Ryhmä 2, Kotkat

Kotkien kalenteri

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko 35

26 August 2024 Thursday
27 August 2024 Thursday
28 August 2024 Thursday
29 August 2024 Thursday
30 August 2024 Thursday
31 August 2024 Thursday
1 September 2024 Thursday

Viikko 36

2 September 2024 Thursday
3 September 2024 Thursday
4 September 2024 Thursday
5 September 2024 Thursday
6 September 2024 Thursday
7 September 2024 Thursday
8 September 2024 Thursday

Viikko 37

9 September 2024 Thursday
10 September 2024 Thursday
12 September 2024 Thursday
13 September 2024 Thursday
14 September 2024 Thursday
15 September 2024 Thursday

Viikko 38

16 September 2024 Thursday
17 September 2024 Thursday
18 September 2024 Thursday
19 September 2024 Thursday
20 September 2024 Thursday
21 September 2024 Thursday
22 September 2024 Thursday

Viikko 39

23 September 2024 Thursday
24 September 2024 Thursday
25 September 2024 Thursday
26 September 2024 Thursday
27 September 2024 Thursday
28 September 2024 Thursday
29 September 2024 Thursday

Viikko 40

30 September 2024 Thursday
1 October 2024 Thursday
2 October 2024 Thursday
3 October 2024 Thursday
4 October 2024 Thursday
5 October 2024 Thursday
6 October 2024 Thursday
Ilmoittautuminen avoinna
Ilmoittautuminen alkaa myöhemmin
Ilmoittautuminen tehty
Ilmoittautuminen ei ole avoinna

Tulevien kummien hoidossa

Eskarit pääsivät tutustumaan ensi vuoden kummeihin opettajiensa Jonnan ja Lauran johdolla. Nelosluokkalaiset ottivat eskarit siipiensä suojaan.
Ensiksi oltiin banaanihippaa. Sitten pareittain etsittiin kirjaimia metsästä ja muodostettiin niistä sanoja. Lopuksi päästiin kurkkaamaan nelosluokkalaisen kaverin pulpettiin. Tässä vaiheessa alkujännitys oli jo haihtunut. Luokassa kuului puheensorina, kun eskarilainen kyseli ja koululainen kertoi, minkälaista on olla koululainen. Turvallista on aloittaa syksyllä koulu, kun nyt jo syntyi tärkeitä siteitä😊

🚲Pyöräilypäivä🚲

Opeteltiin näyttämään kääntymismerkkiä kädellä, jarruttamista, maastopyöräilyä, kävelytiellä ja autotielläkin pyöräilyä. Lopuksi saatiin hyvin ansaitut pyörälläajokortit🚲🚲

Kymin seurakunnan iltapäiväkerho kävi esittäytymässä

Kymin seurakunnan aikuiset olivat järjestäneet metsään kolme pistettä. Yhdessä oli musiikkisatu yksinäisestä karhu pennusta, yhdessä Jokamiehenoikeudet ja yhdessä Rafael Kirkonrotta sai houkuteltua meidät "onko majatalossa tilaa" leikkiin mukaan. Kylläpä oli kivaa ja uuttakin opittiin!

Tutustuttiin metsän eläimiin

Lasse Rajalan harrastus on metsästys. Hän toi 13 täytettyä eläintä metsään, ja me etsimme ja tunnistimme niitä. Lintuja oli kuusi: varis, harakka, heinäsorsa (sinisorsa), pyy, käki ja närhi. Nisäkkäitä: kettu, mäyrä, orava, 2 kärppää, jänis ja näätä. Supikoiran nahkaa päästiin myös silittämään. Kiitos Lasselle tästä elämyksestä!

Sisäliikuntaa salissa

Temppuradalla voi roikkua renkaissa,ottaa vauhtia liaaneissa,hyppiä tramppavoltteja,kiivetä vanteiden läpi puolapuissa tai potkaista pallon maaliin.

Viidakossa

Mentiin liaaneilla, luolassa onkaloiden läpi, suolla, hypittiin myyrien yli ja kiveltä kivelle. Lopussa vielä mentiin matalan tunnelin läpi.

