Sisäisen linkin luominen

Sisäinen linkki tarkoittaa tässä tapauksessa linkkiä toiseen Peda.net-sivuun.

Käy ensin kohdesivulla kopioimassa sen pysyvä osoite leikepöydälle, siirry vasta sitten muokkaamaan sitä tekstikohtaa, johon haluat liittää viittauksen.

Viittauksen rakentaminen on erilainen sen mukaan, haluatko vapaavalintaisen tekstin vai saako linkin teksti olla sama kuin Peda.net-sivun osoite.

A) Jos linkin teksti saa olla sama kuin kohdesivun osoite, voit käyttää editorin Viittausselain-komentoa (työkalurivin oikeanpuoleinen ketjusymboli, kynän kuvan vieressä):

Avautuu ikkuna, jossa näkyy sivun hakemistopolku. Liitä kohdesivun pysyvä osoite leikepöydältä kohtaan "Lähde". Liittäminen tapahtuu helpoimmin pikakomennolla Ctrl + V.



Jos viittauksen kohdesivu sijaitsee "samassa puussa" eli saman hakemistopolun alla, voit myös klikata suoraan kyseistä sivua, jolloin saat sen pysyvän osoitteen. Jos tässä esimerkkitapauksessa haluaisit viitata esim. pääsivuun "Kirkon koulutus - Suomen ev.lut. kirkko", voit klikata kyseisen sivun nimeä, jolloin saat sen pysyvän osoitteen suoraan "Lähde"-ruutuun.

Pysyvä osoite näyttäytyy muokkaustilassa keltaisella pohjalla, ja sitä kehystävät kaksinkertaiset hakasulkeet:
Voit myös tekstiä muokatessasi kirjoittaa haluttuun kohtaan kaksinkertaiset hakasulkeet [[]] ja liittää pysyvän osoitteen leikepöydältä niiden sisään. Hakasulkeiden sisällä oleva pysyvä osoite muuttuu tekstin lukunäkymässä kohdesivun otsikoksi. (Jos sen sijaan liität tekstiin pysyvän osoitteen ilman hakasulkeita, linkki toimii silloinkin, mutta tekstin lukunäkymässä näkyy pysyvä osoite, ei kohdesivun otsikkoa.)

B) Jos haluat linkiksi vapaavalintaisen tekstin, sinun täytyy rakentaa sisäinen linkki samalla tavoin kuin ulkoinen linkki, ks. sitä koskevat ohjeet.