Johtaminen
Me tulevaisuudentekijät - Avaimia kestävyysjohtamiseen -koulutus 20.1.2023 alkaen
Mitä sinä saat tästä?
Osallistumalla koulutukseen saat oleellista tietotaitoa sekä toimintamalleja ja työkaluja yhdessä tehtävää kestävää tulevaisuutta kohti. Koulutuksessa saat tukea ja tilannekuvaa käytännön esteiden voittamiseen sekä yhteisöllisen toiminnan kehittämiseen niin asiantuntijoilta kuin vertaisilta.
Koulutus sisältää yhden lähi- tai etäpäivän (6h), omatoimista työskentelyä (6h) ja vertaiswebinaarin (1,5h) kehittämistehtävien jakamiseen. Koulutuspäivä sisältää kaikille koulutettaville yhteisen teoriaosuuden aamupäivällä sekä työpajat varhaiskasvatuksen ja koulujen johdoille erikseen iltapäivällä. Omatoiminen työskentely sisältää itseopiskelua, opitun soveltamista arkeen sekä itse- ja vertaisarviointia.
Koulutuksen sisältö
1. Luonto-, ilmasto- ja kiertotalouskasvatus kivijalkana kasvatusyhteisön johtamisessa. 2. Koulu- ja varhaiskasvatusyhteisö aktiivisena toimijana osana alueellista kestävyystyötä. 3. Johto muutoksen mahdollistajana. Millaista tietotaitoa johdossa tarvitaan? 4. Konkreettiset askeleet ja työkalut yhdessä luotuun tarinaan. Miten päästään alkuun? 5. Haasteista kohti kestävää. Miten toiminta muuttuu pysyväksi ja leviää?
Kenelle koulutus on tarkoitettu?
Koulutus on tarkoitettu varhaiskasvatuksen johtajille sekä peruskoulun ja 2. asteen rehtoreille.
Kouluttajat
Kestävän tulevaisuuden kehittäjäopettajat Jussi Tomberg ja Paula Ratava (Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut), laatupäällikkö Minna Myllykoski (Suomen ympäristöopisto Sykli) sekä projektiasiantuntijat Miriam Sewón ja Anna von Zweygbergk (kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio Valonia). Kokonaisuuden suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana myös kestävän kehityksen asiantuntijat: varhaiskasvatuksen kehittämisyksiköstä Alaköökistä Tarja Mankinen ja Hönttämäen koulun ja Timosenkosken luontokoulun rehtori Tero Aho sekä Ruusuvuoren koulun rehtori Salla Kilpinen. Lisäksi koulutuksissa on mukana arjen vastuullisuusjohtamisen paikallisia vaikuttajia.
Koulutuksen paikkakunnat ja aikataulu
JYVÄSKYLÄN SEUTU pe 20.1. klo 9-15:30 Näyttelykeskus Soihtu, Seminaarinmäki, S-rakennus, Seminaarinkatu 15, Jyväskylä Ilmoittautuminen 12.1. mennessä tällä lomakkeella.
TURUN SEUTU ke 25.1. klo 9-15:30 Ruissalon luontokoulu, Ruissalon puistotie 215, Turku Ilmoittautuminen 17.1. mennessä tällä lomakkeella.
PÄÄKAUPUNKISEUTU to 26.1. klo 9-15:30 Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus, Siltasaarenkatu 11 C, Helsinki Ilmoittautuminen 18.1. mennessä tällä lomakkeella. LAPPEENRANNAN SEUTU ti 31.1. klo 9-15:30 Koulutuksen tarkka paikka ilmoitetaan marraskuussa. Ilmoittautuminen 23.1. mennessä tällä lomakkeella.
Koulutuksille yhteinen vertaiswebinaari järjestetään 14.3.2023 klo 13-14:30.
Syksyn 2023 verkkokoulutuksen ajankohta julkistetaan myöhemmin.
Lisätietoja koulutuksesta:
Anna Muotka Ympäristökasvatuksen asiantuntija, WWF Kohti ympäristövastuullista oppimisyhteisöä -hankekoordinaattori anna.muotka@wwf.fi / 0504647272
Mitä sellaista inspiroivalla johtajalla on, mitä muilta vielä puuttuu? / maksuton webinaari
Ilmoittaudu nyt mukaan tammikuun maksuttomaan webinaariimme, jossa raotamme verhoa johtamistyön ongelmista aikamme ilmiöinä! Webinaarissa opit jatkuvan kasvun ja kehittymisen tärkeydestä sekä oikeanlaisesta ajattelutavasta johtamistyössä. Webinaari sopii erityisesti sinulle, joka työskentelet ylemmän johdon tehtävissä esim. HR-johtajana.