Kaikki on vinksin vonksin, tai ainakin heikun keikun!

Aamupalaksi oli keittiön Iina laittanut sinistä maitoa ja "kalakeittoa". Keitto osoittautui kuitenkin riisipuuroksi, mitä syötiin haarukalla. Mandariineille oli laitettu silmät. Ruuan pääsi ottamaan, kun oli selvinnyt esteradasta.
Ovea ei eskarissa tänään juurikaan käytetty, vaan sisään ja ulos mentiin ikkunasta. Vaatteetkin oli päällä miten sattui.

Matikkaa metsässä

Parilliset talot vasemmalle ja parittomat oikealle puolelle tietä. Kuinka monta jalkaa on kuvassa? Osaatko laittaa pyykkipojat numerojärjestykseen? Mistä leppäkerttujen pisteistä saat tulokseksi 10? Montako kymmenestä "koppakuoriaisesta" on hävinnyt jos jäljellä on seitsemän? Päivään mahtui leikkiä ja eskarimatikkaa 😊

Ensimmäinen, toinen, viimeinen

Laita pallo alarivin ensimmäiseen lokeroon. Tai keskirivin kolmanteen. Tai ylärivin toiseksi viimeiseen lokeroon.
Purjelaivatehtävässä harjoiteltiin myös ensimmäistä, viimeistä jne.

Pistetyöskentelyä

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja Mari Skyttä järjesti meille mukavia tehtäviä. Suoritetusta tehtävästä sai helmen kissan häntään. Lapset olivat innokkaita ja taitavia😊

Viiskarit vierailulla!

Tulevat eskarit kävivät tänään meillä😊
Meillä oli villasukkajuoksua, vuorikiipeilyä, hiihtoa ja lämpimän mehun juontia. Kiva oli kun saatiin vieraita!

Päivän hiihtoreissu

Aurinkoisella keväthangella tehtiin tämän päivän hiihtoreissu. Mietittiin eläinten jäljistä että kukahan tästä on mennyt. Joku pikku eläin oli tehnyt lumeen tunneleitakin. Ehkä se oli eilen hangella nähty hiiri. Retken kruunasi lämmin mehu.

Liu lau laskiaista🛷

Tänään vietettiin laskiaista etuajassa😊Laulettiin ja leikittiin, laskettiin mäkeä, vuorikiipeiltiin, juostiin villasukilla ja syötiin nakkeja ja vähän herkuteltiinkin!

Palloilua liikuntasalissa

Pallonkäsittelytaitoja harjoiteltiin heittämällä palloa suoraan ylös, voimalla alas, jalkojen välistä taakse ja sitten vielä eteenpäin. Lopuksi rentouduttiin, kun kaveri hieroi pallolla, selkää.

Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Ystävänpäivä alkoi ulkona yhteisillä ystävänpäivälauluilla ja leikillä. Lumiveistoksia pääsi tekemään yhdessä kaverin kanssa. Saatiin vielä nakkeja ja mehua.

Sisällä oli ystävänpäiväkioski. Leikkirahalla ostettiin suklaasuukkoja, omenaa ja mehua. Samalla harjoiteltiin rahan käyttöä.

Villasukkajuoksua

Kolmet villasukat päällekkäin pitää jalat hyvin lämpiminä. Juokseminen on kevyttä ja latukoneen urat tuntuvat aivan siltä, kuin sipsien päällä kävelisi!

Onneksi meillä on talvi!🌨️

Paksussa ja pehmeässä lumihangessa päästiin hyvin uimaan🏊! Lumimajoja tehtiin niin, ettei olisi malttanut lopettaa ja pöydän ääreen oli katettu illallinen. Lautasille sai laittaa kalapihvejä ja lettuja. Kissalle oli omat herkut😊 Kyllä talvi on sitten ihana!

Numero 3

Taikakolmosia märällä taulusienellä taululle. Hauska oli seurata kun ne pikkuhiljaa hävisivät. Kolmosia tehtiin myös paperille.

