Kotkan kaupunginkirjasto

Tervetuloa kaupunginkirjaston koulu- ja päiväkotiyhteistyön sivuille

Näillä sivuilla Kotkan kaupunginkirjasto kertoo palveluistaan kouluille, eskareille ja päiväkodeille.

Sivuilta löytyy myös tietoa mm. kirjavinkkauksista ja lukudiplomista. Olemme laatineet materiaalia kirjastonkäytön, tiedonhankinnan ja informaatiolukutaidon opetuksen tueksi. Jokaiselle luokka-asteelle on tehtäviä, jotka tehdään joko kirjastossa tai koulussa, opettajan kanssa tai kirjaston henkilökunnan opastamana. Kirjaston henkilökunta auttaa ainakin alkuun pääsemisessä kaikissa suunnitelman tehtävissä. Eri luokka-asteille laadittujen tehtävien tarkoituksena on, että yhdeksännen luokan jälkeen kotkalaisista kouluista putkahtaisi maailmalle nuoria, joilla on erinomaiset taidot käyttää kirjastoa, hankkia tietoa sekä arvioida ja arvottaa informaatiota. Opettaja, ota siis rohkeasti yhteyttä kirjastoon:
kirjasto@kotka.fi
Mediataitojen yhteydenottopyyntö lomake

Muita kirjastoon liittyviä asioita löytyy Kyyti-verkkokirjastosta, jossa onnistuu myös varaaminen ja lainojen uusinta. Verkkokirjaston käyttöön ohjeita löytyy Kyyti-finnasta. Kirjaston ydinosaamista on tiedonhankinta ja informaatiolukutaito. Lisäksi kirjastolta kysytään aina joskus vinkkejä mediakasvatukseen ja suunnitelmaan on lisätty myös mediakasvatustehtäviä. Jos kaipaat lisää mediakasvatustehtäviä, löydät niitä esim. Mediataitokoulun Luotettavan tiedon metsästäjät​ -oppaasta.

Opettaja/opiskelija: kirjaudu sisään, niin näet kirjaston palvelut.

t. Rosa ja Marika
(Meille saa laittaa palautetta: rosa.hahkala@kotka.fi, marika.jussila@kotka.fi)
(Marika on vuorotteluvapaalla 1.10.2020 saakka, sijaisena on Sofia Sillanpää. Voit myös laittaa yhteydenotot kirjaston yleiseen sähköpostiin kirjasto@kotka.fi)