A-luokkien apip-toiminta

Mansikkamäen koulun AAMUPÄIVÄTOIMINNAN ja autismikirjon ryhmän ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA 2023-2024

 

 

 

 

”Kun saan vaikuttaa, voin olla vähän vastuussa lopputuloksesta ja juttu on myös minun, eikä vain aikuisten”

RYHMÄN HENKILÖSTÖ JA TOIMINTAYMPÄRISTÖ

Paikka, osoite ja puhelinnumero:

Mansikkamäen koulu

Huovihongantie 3

45200 Kouvola

 

Toiminta-aika:

Aamuhoito järjestetään koulun työpäivinä seuraavasti:

  • Maanantai 30 - 8.30
  • Tiistai 30 - 10.30
  • Keskiviikko 30 - 9.15
  • Torstai 30 - 8.30
  • Perjantai 30 - 8.30

Iltapäiväkerho toimii koulussamme koulun työpäivinä joka päivä 12.15 - 16.30.

 

Toiminnasta vastaava (rehtori):  Vastuuohjaaja:

Pekka Lipiäinen  Annika Fri

pekka.lipiainen(at)kouvola.fi  annika.fri(at)edukouvola.fi

020 615 8471 040 617 5325

 

Ohjaajat:

Dina Al-Ani, Tiina Karjalainen, Jenni Koponen, Oona Nikula, Annika Fri, Anniina Villikka, Jenna Paananen, Niina Oinonen, Vili Toppinen, Anu Virtanen, Miia Mansanthia, Leena Lindström, Ulla Tohka, Virpi Matikainen, Tanja Kuntonen, Tuija Jäkkö, Mari Porvari, Niko Räikkönen, Ronja Murto, Kimmo Laukkanen


 

Ryhmän käytössä olevat tilat ja ympäristö:

Koulun sisällä: kolme luokkahuonetta, terapialuokka, musiikkiluokka, koulun kirjasto, kotitalousluokka, rauhoittumistila, Vieterit- iltapäiväkerhon toimintatila

Koulun ulkopuolella: monipuolinen koulun piha, Mansikka-ahon palloiluhalli (MLL Areena), koulun lähellä oleva hiekkakenttä, pururata ja metsä

 

KOUVOLAN KAUPUNGIN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMAN SISÄLLÖLLISTEN PAINOALUEIDEN TOTEUTTAMINEN

Lihavoituna osa Kouvolan kaupungin aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmaa.

 

Ryhmän toiminta-ajatus, tavoitteet ja mahdollinen painotusalue:

”Tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä lasten ikä ja kehitysvaihe sekä yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioon ottaen. Kodin ja koulun kasvatustyön tukeminen on aamu- ja iltapäivätoiminnan lähtökohta. Toiminnalla pyritään edistämään yhteiskunnallista tasa-arvoa ja ehkäisemään syrjäytymistä.

Mansikkamäen koulu on kokonaisuudessaan lapsilähtöinen ja liikunnallinen koulu, jossa halutaan luoda lapselle turvallinen ympäristö oppia, kasvaa ja elää lapsuutta. Tähän kokonaisuuteen meidänkin toimintamme perustuu.

Virikkeellinen, kiireetön ja turvallinen ympäristö on tärkeä lapselle myös ennen koulupäivää ja koulupäivän jälkeen. Turvallisuus luodaan lapsille tutuilla aikuisilla ja ympäristöllä. Struktuuri kulkee vahvana myös aamu- ja iltapäivähoidossa, jolloin koulupäivän käytänteet siirtyvät saumattomasti aamuun ja iltapäivään.

Tahdomme tarjota kannustavan ilmapiirin, jossa jokainen lapsi voi olla oma itsensä ja hänet hyväksytään ryhmään sellaisena kuin hän on. Tärkeää on ottaa huomioon lapsen yksilölliset tarpeet, joilla tuetaan lapsen kasvua ja kehitystä.

