Kotkan lyseo

Kotkan lyseo

Kotkan lyseo on monipuolinen yleislukio. Painopistealoja ovat ympäristöopinnot, kuvataidepainotus sekä urheilijakoulutus. Lukuvuonna 2018-2019 alkaa Studies in English -kokonaisuus. Valtaosa opiskelijoista opiskelee yleislinjalla. Opiskelua monipuolistavat monenlaiset vierailut sekä oppilaskunnan, tutoreiden, kuoron ja ympäristöryhmän järjestämät tempaukset ja teemapäivät.

Olemme mukana Liikkuva koulu ja MyTech -ohjelmassa, Unesco-kouluverkossa sekä lukiot työelämään -hankkeessa. Kansainvälinen toiminta suuntautuu tänä lukuvuonna Saksaan, Venäjälle ja Viroon. Korkeakouluyhteistyötä tehdään Helsingin yliopiston, Lappeenrannan teknillisen yliopiston sekä Xamk:in kanssa.

Opiskelijalähtöisyys, kannustavuus ja yhteisöllisyys ovat keskeisiä arvojamme. Kannustamme ja tuemme tavoitteelliseen työskentelyyn.

Lyseon rakennukset ovat molemmat yli satavuotiaita kaunokaisia, joiden peruskorjaus on hiljattain valmistunut. Rakennukset ovat hyvin varusteltuja ja ne sijaitsevat kaupungin keskustassa monipuolisten palvelujen äärellä. Kotkan lyseo on perustettu vuonna 1896 ja se on Etelä-Kymenlaakson vanhin suomenkielinen yliopistoon johtava oppilaitos.