Kasvaaksesi johtajana, sinun on opeteltava keinoja ja harjoiteltava uusia taitoja näyttääksesi esimerkkiä johdettavillesi; miten rakentaa tuottavia yhteistyösuhteita ja kulkea yhdessä kohti asetettuja tavoitteita ja tuloksia. 🚀
Kouluttajana toimii johtamisen asiantuntija ja valmentaja Minja Wahlsten.
|
Mieli ja työ -webinaarisarja syksyllä 2022
Mielenterveyden tukeminen työpaikalla on
- voimavarojen vahvistamista
- sujuvia arjen käytäntöjä
- epäkohtiin puuttumista
- kuormittuneiden tukemista ja
- osa työkykyjohtamista.
Työn pulmia voi oppia ratkomaan ennen kuin niistä tulee jaksamisen ja mielenterveyden kysymyksiä.
Mieli ja työ -webinaarisarja tarjoaa näkökulmia ennaltaehkäisevään mielenterveyden tukemiseen. Neljässä aamuwebinaarissa tutustut Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden johdolla Mielenterveyden tuen työkalupakkiin, jonka työkaluja voit ottaa maksutta käyttöön omalla työpaikalla.
Webinaarit ovat maksuttomia. Voit ilmoittautua samalla lomakkeella yhteen tai useampaan webinaariin.
Rutiinia varhaiseen tukeen ja puheeksiottoon
- Torstai 1.12.2022 klo 9.00–10.00
- Ilmoittaudu webinaariin
Avoin ja rakentava keskustelu on tärkeää silloin, kun mielenterveys vaikuttaa työkykyyn. Miten hyödyntää työn muokkausta mielenterveyden ja psyykkisen toimintakyvyn tukena? Miten työpaikan päihdeohjelma voi osaltaan auttaa ennaltaehkäisemään ongelmia?
Teemoista puhumassa johtava asiantuntija Pauliina Mattila-Holappa ja erikoistutkija Leena Kaila-Kangas Työterveyslaitoksesta.
Tutustu: Päihdeohjelmatyökalu, Mieli ja työn muokkaus -verkkokurssi
Oppimisyhteisöjen aikuisten hyvinvointi ja jaksaminen työssä / AVI, TEAMS-koulutus 15.9.2022
Ilmoittautuminen täällä: https://avi.fi/tapahtuma/-/c/1094401
Oppimisyhteisöjen aikuisten hyvinvointi ja jaksaminen työssä
Alkaa: 15.9.2022 12:30
Päättyy: 15.9.2022 15:30
Ilmoittautuminen alkaa: 8.8.2022 16:00
Ilmoittautuminen päättyy: 14.9.2022 15:00
Aihe: Opetus, Varhaiskasvatus
Tapahtumatyyppi: Webinaari
Maakunta: Koko Suomi
Järjestäjä: Etelä-Suomen aluehallintovirasto
OPPIMISYHTEISÖJEN AIKUISTEN HYVINVOINTI JA JAKSAMINEN TYÖSSÄ
- toimintakulttuurin tukeminen ja käytännön sovellutuksia
Torstaina 15.9.2022 klo 12:30-15:30, TEAMS
Tervetuloa Etelä-Suomen avin järjestämään täydennyskoulutustilaisuuteen!
Yksilön ja työyhteisön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kannattaa panostaa. Mikä merkitys työssäjaksamiselle on työntekijän omalla vastuulla, toimivilla rakenteilla ja esimiestyöllä? Miten aivoterveys ja keskittymiskyvyn elvyttäminen liittyvät hyvinvointiin? Miten kokonaiskuormittumisen tunnistaa ja sitä voi säädellä? Palautuminen konkreettisina tekoina ja mielentaitojen harjoitteina. Näihin paneudutaan iltapäivän aikana ja mukana on myös toiminnallisia harjoitteita. Tarkoituksena on valottaa hyvinvointia niin työyhteisön toimintakulttuurin kuin yksilön näkökulmista.
Tilaisuus on tarkoitettu perusopetuksessa, varhaiskasvatuksessa ja toisella asteella työskentelevälle, joka haluaa keinoja ja välineitä huolehtia omasta ja työyhteisön hyvinvoinnista, jaksamisesta ja palautumisesta.
Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautumislomakkeessa voit esittää kysymyksiä etukäteen kouluttajille.
Kouluttajat:
Antti Ryynänen, psykoterapeutti, työnohjaaja
Emmi Arponen, fysioterapeutti (AMK), psykologi (PsM), terveystieteiden maisteri (TtM)
Vastuuhenkilöt ja järjestäjät:
Tiina Mäkitalo, tiina.makitalo(at)avi.fi, Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Turvanvuoksi Oy
Golden card työyhteisön tueksi
Kultatasoa pilotoidaan lukuvuoden 2020-2021 ajan. Kultatasolle pääsevät yksiköt valitaan, mukaan valittavien yksikköjen määrä on tänä lukuvuonna neljä.
Lisätietoja Golden card -kokonaisuudesta:
Taru Kivijärvi, p. 014 266 3173, taru.kivijarvi[at]jyvaskyla.fi
Tanja Räty, p. 014 266 4241, tanja.raty[at]jyvaskyla.fi
Tella Vuolle-Oranen, p. 050-3692771, tella.vuolle-oranen[at]jyvaskyla.fi