 

Eettinen kasvu ja yhdenvertaisuus:

”Lapsia ohjataan yhteisöllisen vastuullisuuden ymmärtämiseen. Huoltajien esiintuomia arvoja pidetään ohjenuorana; rehellisyyttä, luonnon ja elämän kunnioittamista, erilaisuuden hyväksymistä, tasa-arvoa, anteeksiantoa sekä fyysistä ja psyykkistä turvallisuutta. Yhteisesti laadittujen sääntöjen noudattamista opetellaan. Lasta ohjataan menettelytapoihin, joilla mahdollisia ongelmatilanteita voidaan käsitellä myönteisesti ja ratkaisukeskeisesti. Kiusaamiseen puututaan välittömästi. Lasten kanssa pohditaan oikean ja väärän eroa, ja heitä kannustetaan toimimaan itsenäisesti omantuntonsa mukaan mahdollisesta kaveripiirin painostuksesta huolimatta. “

Toimintamme noudattaa vahvasti koulumme yhteisiä sääntöjä. Monet toimintatapamme ovat suoraan koulun yhteisestä mallista. Näin ollen koulupäivän ja aamu- ja päivätoiminnan ero sääntöjen suhteen on hyvin pieni. Yhteisten sääntöjen ja rajojen tarkoituksena on kertoa lapselle välittämisestä ja turvasta.

Toiminnassamme kannustetaan tunnetaitojen kehittämiseen ja ohjataan lasta harjoittelemaan eri tunteiden hallintaa. Positiivisen pedagogiikan kautta tahdomme vahvistaa lapsen minäkuvaa ja tunnistamaan oma ja toisen erilaisuus.

Lapsia opetetaan ottamaan hiljalleen vastuuta

  • omasta hyvinvoinnista ja terveellisistä elämäntavoista
  • toisten hyvinvoinnista sekä siihen liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista
  • oman toiminnan aiheuttamista tunteista ja seurauksista itselle ja toisille
  • ryhmän toimintaan liittyvistä säännöistä ja sopimuksista
  • myönteisestä suhtautumisesta ympäristöön, luontoon ja kestävään elämän tapaan

 

Tiistaisin harjoittelemme tunnetaitoja sille varatulla ajalla iltapäivän toimintapajassa.

Leikki ja vuorovaikutus:

”Sosiaalista vuorovaikutusta harjoitellaan mm. erilaisissa peleissä ja leikeissä sekä yhteisesti tehtävissä arkiaskareissa, keskusteluissa ja yhdessä olemisessa. Yhteiset säännöt ja sopimukset lisäävät lapsen kokemusta osallisuudesta ryhmän jäsenenä. Leikki on lapsen kokonaiskehityksen ja oppimisen perusta ja se on lapsen luontainen tapa tutkia ja jäsentää maailmaa. Lapsi rakentaa leikin avulla minä -kuvaansa suhteessa kavereihin. Leikkiessään lapsi harjoittelee ja sisäistää vuorovaikutustaitoja: selkeää viestintää, neuvottelua ja konfliktien ratkaisemista. Iltapäivätoiminnassa tulee muistaa, että koululainen on ennen kaikkea lapsi, joten leikille tulee varata
riittävästi aikaa ja antaa hänen olla lapsi. Osallistumista ja yhteisvastuuta opetellaan myös lasten kehitystasolle sopivien leikkien ja tehtävien kautta. Toiminnassa pyritään monipuolisuuteen siten että jokaiselle olisi mielekästä tekemistä. Lasta kannustetaan kokeilemaan hänelle uusia asioita. Kehitystasoltaan ja persoonallisuudeltaan erilaiset lapset otetaan tasa-arvoisesti huomioon, erilaisuus hyödynnetään voimavarana.”

Aamu- ja iltapäivätoimintamme perustuu lasten osalta vapaaehtoisuuteen. Mihinkään ohjattuun toimintaan ei ketään pakoteta, vaan toiminnastamme pyritään tekemään kaikille mielekästä. Yhdessä toimimisen taitoihin, osallistumisen iloon ja onnistumisen kokemuksiin kiinnitetään erityistä huomiota.

