Koulun kerhot

Satuja ja tarinoita

Muuruveden koululla alkaa 25.9.2019 uusi kerho 1.-6.-luokkalaisille keskiviikkoisin klo 13.30-14.15

SATUJA JA TARINOITA

Kerhossa kuunnellaan kerhon ohjaajan lukemia satuja ja tarinoita, loruja ja muita mukavia tekstejä. Kerholaiset lukevat joskus myös toisilleen ”lukupiirinä”. Joskus saatetaan kirjoittaa itsekin pieniä tarinoita tai tarinan pätkiä tai piirtää tarinoihin kuvitusta. Tarkka sisältö muotoutuu kerhon aikana, kun kerholaistenkin toiveita kuullaan. Luku- ja kirjoitustaito ei ole välttämätöntä: jos ei osaa vielä lukea ja kirjoittaa, voi myös pelkästään kuunnella.

Satujen ja tarinoiden kuuntelun on monissa tutkimuksissa todettu edistävän lapsen kielellistä kehitystä monella eri tasolla: sanavarasto kehittyy, erilaiset lauserakenteet tulevat tutuiksi, ajattelu ja ymmärrys kehittyy jne. Ja onhan satuja ja muita tarinoita mukava kuunnella ja ottaa rennosti. Ehkäpä satujen ja tarinoiden kuuntelu innostaa koululaisia myös omatoimiseen lukemiseen.

Kerhoon ovat tervetulleita lapset kaikilta luokilta 1-6. Kerhoon voi ilmoittautua koulusta jaetun infokirjeen ilmoittautumisosalla tai Wilma-viestillä. Kerho on maksuton.

1.-2. luokkien oppilaat, joilla koulun päättymisen jälkeen on tunti odotusaikaa koulun jälkeen ennen tarinakerhoa, voivat olla tuon ajan maksutta iltapäiväkerhossa, vaikka eivät muuten olisikaan hakeneet iltapäiväkerhopaikkaa. Iltapäiväkerhon välipala kuuluu vain varsinaisille iltapäiväkerholaisille, mutta muut odottajat voivat ottaa oman pienen välipalan mukaan kotoa. Odotuksesta on sovittava etukäteen iltapäiväkerhon kanssa, ellei ole muuten iltapäiväkerholainen. 3.-6.-luokkalaisilla Satuja ja tarinoita –kerho
alkaa heti koulupäivän päätyttyä.

Kerhon jälkeen ei koululta lähde enää koulukuljetuksia, joten oppilaiden kotiin kuljetukset ovat huoltajien vastuulla.

Muistattehan ilmoittaa reissarissa, Wilmassa tai vaikka oppilaan mukana lapulla, jos kerhoon ilmoittautunut
oppilas ei joskus jää kerhoon. Oppilaan oma ilmoitus ei riitä, vaan ilmoituksen on tultava huoltajalta. Näin
tiedämme, missä kunkin oppilaan kuuluu huoltajien mukaan kulloinkin olla.

Satuja ja tarinoita -kerhon ohjaaja: Auli Hämäläinen

Sivu päivitetty 24.9.2019