Kotkan lyseo

Kotkan lyseo

Kotkan lyseo on monipuolinen yleislukio. Painopistealoja ovat ympäristölukio, kuvataidepainotus sekä urheilijakoulutus. Valtaosa opiskelijoista opiskelee yleislinjalla. Valinnanmahdollisuuksia lisää samoissa tiloissa toimiva Kotkan aikuislukio. Opiskelua monipuolistavat monenlaiset vierailut sekä oppilaskunnan, tutoreiden, kuoron ja ympäristöryhmän järjestämät tempaukset ja teemapäivät.

Olemme mukana Cern-projektissa, MyTech -ohjelmassa, Unesco-kouluverkossa, Lukiot työelämään -hankkeessa, EnergySave 2017 sekä Ihmefilmi-projektissa. Syksyn suurponnistus oli joulukonsertti yhdessä Kouvolan yhteiskoulun edustuskuoron ja Kymi Sinfonietan kanssa. Kansainvälinen toiminta suuntautuu tänä lukuvuonna Saksaan. 

Opiskelijalähtöisyys, kannustavuus ja yhteisöllisyys ovat keskeisiä arvojamme. Kannustamme ja tuemme tavoitteelliseen työskentelyyn.

Lyseon rakennukset ovat molemmat yli satavuotiaita kaunokaisia, joiden peruskorjaus on hiljattain valmistunut. Rakennukset ovat hyvin varusteltuja ja ne sijaitsevat kaupungin keskustassa monipuolisten palvelujen äärellä. Kotkan lyseo on perustettu vuonna 1896 ja se on Etelä-Kymenlaakson vanhin suomenkielinen yliopistoon johtava oppilaitos.