Teemme paljon asioita yhdessä, mutta erityislapsille on tärkeää antaa aikaa olla myös itsekseen. Monen lapsen kuormitusta helpottaa, jos päivässä on edes pieni hetki, jolloin ei tarvitse olla kontaktissa muiden kanssa. Lähes jokaiselle lapselle on iltapäivissä oma aikuinen, joka mahdollistaa eriyttämisen.

Aamut pyritään rauhoittamaan niin, että lapset olisivat mahdollisimman tasapinoisia koulupäivän alkaessa. Aamussa lapselle annetaan tilaa leikkiä ja tehdä niitä asioita, jotka edesauttavat levollista mieltä. Lapsi saa olla itsekseen tai vuorovaikutuksessa muiden aamuhoidon lasten kanssa mikäli itse niin haluaa.

Aamu- ja iltapäivätoiminnassa leikitään joka päivä niin koulun sisätiloissa kuin ulkona. Lapsi saa leikkiä ja rentoutua ennen koulua ja koulupäivän jälkeen ikätovereidensa kanssa vapaassa ja ohjatussa leikissä. Lisäksi leikkejä pääsee harjoittelemaan torstai-iltapäivisin toimintapajassa.

 

Liikunta ja ulkoilu:

”Liikunta, ulkoilu ja luonnossa liikkuminen kuuluvat päivittäiseen iltapäivätoiminnan ohjelmaan. Lasten luontaista halua liikkua tuetaan. Liikunnan on tarkoitus olla virkistävää, rentouttavaa ja iloista. Kunkin toimintayksikön lajivalikoimaan vaikuttavat käytettävissä olevat tilat ja välineet sekä lasten toiveet.”

Ulkoilemme paljon aamu- ja iltapäivätoiminnan aikana säästä riippumatta. Liikunnalle on varattu oma toimintapaja torstai-iltapäivisin, mutta lapset pääsevät liikkumaan ja ulkoilemaan päivittäin. Hieno koulurakennus ja sen ympäristö kenttineen ja metsineen sekä MLL Areena antavat lapsille huikeat liikuntamahdollisuudet.

Tahdomme varmistaa, että jokainen lapsi saa positiivisia liikuntakokemuksia. Yhdessä harjoitellaan sääntöjä ja kavereiden huomioonottamista, mutta ennen kaikkea pidetään yhdessä hauskaa.

Ruokailu ja lepo:

”Iltapäivätoiminta on vastapainoa koulutyölle, ja siinä pyritään löytämään tasapaino toiminnan ja levon kesken. Lepoon ja rentoutumiseen pyritään järjestämään mahdollisuus ja paikka.
Iltapäivätoimintaan kuuluu yksi päivittäinen välipala. Välipalan nauttimiseen liitetään kasvatuksellista
ohjausta. Lapsia ohjataan tarkoituksenmukaiseen ateriarytmiin sekä hyviin ruokavalintoihin ja
ruokailutapoihin kiireettömässä ympäristössä.”

Aamuhoidossa lapsilla on aina mahdollisuus levätä tarpeen mukaan. Terapialuokassa säilytämme patjoja, tyynyjä ja peittoja lepäilyä varten. Aikuisten ja tilojen määrä mahdollistavat eriyttämisen ja lapsille rauhan levätä.

Osa aamuhoidon lapsista käy syömässä aamupalan keskuskeittiön ruokalassa 7.45 - 8.15. Toinen osa lapsista syö aamupalan koulumme kotitalousluokassa 7.30 - 8.00

Iltapäivisin osa lapsista lepää lepohetken terapialuokassa päivittäin 12.20-12.50. Muilla on mahdollisuus levähtää oppituntien jälkeen valitsemallaan tavalla ja paikassa.

Välipalaa tarjoillaan keskuskeittiön ruokalassa päivittäin 14.00.

Torstaisin osa lapsista valmistaa oppitunnilla välipalansa aikuisen ohjauksessa.  

