Digitaalisen toimintaympäristön kehittäminen

3. Digitaalisen toimintaympäristön kehittäminen

  • Oppilaat ja opettajat saavat käyttöönsä uusia innovatiivisia toimintatapoja, palveluja ja laitteita, jotka helpottavat oppilaitosten arkea ja opetussuunnitelman toteuttamista sekä tukevat erilaisten oppijoiden tarpeita.
  • Pilotoidaan teknisiä ratkaisuja, jotka täydentävät nykyistä digitaalista toimintaympäristöä ja helpottavat arkea (es.tekoäly, oppimisanalytiikka, VR, AV…)
  • edu.jyvaskyla.fi siirtyminen 
  • Eniten digitaalisen toimintaympäristön kehittäminen on näkynyt panostuksena koulujen henkilökunnan mobiiliteknologiaan. Kaikki Jyväskylän koulujen opettajat ja ohjaajat on nyt varustettu älypuhelimella ja rajattomalla nettiliittymällä. Deko- hankkeesta käytettiin puhelinprojektiin laiterahaa, sekä työpanosta koulujen tukemiseen puhelinten käyttöönotossa. Työpuhelinten avulla mahdollistettiin kaksivaiheisen tunnistautumisen kytkeminen päälle wilmaan sekä o365 -palveluihin, jossa mm.työntekijöiden työposti sijaitsee. Tämä lisää huomattavasti tietoturvan tasoa mm. tietojenkalasteluyrityksissä. Myös yleinen oppilaitoksen turvallisuus parani kun jokaisella työntekijällä on mahdollisuus työviestintään reaaliajassa. Tietysti puhelimet ovat ensisijaisesti parantaneet henkilökunnan viestinnän mahdollisuuksia ja tuoneet uusia tuulia pedagogiikkaan. Puhelinten arvo nähtiin heti koronapandemian ja sitä seuranneiden etä – ja hybridiopetusjaksojen aikana. Monessa tilanteessa mahdollisuus netin jakamiseen työpuhelimen koneelle mahdollisti etäopetuksen karanteenin aikaan kotoa. Puhelimet myös ovat tuoneet huomattavaa jouston mahdollisuutta esim. kokouskäytänteissä kuten muillakin aloilla on totuttu.

Toimenpiteet

Pilotoidaan ja otetaan käyttöön teknisiä ratkaisuja, jotka täydentävät Kasvun ja oppimisen nykyistä digitaalista toimintaympäristöä.

Ajankohtaista:

Sähköisen laiterekisterin ja häiriöhallinnan pilotointi opetusverkon laitteilla.
Koulujen puhelinjako viedään loppuun viimeisten koulujen osalta keväällä 2021
Studeo MPASS-pilotti syksyllä 2020
3DBear -pilotti syksyllä 2020
Its learning -pilotti tammikuussa 2019
YipTree-pilotti järjestetty keväällä 2019, uudesta pilotista neuvoteltu - päätetty siirtää myöhemmäksi.
ViLLE-oppimisympäristöä jalkautetaan perusopetuksen kouluille järjestämällä koulutuksia opettajille.