Koulun toimenpiteet

Paloahon koulussa on mahdollisuus työnkiertoon eri tiimien välillä. Joka vuosi keväällä kysytään henkilöstön omaa halukkuutta vaihtaa tiimiä. Tiimien henkilöstö suunnitellaan henkilöstön toiveiden ja oppilaiden tarpeiden pohjalta.

Lyhyet opettajan virkavapaudet pyritään tekemään pääsääntöisesti sisäisesti, siten että hoitaja / ohjaaja ottaa virkavautta omasta tehtävästään ja toimii opettajan sijaisena. Lyhyisiin ohjaajan / hoitajan virkavapauksiin ei aina palkata sijaisia, kuitenkin ryhmän tilanne huomioidaan.

Opettajien ja muun henkilöstön rekrytoinnissa otetaan huomioon hakijoiden hoidollinen osaaminen, kommunikaatio-osaaminen, tvt-osaaminen ja muu koulussa tarvittava osaaminen. Hoitajien rekrytoinnissa katsotaan eduksi kokemus koulumaailmasta ja vaihtoehtoisten ja korvaavien kommunikaatiomenetelmien hallitseminen.

Kehityskeskustelut toteutetaan jokaiselle työntekijälle vuosittain. Kehityskeskustelut pyritään pitämään joulu- helmikuussa. Kehityskeskusteluissa käytetään KuntaHr järjestelmää. Rehtori kokoaa kehityskeskustelujen tulokset joista keskustellaan loppukeväästä.

Koulussa rehtorin työparina turvallisuus- ja työhyvinvointitoiminnassa toimii erityisluokanopettaja. Työhyvinvoinnin ja -suojelun painopistealueita Paloahon koulussa ovat henkilökunnan tukeminen tehtävissä, joissa korostuu erityisoppilaiden vaatima psyykkinen tuki, fyysinen auttaminen ja jatkuva aktiivinen vuorovaikutus. Uusien työntekijöiden hyvä perehdyttäminen, tarvittaessa henkilökunnan lisäkoulutus ja hyvä tiedottaminen ovat työhyvinvointimme peruskiviä.
Riskikartoitus, turvallisuuskävely ja kriisisuunnitelma päivitetään vuosittain. Oikeisiin työskentelytapoihin ja -menetelmiin kiinnitetään huomiota ja tarvittavia apuvälineitä hankitaan (nosturit yms)
Työterveydenstä pyydetään apua ergonomia asioiden läpikäymiseen. Hoitajien lääketietoutta pyritään lisäämään.
Työhyvinvoinnin ylläpitämiseen laaditaan erillinen suunnitelma henkilöstön kanssa.