Harjoitus tekee mestarin!

Pelattiin polttopalloa, pujoteltiin ja oltiin hippaa luistimet jalassa. Onnistumisen elämyksiä saatiin kun huomattiin, että nyt meneekin jo näin hyvin! Leikeissä tulee kiihdytyksiä, jarrutuksia ja kääntymistä ja luistelutaito paranee aivan huomaamatta ja hauskaakin meillä oli 😊

Talvitouhuja🌨️

Harjoiteltiin kuivaharjoitteluna jäällä (kypärä päässä ja kengät jalassa) luistelutekniikkaa ja kaatumista. Kun siihen väsyttiin siirryttiin lumilinnojen tekoon☃️

🎿Hiihdetään! 🎿

Itsenäisyyspäiväviikolla hiihdetään! Omat sukset voi jättää halutessaan viikon ajaksi eskariin. Eskarissa on muutamat varasukset.

Nyt olisi aika kaivaa varastosta myös luistimet esiin ⛸️🙂

Ensimmäinen hiihtopäivä

Pakkasta uhmaten saatiin hiihtokausi alkuun! Hiihdettiin kenttää ympäri, sauvojen kanssa ja ilman sauvoja, kahdella suksella ja yhdellä suksella. Harjoiteltiin kaatumista, muutama uskaltautui jo mäkeen. Lopuksi tehtiin viikon kirjain 🙂

Eskarilaisten töitä löytyy Erkinkulmasta

K-market Erkinkulmaan tulee joulukuussa esille eskarilaisten tekemiä jouluaskarteluja. Näissä on lapsen etunimi. Mikäli et halua lapsesi töitä näkyville kaupan tiloihin, otathan yhteyttä oman ryhmän aikuisiin.

Istutustalkoot

Istutettiin kukkasipuleita koulun pihan viereiselle kukkulalle. Keväällä toivottavasti siinä on väriloisto.

Terveellinen ruoka-annos

Puhuttiin terveellisestä ruuasta. Puolet lautasesta olisi hyvä olla kasviksia ja lautaselta pitäisi löytyä useata eri väriä. Lapset kokosivat esimerkkiannoksia luonnosta löytyvillä materiaaleilla. Tässä kivet ovat perunoita, tuohi kalaviipale ja jäkälä salaattia. Nam!

Viljan tie pellolta pöytään

Mistä kaura kasvaa, miten se korjataan pellolta? Tähän tutustuttiin tänään. Ryhmästä löytyi alan asiantuntijakin, joka morjestaa puimurista alimmaisessa kuvassa.

Eskarimatikkaa

Laita panda taloon numero 4. Laita apina viimeiseen taloon. Panda päättää muuttaa taloon, jonka numero on sama kuin 2+4 jne. Matematiikkaa leikin avulla!

Kerrattiin jo opeteltuja kirjaimia

Nämä kirjaimet kiinnitettiin puuhun. Aikuinen sanoi vaikkapa ilmapallo ja lapset juoksivat I:n luokse läimäyttämään sitä kärpäslätkällä. Saatiin samalla sykettä sydämeen!

Omat lemmikit

Jokaisella on narun päässä oma lemmikki, jota hoidettiin. Muutamalla koiralla on oma kotikin. Lopuksi syötiin "nuotion" ympärillä tuoreet itseleivotut pullat. "Meil on metsässä nuotiopiiri, missä kuusten kuiske soi..."

Pullapäivä

Tänään leivottiin pullaa ja tehtiin taikina valmiiksi seuraavalle ryhmälle. Samalla tutustuttiin mittoihin desilitra ja litra.

Lajittelua ja kierrätystä

Mette Skyttä Kymenlaakson Jätteeltä kertoi lajittelusta. Laitettiin metallit, muovit, paperit, pahvit, kännykät ja maalipurkit oikeisiin paikkoihin. Opittiin, että ketsuppipullostakin irrotetaan korkki ennen muovinkeräykseen laittoa niin että lajittelukone osaa heittää osat oikeisiin paikkoihin.
Kuinka pitkään maassa oleva maski pysyy tunnistettavana? Uskomattoman pitkään! Oikea vastaus löytyy maskikuvan alta (klikkaa kuva ensin suuremmaksi)

Heijastinpäivä

Etsittiin taskulamppujen kanssa heijastimia. Katsottiin, löytyykö vaatteista heijastimia ja jokainen sai omat heijastimet.