 

Kulttuuri ja perinteet:

”Aamu- ja iltapäivätoiminnassa huomioidaan kalenterivuoden aikana suomalaiseen kulttuuriperinteeseen kuuluvia tapahtumia. Muut kulttuurit otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon.”

Otamme huomioon toiminnassamme vuodenajat ja niiden ympärille muodostuneet perinteet ja juhlat. Meille on tärkeää panostaa tapakasvatukseen. Tähän kuuluvat vahvasti myös eri perinteet ja kulttuurit ja niissä toimiminen. Eri kulttuureihin ja perinteisiin tutustumalla toiminnasta tulee monipuolisempaa, ennakkoluulot vähenevät ja yhdessäolosta tulee helpompaa.

Kädentaidot ja askartelu:

”Lapsille tarjotaan mahdollisuus sekä omaehtoiseen että ohjattuun askarteluun ja kädentaitojen
harjoittamiseen.”

Aamuhoidon toiminta perustuu lapsilähtöisyyteen. Lapsi saa itse valita tekemisensä, mutta esimerkiksi kädentaitoihin kannustetaan.

Askartelua ja kädentaitoja harjoitellaan perjantai-iltapäivisin toimintapajassa. Monipuolisten tekniikoiden ja materiaalien käyttö vahvistaa lapsen hienomotoriikkaa ja antaa mahdollisuuden lapsen kehittää mielikuvitustaan.

Toimintapajan vetäjät antavat töihin mallin, mutta lapsella on hyvin vapaat kädet oman työnsä suunnittelussa ja toteutuksessa. Näin mahdollistamme lapsen oman ajattelun, luovuuden ja suunnittelutaitojen kehittymistä. Annettujen raamien sisällä lapsi saa toteuttaa omaa näkemystään ja valmistaa työnsä haluamallaan tyylillä.

 

Kuvallinen, musiikillinen, kehollinen ja kielellinen ilmaisu:

“Toimintaympäristön ja – kulttuurin avulla pyritään tukemaan lasten monipuolista itseilmaisua ja luovuuden kehittymistä. Esteettiset kokemukset karttuvat monipuolisissa käden töissä, musiikkihetkissä, lukuhetkissä, liikunnassa sekä poikkitaiteellisissa projekteissa.”

Musiikkia kuunnellaan aamuhoidossa päivittäin. Musiikki tasapainottaa mieltä ja useissa tilanteissa rauhoittaa tekemistä.

Musiikillisia taitoja kehitetään toimintapajassa maanantai-iltapäivisin. Koulullamme on iso valikoima eri soittimia ja mahdollisuus tuottaa musiikkia monilla eri tavoilla esimerkiksi musiikkiluokassa. Pääosin toimintapajat toteutetaan kaikkien lasten läsnä ollessa, mutta eriyttäminen on mahdollista, mikäli ääniä on liikaa. Yksilöllisesti toteutamme toimintapajaa niin, että jokainen lapsi saa positiivisia musiikkikokemuksia.

Musiikki on vahvasti läsnä myös muissa osissa iltapäivätoimintaa kuin vain sille varatussa toimintapajassa. Musiikkia kuunnellaan usein esimerkiksi kotitehtäviä tehdessä tai keskittymistä vaativissa hetkissä.

Kielellinen ja kehollinen ilmaisu näkyy mm. tunnetaitoihin keskittyvässä toimintapajassa. Pajassa luetaan paljon ja keskustellaan tunteisiin liittyvistä asioista. Näyttelemisen avulla päästään helposti harjoittelemaan erilaisia tunteita ja niiden työstämistä.

Aamu- ja iltapäivähoidon lapsilla on käytössään koulun kirjasto ja A-käytävältä löytyy myös kirjoja. Satujen kuunteluun kannustetaan ja kirjojen tärkeydestä muistutetaan.

Mediataidot:

“Mediataidoilla kehitetään visuaalisten ja auditiivisten viestien kriittistä tarkastelua.
Kouvolassa on lisäksi käytössä erilaista lisämateriaalia (esim. Suuri mediaseikkailu), jonka avulla lapsia opetetaan turvalliseen median käyttöön.”

Mediataitoja kehitetään viikoittain sanomalehtien, tietokoneiden ja tablettien avustuksella. Käsittelemme ajankohtaisia uutisia ja mietimme köytöstapoja digitaalisessa ympäristössä.

 

Arkiaskareet, elinympäristö ja kestävä elämäntapa:

“Lapset osallistuvat arjen pieniin askareisiin lasten omien kykyjensä ja mahdollisuuksiensa mukaan.”

Toimintamme on hyvin monipuolista. Lapset osallistuvat myös päivittäisiin toimintoihin, joihin kuuluu esimerkiksi kotitaloustöitä, siivoilua ja yhteisten tilojen järjestelyä. Kierrättäminen kuuluu myös aamu- ja iltapäivätoimintaan ja sitä harjoitellaan viikoittain. Tämän mahdollistaa aamupala omassa kotitalousluokassa aamuisin ja välipala torstaina.

Omista tavaroistaan huolehtiminen on tärkeä osa lapsen itsenäistymistä ja aikuisesta irrottautumista. Oma toimintaympäristö pidetään siistinä ja lapset opetetaan siivoamaan jälkensä. Tätä työstämme päivittäin ja monissa eri tilanteissa.

 

Erilaiset tiedolliset ja taidolliset aihepiirit:

“Näitä aihepiirejä käsitellään pääsääntöisesti lasten itsensä esiin nostamien teemojen pohjalta.”

Aamu- ja iltapäivätoiminta pyörii koululla lapsia varten. Otamme lapsen omat kiinnostuksen kohteet ja toiveet huomioon mahdollisuuksien mukaan. Näin lapsi motivoituu parhaiten.

Pyrimme tarjoamaan vaihtuvia teemoja ja mahdollistamaan lapselle monipuolisen näkemyksen eri aiheista.

 

Lasten osallisuus ja toiminnan ilmiöpohjaisuus ryhmässämme:

Aamu- ja iltapäivätoiminnassa kuuntelemme lasten toiveita ja tahdomme toteuttaa toimintaamme lapsilähtöisesti. Ilmiöt kulkevat toiminnassa mukana ilman suunnittelua, koska toiveet aiheista syntyvät usein yllätyksellisissä tilanteissa.

Luonto ja siihen liittyvät aihepiirit ovat läsnä vahvasti ympäri vuoden.

Työhön motivoituneet aikuiset aamu- ja iltapäivätoiminnassa helpottavat ilmiöiden toteuttamista. Lasten on helppo lähestyä ideoissaan aikuista, joka innostuu ja kuuntelee mielellään lapsen ajatuksia. Aikuisen myönteisellä suhtautumisella ja läsnäololla on suuri merkitys lapsen rohkeuteen uskaltaa toteuttaa itseään ja tuoda omia ajatuksia esille.

TOIMINNAN SUUNNITTELU

 

Aamuhoidon viikoittaisen toiminnan keskeiset sisällöt:

  • Aamuhoidossa on päivittäin 10 – 14 lasta.
  • Aamuhoidon lapset jaetaan kahteen ryhmään. Ryhmissä on hiukan erilaiset aikataulut ja ohjelma.

 

Ryhmä 1

  • 30 – 7.45 lapset saapuvat aamuhoitoon, vapaa-aika
  • 45 - 8.15 aamupala keskuskeittiön ruokalassa
  • 15 - 8.30 ulkoilu, (maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin koulu alkaa 8.30)
  • Myöhäisempinä aamuina (tiistaisin koulu alkaa 10.30 ja keskiviikkoisin 9.15) ohjelmassa on enemmän vapaa-ajan touhuja ja ulkoilua

 

Ryhmä 2

  • 45 - 7.30 lapset saapuvat aamuhoitoon, vapaa-aika
  • 30 - 8.00 aamupala koulun kotitalousluokassa
  • 00 - 8.30 vapaa-ajan touhuja (keskiviikkoisin 9.15 asti)
  • 30 koulu alkaa (keskiviikkoisin 9.15)

Iltapäivähoidon viikoittaisen toiminnan keskeiset sisällöt:

  • Iltapäivähoidossa on päivästä riippuen 10 - 15 lasta.
  • 15 - 12.45 osa lapsista on välitunnilla ja osa lapsista lepohetkellä.
  • 45 - 14.00 lapsilla on yksilöllistä tai ryhmässä tapahtuvaa toimintaa.
    • omat tehtävät, mahdollisuus tehdä kotitehtävät, kaupassa käynti, juoksevien asioiden hoitoa, vapaa-ajan viettoa, kotitaloustöitä
  • 00 - 14.30 lapset käyvät välipalalla koulun ruokalassa tai päivästä riippuen osa lapsista syö välipalansa kotitalousluokassa
  • 45 - 15.30 lapset ovat toimintapajoissa
    • maanantai: musiikki
    • tiistai: aistit ja tunnetaidot/ilmaisu
    • keskiviikko: pelit ja rakentelu
    • torstai: liikunta ja leikit
    • perjantai: kädentaidot
  • Toimintapajoissa aina yhdellä/kahdella aikuisella on vastuu pajan ohjaamisesta ja suunnittelusta
    • Pajassa apuna 2 – 4 aikuista
  • 30-16.00 iltapäivähoidossa on yksi lapsi, joka viettää vapaa-aikaa

 

Syyslukukauden tavoitteet ja suunnitelma:

Viime keväänä totesimme luontoon perehtymisen olevan erittäin hyvä painopiste. Nyt siirsimme kyseisen painopisteen syksyyn, jotta saadaan uudenlaista kosketuspintaa aiheeseen. Perehdymme vuodenaikojen muutoksiin luonnossa ja mitä iloja vuodenajan vaihtelut tuovat tullessaan.

 

Kevätlukukauden tavoitteet ja suunnitelma:

Kevätlukukaudella aamu- ja iltapäivähoidossa paneudutaan kaveritaitoihin. Tunnetaidot ovat vahvasti läsnä toimintapajoissa ja yritämme toteuttaa projekteja parityöskentelynä. Yhdessä toimimalla opitaan sosiaalisessa vuorovaikutuksessa tarvittavia taitoja, kuten vastavuoroisuutta ja erimielisyyksien ratkaisua myönteisin keinoin. Lapsia ohjataan tunnistamaan erilaisia tunteita ja säätelemään omaa toimintaansa.

YHTEISTYÖ

Yhteistyö kotien kanssa:

“Toiminnan tavoitteena on avoin, luottamuksellinen ja tasa-arvoisuuteen perustuva yhteistyö koulun,
huoltajien ja aamu- ja iltapäivätoiminnan kesken. Avoin ja luottamuksellinen vuorovaikutus luo pohjan
hyvälle yhteistyölle ja tiedottamiselle. Lapselle pyritään luomaan ehyt ja monipuolinen kokonaisuus, jossa huomioidaan myös lapsen oppilashuollolliset tarpeet mahdollisuuksien mukaan.
Yhteistyö huoltajien kanssa käynnistyy koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan hakumenettelystä
tiedottamisella. Koulutulokkaiden huoltajat saavat lisätietoa toiminnasta kouluilla koulutulokkaiden kevään tutustumistilaisuuksissa. Koulutulokkaiden päivään voidaan yhdistää tutustuminen iltapäivätoiminnan tiloihin ja työntekijöihin. Huoltajille pyritään tarjoamaan mahdollisuus osallistua iltapäiväryhmän toimintasuunnitelman laatimiseen. Ryhmän toimintasuunnitelmista tiedotetaan huoltajille. Yhteistyössä huoltajien kanssa pyritään hyödyntämään koulun normaaleja yhteistyömuotoja, esimerkiksi Wilman-viestintä, kuukausitiedote, puhelinaika, päivittäiset kohtaamiset ja vanhempainillat. Aamu- ja iltapäivätoiminnassa lapsella voi olla huoltajan, opettajan ja ohjaajan kesken sovittavalla tavalla mahdollisuus läksyjen tekoon. Lapsia kannustetaan omatoimisuuteen läksyjen teossa, ja ylläpidetään positiivista asennetta uuden oppimiseen. Lasten kanssa opetellaan arjessa selviytymisen taitoja.”

Vanhemmille annetaan syksyllä yhteystiedot aamu- ja iltapäivätoimintaan liittyen. Toiminnan päiväkohtaiset muutokset toivotaan ilmoitettavan Wilman kautta tai puhelinitse ensisijaisesti vastuuohjaaja Annikalle tai A-puolen toimistonumero

Monilla lapsista on käytössä reissuvihkot, joiden välityksellä voidaan kertoa kotiin esimerkiksi, mikäli iltapäivässä on ollut jotain normaalista iltapäivästä poikkeavaa.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan aikuiset

  • osallistuvat omien luokkiensa lasten Hojks-palavereihin
  • tapaavat vanhempia lasten tuonti- ja hakutilanteissa

 

Huoltajien osallistaminen ja vaikuttamismahdollisuudet:

Syksyn alussa vanhemmat saavat koteihin täytettäväksi yhteystietolomakkeen, jonka ohessa on aamu- ja iltapäivätoimintaan liittyvät toiveet.

Kaksi kertaa vuodessa Annika laittaa Wilmassa kyselyn vanhemmille toiveista aamu- ja iltapäivätoimintaan liittyen.

Yhteistyö opettajien kanssa:

Toimintamme aikuiset työskentelevät aamu- ja iltapäivähoitoon tulevien lasten kanssa myös koulupäivien aikana. Näin ollen yhteistyö opettajien kanssa on jokapäiväistä.

Opettajilta kuullaan toiveet aamu- ja iltapäivähoidon sisällöistä ja niitä pyritään täyttämään mahdollisuuksien mukaan. Kotitehtävien ja arkiaskareiden tekeminen on hyvä esimerkki tällaisista toiveista.

 

Yhteistyö muiden tahojen kanssa:

Lapsen päivän kokonaisuuden kannalta on tärkeää, että opettajat, rehtorit, aamu- ja iltapäivätoiminnan aikuiset ja koulun oppilashuolto toimivat luontevassa vuorovaikutuksessa.

Toiminnan suunnittelu tapahtuu vahvasti rehtorin ja apulaisrehtorin kanssa yhteistyössä. He ovat läsnä arkipäiväisissä tilanteissa ja tuntevat lasten tarpeet. Yhteistyössä arki saadaan pyörimään turvallisesti.

Toiminnan aikana on mahdollista järjestää lapsen terapiakertoja. Esimerkiksi puhe-, toiminta- tai fysioterapiakäyntejä on järjestetty koululla luokissa tai aamu- ja iltapäiväkerhon tiloissa.

Syksyn alussa olemme hyvin paljon tekemisissä kuljetuskoordinaattoreiden, taksikuljettajien ja taksifirmojen kanssa. Näistä yhteydenotoista on vastuussa

  • taksivastaava Ulla Tohka, 020615 5170
  • apulaisrehtori Annamari Pakarinen 020615 6149

Aamu- ja iltapäivätoiminnan aamupalat ja välipalat järjestetään joka päivä keskuskeittiön ruokalassa. Yhteistyössä keskuskeittiön ruokapalveluesimiehen Maija Maunon kanssa järjestämme välipalaan liittyvät asiat.

Koulumme kaikille aikuisille aamu- ja iltapäivätoiminnatamme lapset ovat tuttuja. Monenlaisia kohtaamisia koulun muun henkilökunnan kanssa tulee päivittäin mm. ulkoilutilanteissa ja arkiaskareissa.

 

 

 

 

 

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä