TVT-tiimin uutiskirje Lokakuu 2023

Tekijä: Pasi Pohjola
Uutiskirjeen sisältö

1. Infotilaisuudet koulujen TVT-opettajille ja muille asiasta kiinnostuneille
2. Muutoksia Googlen hakemistonäkyvyydessä
3. Kouluille jaettujen yhteisten investointirahojen käyttö
4. Leasingvaihdot
5. Esittämistekniikan kilpailutus ja AV-hankinnat
6. Secapp turvallisuusjärjestelmä
7. Luuppi-palvelu koulujen käyttöön


  1. Infotilaisuus koulujen TVT-opettajille ja muille kiinnostuneille

Infotilaisuuden aiheena on Luuppi-palvelu, hankintatilanne leasinghankintojen ja investointihankintojen suhteen ja muuta ajankohtaista TVT-asiaa. Infotilaisuus toteutetaan videoneuvotteluna samansisältöisenä Teamsissa ti 31.10. klo 14 - 15.30 ja ke 1.11.klo 14 - 15.30.

  1. Muutoksia Googlen hakemistonäkyvyydessä

Tietosuojan tehostustoimenpiteenä joudumme tekemään toimenpiteen, joka rajoittaa googlepalveluiden hakemistonäkyvyyttä. Toimenpiteen jälkeen opettajat ja oppilaat eivät enää näe googlen puolella käyttäjiä oman koulun ulkopuolella. Esimerkkinä tästä sähköpostia lähettäessä tai tiedostoa jakaessa google ei tarjoa koko kaupungin käyttäjien osoitteita , vaan vain omassa koulussa opiskelevia ja ja työskenteleviä. Tämä toimenpide toteutetaan ensi viikolla. Pidemmällä aikajänteellä sama toimenpide on tarkoitus tehdä myös O365 palveluiden käyttäjille.  

  1. Kouluille jaettujen yhteisten investointirahojen käyttö

Huolimatta kaupungin voimakkaista säästötoimista ja hankintakielloista, olemme saaneet luvan jatkaa vielä käyttämättä olevien v. 2023 investointirahojen käyttöä. Meillä ei kuitenkaan ole juuri nyt tiedossa hankintakanavaa AV-tilauksiin!  (Haasteena on Hanselin AV-kilpailutus, josta tarkemmin kohdassa 5.) Pyrimme löytämään ratkaisun AV-tilausten jatkamiseen mahdollisimman pikaisesti. Kouluja kannustamme tekemään tilauskaavakkeeseen jäljellä olevien investointirahojen tilauksia. Meillä ei ole esteitä tietokone, chromebook eikä iPad-tilauksille, mutta AV-hankintojen osalta joudumme odottamaan ratkaisua hankintakanavasta. Autamme mielellämme koulukohtaisesti suunnittelussa, mikäli investointirahojen käytössä on epävarmuutta. Olkaa siis pienellä kynnyksellä yhteydessä TVT-tiimiin.

  1. Leasingvaihdot

Kaupunki velvoittaa vuonna säästämään tietokonehankintojen leasingbudjetista v. 24 osalta 100 000€. Tämä summa (n. 850 000€ kokonaisleasingbudjetista) on suhteellisesti niin suuri, että joudumme supistamaan merkittävästi jo loppuvuoden 23 leasinghankintoja. Pyrimme siis kaikin keinoin säästämään jatkovuokraamalla, lunastamalla ja supistamalla koulujen leasingkierrossa olevaa rahaa. Yritämme tehdä tarkemmat suunnitelmat käytännön toimenpiteistä ja ilmoittamaan ne kouluille viimeistään parin seuraavan viikon kuluessa.

  1. Esittämistekniikan kilpailutus ja AV-hankinnat

Jyväskylän kaupunki on liittynyt AV-tekniikan osalta Hanselin puitejärjestelyyn. Edellinen hankintasopimuksemme päättyi tämän vuoden syyskuun alkuun, jonka jälkeen meillä ei ole ollut hankintakanavaa AV-laitteille. Kaupungilla on käynnissä ns. minikilpailutuksen valmistelu, joka valmistunee vuoden vaihteeseen mennessä. Juuri tällä hetkellä TVT-tiimillä ei siis ole tiedossa mistä voimme hankintoja tehdä ennen tuon minikilpailutuksen valmistumista.  Yritämme parasta aikaa ratkaista ongelmaa, jotta saamme mm. loppuvuoden AV-hankinnat tehtyä esim. koulujen yhteisistä investointirahoista.

  1. Secapp turvallisuusjärjestelmä

Secapp  turvallisuusjärjestelmän käyttöä laajennetaan Viitaniemen koulun Voionmaan yksikköön. Toteutus tapahtuu alustavasti viikolla 43. Suunnitelmat  Secapp käytön laajentamisesta muihin kouluihin tarkentuvat loppuvuoden kuluessa. Ennen laajaa käyttöönottoa kaupunki joutunee kilpailuttamaan Secapp-sovelluksen ja vastaavaan tarkoitukseen soveltuvat muut järjestelmät uudelleen ja tämä viivästyttää prosessia.

  1. Luuppi-palvelu koulujen käyttöön

LUUPPI tietosuojapalvelu on nyt saatu käyttöön. Hyväksytyt sovellukset voi tarkistaa osoitteesta https://privacy.edudata.io/ kirjautuminen edu- tai cygnnet –tunnuksella (myös oppilaat). Tarkempia tietoja sovelluksista saa pelkästään opettajille tarkoitetusta https://compliance.edudata.io/ osoitteesta. Sinne pääsy ja oikeudet myönnetään erikseen ensimmäisen kirjautumiskerran jälkeen. Luuppipalvelun käyttöä esitellään tarkemmin infotilaisuuksissa, joista tarkemmin kohdassa 1.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin