Ajankohtaista

Tempo Awards -gaala

Viime lauantaina keräännyimme pienellä voxi-porukalla Helsingin musiikkitalolle Tempo Awards –gaalaan. Olimme siis ehdolla Tempo-palkinnon saajiksi kuoro kategoriassa. Ehdokkaina meidän lisäksi kategoriassamme oli myös mieskuoro Euga ja CandoMini-lapsikuoro.  

tempo.PNG

Tällä kertaa palkinto meni ansaitusti CandoMinille. Onnittelut koko Voxin puolesta! 

 Tempo-palkinnon on tarkoitus kannustaa nuoria ja tuoda nuorta klassisen musiikin osaamista parrasvaloihin. Toivottavasti siis gaalasta tulisi perinne, joka inspiroisi nuoria vielä monen vuoden jälkeen. 

tempo2.PNG

Illan aikana saimme nauttia taitavista esityksistä muilta ehdokkailta ja koko tilaisuudesta jäi hyvät fiilikset. Vaikka olikin hiihtolomaviikko, saimme kasattua hyvän edustusporukan ja viettää mukavaa iltaa yhdessä.  

Heipat seuraavaan postaukseen asti!

Kirjoittaja:
Helmi Huhtaniemi (altto 1)

Lauluyhtye keikkan kuulumisia

Hiihtoloma alkoi täällä Keski-Suomessa pari päivää sitten. Se ei silti tarkoita että Voxi olisi lomalla. No, oikeastaan tarkoittaa, mutta eilen 23.2 lauantaina voxin lauluyhtyeellä oli keikka. Kokosimme sopivan porukan kasaan viime viikolla harjoituksissa, pidimme harjoitukset ja siitä keikalle. Pääsimme esiintymään lämminhenkisessä tapahtumassa ja keikasta jäi todella hyvä mieli. Varsinkin kun lauloimme paremmin keikalla, kuin harjoituksissamme! Kaikki palaset loksahtivat kohdalleen ja yleisö oli haltioissaan sekä kiitteli kovasti, jos tässä hieman kehuskelee.


rCaThJjuSNm21PD1+OI0Xg.jpg

Tässä kuvassa pääsimme peilin eteen harjoittelemaan "lahnattomuutta". Voxilaisille hyvinkin tuttu termi tarkoittaa sitä, että laulaessa pysyisimme aktiivisina. Yleisö huomaa kasvoista, jos kuorolaiset vaipuvat "lahnoiksi". On nimittäin tärkeää esiintyä myös kasvoilla ja silmillä. Yllättävä kuvan otto taisi naurattaa kuoronjohtajamme Sannaa. ; )

kmWiI9jPSUCbkJVOOnnT4g.jpg

Tässä harjoittelimme  esiintymistä, ja ehkä hieman kameraan poseeraamista. Kuvassa näkyy Voxin viime lauantain timanttinen lauluyhtye.
Tästä kirjoituksesta lähtien tarkoituksena on, että me Voxin laulajat pääsemme kirjoittamaan tähän blogia. Kirjoitamme eri Vox-aiheista, siitä mitä meille kuuluu ja mitä kuoron kanssa teemme. Laulajat pääsevät siis kirjoittamaan omia kokemuksiaan ja näkemyksiään Vox Aureasta, omalla tyylillään. Nyt ensi viikon lauantaina voxi on menossa Tempo Awards -palkintogaalaan, mutta siitä sitten seuraavassa kirjoituksessa. 

Näinä aurinkoisina ja lämpiminä päivinä sen tajuaa: mukava ja työntäyteinen Vox-kevät on alkamassa!


Kirjoittaja:
Konsta Litmanen (altto 2)


Voxin kansainvälinen kevät 2019 -seuraa blogia

Viikonloppuharjoitukset Puistokoululla

Ulkona on lämpöasteita ja räystäistä tippuu vesi. Kevät on alkanut. Sunnuntaina klo 10 aamulla Puistokoulun eteisessä on lähes 60 paria kenkiä ja ruokasalissa soivat kirkkaat äänet. Vox Aurea on harjoitellut houkuttelevasta ulkoilukelistä huolimatta uupumatta koko viikonlopun.

Tulossa on kansainvälinen kevät, joka vaatii panostusta ohjelmalta niin lavalla kuin sen ulkopuolellakin. Tuntuu, että tänä keväänä voxilaiset saavat laulaa maailman politiikan ytimessä. Kuumana keskiössä ovat venäläisen ja kalifornialaisten kuorojen vierailujen houstaaminen sekä oma kiertue Keski-Eurooppaan. Kesäkuussa kantaesitetään kansainvälisessä yhteistyössä tilattu sävellys (USA, Englanti, Suomi), joka puhuttelee ajankohtaisuudella. Maailma tarvitsee juuri nyt kipeästi rakennusaineita ja yhteinen laulu on lääke monen hyvän alkuun. Nämä aiheet kumpuavat keskusteluissa ruokatauoilla, häkellyttävää joukkoa nämä Voxit!

Torstain harjoituksissa oli vieras Yaroslavlista. Vierailun järjestäminen on ollut haastavaa yhteisen kielen puuttumisen ja teknisten pulmien vuoksi. Moni asia nytkähti harppauksen eteenpäin ja nyt näyttää siltä, että tulossa on aivan erityinen vierailu. On kunnia olla vieraittemme ensimmäinen kohde kotimaan ulkopuolella ja antaa kasvot kansainväliselle musiikilliselle yhteistyölle. Yhtään ylpeilemättä voisi todeta, että olipa heillä onnea. Vox Aurea on ollut ikkuna ja ovi kansainväliseen yhteistyöhön jo 50 vuotta. Voxilaisia on mennyt kuoroharrastuksen rohkaisemana maailmalle poikkeuksellisen laajasti ja rakkaus musiikkiin on säilynyt jopa niin, että kuoro voi laulaa myös entisten laulajien teoksia.

Kansainvälinen yhteistyö ei ole kertaluontoista, vaan sen kautta on rakennettu pysyviä ystävyyssuhteita ja yhteistyötä. Yksi esimerkki tällaisesta yhteistyöstä on kesäkuussa vierailulle saapuva Piedmontin nuorisokuoro Kaliforniasta. Ystävyys on jatkunut jo vuosikymmeniä. Kerta kerran jälkeen ovat voxilaisten perheet avanneet kotinsa vieraille ja ystävyyssuhteita on syntynyt joissakin tapauksissa eliniäksi. Jokaisen perheen panos on arvokas ja ilman sitoutumista tämä ei olisi mahdollista, onneksi kuoroperheessä ja perheissä on voimaa.

Huhtikuussa Vox matkustaa Keski-Eurooppaan Brysseliin, Hampuriin ja Goudaan Hollantiin. On hienoa päästä esiintymään Europarlamenttiin juuri Suomen puheenjohtajuuden kynnyksellä. Tänä keväänä kotimaan esiintymisiinkin on tulossa kuulijoita maamme johtajatasolta alkaen, ainakin presidentti ja mahdollisesti toinenkin... Saapa nähdä. Tämä kevät tuo elämyksiä ja kokemuksia roppakaupalla niin laulajille kuin taustajoukoillekin. Koen olevani etuoikeutettu saadessani olla tällaisen joukon taustalla työskentelevän yhdistyksen puheenjohtaja.

Aurinko paistaa ja yhteinen laulu soi, ihanaa!


IMG_20190217_121029.jpg

Vox Aurea Baselissa nuorisokuorofestivaaleilla 8.-13.5.

Vox Aurea osallistui kansainvälisille lapsi- ja nuorisokuorofestivaaleille Baselissa, Sveitsissä 9.-13.5.2018. Europäisches Jugendchor Festival on arvostettu korkeatasoisten lapsi- ja nuorisokuorojen tapahtuma, jonne valittiin 17 kuoroa eri puolilta Eurooppaa sekä vierailevaksi kuoroksi Drakensberg Boys' Choir Etelä-Afrikasta. Festivaalin ohjelmassa oli teemakonsertteja, workshop-työskentelyä ja yhteislaulutilaisuuksia. Tapahtuman konserttien kävijämääräksi arvioitiin yli 26 000 kuulijaa. 

Europäisches Jugendchor Festival Basel kotisivut

Kuulumisia matkalta voit lukea Voxin tutusta matkablogista:

Voxin matkassa