Kotkan lyseo

Kotkan lyseo

Kotkan lyseo on monipuolinen yleislukio. Kurssivalikoima on laaja ja voit painottaa opintojasi monella tavalla:
  • Luova Lyseo tarjoaa valittavaksi kuvataidepainotuksen ja monipuoliset musiikin opinnot.
  • Studies in English -opinnoissa opiskellaan osa kursseista englanniksi.
  • Urheilijakoulutus on suunnattu tavoitteellisesti urheileville.
  • Ympäristöopinnot tarjoavat mahdollisuuden sukeltaa syvällisesti ympäristökysymyksiin.

Opiskelua monipuolistavat monenlaiset vierailut sekä oppilaskunnan, tutoreiden, ympäristöryhmän ja kuoron järjestämät tempaukset. Olemme mukana MyTech -ohjelmassa, YES-verkostossa sekä Unesco-kouluverkossa. Lukiouudistusta teemme lukiouudistus -hankkeessa sekä Kymenlaakson tutoropettaja-hankkeessa. Käynnistämme toimintaamme liikkuvana lukionta. Luonnontieteiden opetusta kehitämme DIME-hankkeessa. Kansainvälinen toiminta suuntautuu tänä lukuvuonna Saksaan, Sveitsiin ja Viroon. Korkeakouluyhteistyötä tehdään mm. Helsingin yliopiston, Lappeenrannan teknillisen yliopiston sekä Xamk:in kanssa. Kotkan lyseolle on myönnetty kestävän kehityksen sertifikaatti hyvästä ympäristöarjesta. 

Opiskelijalähtöisyys, kannustavuus ja yhteisöllisyys ovat keskeisiä arvojamme. Kannustamme ja tuemme tavoitteelliseen työskentelyyn.

Lyseon rakennukset ovat molemmat peruskorjattuja yli satavuotiaita kaunokaisia. Rakennukset ovat hyvin varusteltuja ja ne sijaitsevat kaupungin keskustassa monipuolisten palvelujen äärellä. Kotkan lyseo on perustettu vuonna 1896 ja se on Etelä-Kymenlaakson vanhin suomenkielinen yliopistoon johtava oppilaitos.