Kotkan kaupunginkirjasto

Tervetuloa kaupunginkirjaston kouluyhteistyön sivuille

Näillä sivuilla Kotkan kaupunginkirjasto tarjoaa kouluille materiaalia kirjastonkäytön, tiedonhankinnan ja informaatiolukutaidon opetuksen tueksi. Olemme laatineet jokaiselle luokka-asteelle tehtäviä, jotka tehdään joko kirjastossa tai koulussa, opettajan kanssa tai kirjaston henkilökunnan opastamana. Kirjaston henkilökunta auttaa ainakin alkuun pääsemisessä kaikissa suunnitelman tehtävissä. Eri luokka-asteille laadittujen tehtävien tarkoituksena on, että yhdeksännen luokan jälkeen kotkalaisista kouluista putkahtaisi maailmalle nuoria, joilla on erinomaiset taidot käyttää kirjastoa, hankkia tietoa sekä arvioida ja arvottaa informaatiota. Opettaja, ota siis rohkeasti yhteyttä kirjastoon:
kirjasto@kotka.fi
Mediataitojen yhteydenottopyyntö lomake

Sivuilta löytyy myös tietoa mm. kirjavinkkauksista. Muita kirjastoon liittyviä asioita löytyy Kyyti-verkkokirjastosta, jossa onnistuu myös varaaminen ja lainojen uusinta. Verkkokirjaston käyttöön ohjeita löytyy Kyyti-finnasta.

Kirjaston ydinosaamista on tiedonhankinta ja informaatiolukutaito. Suunnitelma keskittyykin näihin asioihin. Lisäksi kirjastolta kysytään aina joskus vinkkejä mediakasvatukseen ja suunnitelmaan on lisätty myös mediakasvatustehtäviä. Jos kaipaat lisää mediakasvatustehtäviä, löydär niitä esim. Mediataitokoulun Luotettavan tiedon metsästäjät​ -oppaasta (https://www.mediataitokoulu.fi/luotettavantiedonmetsastajat.pdf).

Opettaja/opiskelija: kirjaudu sisään, niin näet kirjaston palvelut.

t. Rosa ja Marika
(Meille saa laittaa palautetta: rosa.hahkala@kotka.fi, marika.jussila@kotka.fi)