Pyöräilyä pyöräilyä🚲🚲

Tänään oli maastopyöräilyä pururadalla ja suunnan näyttämistä kädellä. Harjoiteltiin myös pyörätiellä ja rauhallisella autotiellä jonossa pyöräilemistä. Hyvin meni!

Ensimmäinen pyöräilypäivä

Taitavia pyöräilijöitä meidän ryhmässä! Harjoiteltiin pujottelemista, ympyrän kiertämistä, vauhdin ottoa ja äkkijarrutusta. Maastopyöräilyä pururadalla ja kentän reunalla päästiin myös harjoittelemaan.

A, I, AI

A:lla alkavia sanoja etsittiin metsästä ja läpsäistiin niitä kärpäslätkällä. Polkua pitkin hypittiin A, I, yhdellä jalalla ja kohtaan AI hypättiin kahdella jalalla.

Kukkuu kukkuu pikkulanttu nukkuu...

Porkkanaa, lanttua, naurista, palsternakkaa, selleriä, bataatti, sipulia, kurkkua, salaattia, retiisiä ja parsakaalia. Lapset saivat omat maisteluannokset. Moni tuli hakemaan lisää myös erikoisempia juureksia kuten retiisiä, bataattia ja sipulia🌾

Hyppääminen

Hypättiin pituutta kuohuvan kosken yli ja rohkeutta vaativa suoritus oli hypätä kiveltä sanomalehden läpi.

Kiipeäminen

Kiipeämistaito on myös tärkeä. Kun lapsi harjoittelee motorisia taitoja herkkyyskauden aikana, hänestä tulee taitava, ja hän välttyy paremmin onnettomuuksilta.

Ta-vu-tus

Paha noita on vanginnut eläimet häkkeihin. Nämä saa vapautettua menemällä häkkien luo ja taputtamalla häkissä olevan eläimen nimen. Tässä vapautetaan lei-jo-na.

Pallonheittoharjoituksia

Heittoharjoituksia ylöspäin sateenvarjon sisään ja eteenpäin kohti maalitaulua. Lisäksi pipojen ja villasukkien pudottamista tennispalloilla alas puusta.

Tutustuttiin väreihin

Mitä värejä metsästä löytyy? Niitä kerättiin värialustoille.
Ja miten saatiinkaan vihreää, oranssia, lilaa ja ruskeaa?

Kaarnalaivoja ja vesileikkejä

Tänään oli tarkoitus tutustua väreihin mutta sää olikin sopiva vesileikkeihin ja vesitutkimuksiin. Katsottiin, miten tuuli teki aaltoja lätäkköihin. Teimme kaarnaveneet ja katsoimme, mihin suuntaan tuuli niitä kuljettaa. Mietimme, mikä kelluu ja mikä uppoaa.

Kiva kaveri

Piirrettiin ja koristeltiin lapsen ääriviivat kepeillä ja kävyillä. Mietittiin, minkälainen on kiva kaveri. Kirjoitettiin aikuisen avustuksella paperille.

Vauhtia ja eskarimatikkaa😊

Eskarimatikassa tutustuttiin käsitteisiin ylärivi, alarivi, ensimmäinen, viimeinen, alapuolella jne. Samalla katsottiin, saadaanko munakennoon yhtä monta aarretta, mitä ryhmässä on lapsia.

Ensimmäinen eskaripäivä

Ensimmäisenä päivänä vähän jännittää. Tunnekorteista löytyi jokaiselle kuva, mikä vastasi omaa tunnetta.
Ruokalassa otettiin itse ruoka ja kuljetettiin tarjottimella pöytään. Tuttuja koululaisiakin näkyi😊

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä