Opiskelu

Ohjeet kurssivalintojen tekemiseen lukuvuodelle 2018-2019

Yleisohje
- Tee kurssivalintasi ensin paperiseen kurssitarjottimeen.
- Tee valintasi tekemiesi esivalintojen perusteella.
- Vuositasosi pakolliset ja syventävät sekä soveltavat kurssitiedot löydät Kurssisuunnitelma-monisteesta (linkki vasemmalla).
- Kurssikuvauksiin linkki löytyy vasemmalta. Kurssitarjottimella on vain uuden OPSin kursseja (Tulevat 4. vuoden opiskelijat - Jos opiskelet vanhan opetussuunnitelman mukaisesti, huomioi eri OPSien kurssien vastaavuudet.)
- Muista valita ne kurssit, joita et ehtinyt opiskella tämän lukuvuoden aikana.
- Muista myös, että hylättyjä kursseja ei saa olla liikaa oppiaineen oppimäärässä (Hyväksyttyjä kursseja on oltava ainakin 2/3 opiskelemistasi pakollisista ja valtakunnallisista syventävistä kursseista.)

- Tee kurssivalintasi Helmeen ke 9.5. - 16.5. välisenä aikana. Helmi-ohje tämän sivun alaosassa. HUOM!! ryhmät ovat tarjottimella palkin sisällä sikin sokin, eivät aakkosjärjestyksessä.

- Opot pitävät ti 15.5. Kurssitarjotin-klinikkaa luokissa A207 ja A208 klo 11.15 - 12.15. Jos sinulla on kurssivalinnoissa jokin ongelmakohta, opot auttavat sinua. Yritä ratkoa kurssivalintojesi mahdolliset ongelmakohdat ensin itse. Jos jokin kurssi on täynnä, etkä saa valittua muutakaan saman kurssin ryhmää, ilmoita tästä oheisen linkin. LINKKI on auki 15.5. - 21.5.2018. Älä laita Helmessä viestejä kurssivalintoihisi liittyvistä asioista, opot eivät välttämättä ehdi vastaamaan kaikkiin kysymyksiin. 

UUTTA KURSSITARJOTTIMELLA!
YRI2 - NY24h-leiriohjaus
YRI4 - NY Vuosi yrittäjänä kurssi 
TO3 Tallin Exchange (Pelgülinna gymnaasiumin opiskelijoiden vierailu lyseolla ja lyseolaisten vierailu myöhemmin Tallinnassa) (puuttuu paperitarjottimesta, TO= teemaopinnot)
TA2 - Pietarin kulttuurimatka -kurssi (TA2 =taiteiden välinen kurssi)
HL1 Opintokamu-kurssi
Start Up -High School kurssit (Lyseolla kolme paikkaa), katso suomenkieliset sivut: http://highup.org/fi/
HL17 Ajattelun taidot
HL18 Ideoiden toteuttaminen
HL19 Suunnitelmallinen tekeminen

S2-kielen opiskelijat

- Kaikki pakolliset kurssit järjestetään vain lähiopetuksena. Kaikki S2-oppimäärää opiskelevat valitkaa myös syventävät kurssit S27 ja S28 lähiopetuksena. Molemmat kurssit sisältävät yo-koepreppausta sekä kuullun ymmärtämistä. Uudessa yo-kokeessa on myös kuunteluosio.  
- Ne opiskelijat, jotka ovat opiskelleet oppimäärän äidinkielen mukaan (ÄI) ja aikovat osallistua S2-yo-kokeeseen, valitkaa S28-kurssi (verkkokurssi) aikuislukiosta. Kyseinen kurssi on ns. abikurssi ja sen opiskelu on ehdottoman tärkeää jo siksi, kun koe uudistuu.

OP1 ja OP2 kurssit
YKKÖSET - tulevat toisen vuoden opiskelijat: Valitse OP1 kurssi 2. jaksoon haluamallesi palkille. Valitse OP2 kurssi 5. jaksoon haluamallesi palkille.
KAKKOSET - tulevat kolmannen vuoden opiskelijat: Valitse OP2 kurssi 3. jaksoon 6. palkille (oman ryhmäsi kurssi esim. OP2 3A).

YKKÖSET 

- Tulevat toisen vuoden opiskelijat: valitse noin 30 kurssia, 6 per jakso. (30+30+15=75) Kurssikertymän tulisi olla ensi lukuvuoden lopulla n. 60 kurssia.
- Olet esivalinnassa ilmoittanut mitä kursseja aiot tulevana lukuvuonna opiskella, tee oikeat valintasi esivalintojen mukaisesti.
- Valitse syventäviä ja soveltavia kursseja omien kiinnostustesi ja alustavan ylioppilaskirjoitussuunnitelmasi mukaisesti. Muista, että tulevia yo-kirjoituksia varten kannattaa valita kirjoitettavista aineista tulevalle lukuvuodelle tarkoitetut pakolliset ja syventävät kurssit. 

KAKKOSET 
- Tulevat abiturientit: valitse kursseja vähintään sen verran, että 75 kurssia tulee täyteen. Muista valita ainakin kaikki sinulle kuuluvat pakolliset kurssit, joita on oltava yhteensä 47/51. Huomioi että, sinulla on oltava vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia lukion loppuun mennessä.

- Älä tyydy vähään, vaan ota muutama ylimääräinen!

Kurssitarjotin:
Päivitetty tälle sivulle toukokuussa.

Helmi-ohje:

HELMI-RYHMÄVALINTAOHJEET OPISKELIJOILLE.pdf