvesossa päätetään seuraavan vuoden suuntaviivat. Lv. 2015-2016 alkaen päätettiin noudattaa yhden ELA-opettajan ja kolmen erityisluokanopettajan mallia. Tarpeen mukaan myös tätä mallia voi muuttaa.

Valtion opetusryhmien pienentämisavustuksen tilalle saimme vastaavan tuen kaupungin omalla rahoituksella. Tämän turvin voimme jatkaa vielä resurssiopettajan käyttöä. Mikäli jatkoa ei tule, opettajakunnan tulee yhdessä sopia, miten mahdollinen resurssin vähennys jaetaan tasapuolisesti.

S2-opetuksen tarve on lisääntynyt vuosittain. Tuntiresurssi jaetaan kuitenkin vasta jo koulun alettua. Tähän tulee varautua jo keväällä.

Osaamisen kehittämisen painopisteenä on Office365 ja uusi Pedanet-ympäristö. Matematiikka-kahvilassa jaetaan omaehtoista matematiikan vertaistukea. Koulu tukee myös opettajien Varga-Nemenyi -matematiikan opetusta. ProKoulu hankkeen mukana saamme Niilo Mäki-instituutin järjestämää työrauhakoulutusta.

TYHY-toiminnasta vastaa rehtorin ohella koulumme TYHY-pari. Parin tehtävä on kehittää koulun tyky-toimintaa. Kevätlukukaudelle on tarkoitus aloittaa yhteinen lihaskuntoliikuntatunti Fressillä.
Pari on yhteydessä tarvittaessa työsuojeluvaltuutettuun: mm. sisäilmaongelmaepäilyissä, työergonomia-asioissa, työturvallisuusasioissa ym. Pari on myös "tuntosarvet" ylhäällä työhyvinvointiin liittyvissä asioissa (työssäjaksaminen, työolosuhteet jne) ja pyrkii olemaan apuna edellä mainittujen asioiden eteenpäin viemisessä.

Työhyvinvointipari osallistuu työhyvinvointipareille tarkoitettuihin koulutuksiin vähintään kerran lukukaudessa. Tyhy-pari pyrkii kehittämään henkilöstölle yhteistä työhyvinvoinita ja yhteishenkeä edistävää toimintaa ja kyselee aktiivisesti yhteisöltä millaista toimintaa toivotaan. Tärkeää on toiminnassa löytää erilaisia ennaltaehkäiseviä toimintamalleja mm työssäjaksamiseen ja viihtymiseen liittyen.
Tyhypari pyrkii myös edistämään positiivista ja kannustavaa sekä osallistavaa työilmapiiriä mm. kannustamalla henkilöstöä osallistumaan monipuolisesti kaikkeen yhteiseen toimintaan.