LuMO Luokanopettajaopiskelijoille

LuMO luokanopettajaopiskelijoille

Millaista on opiskella LuMO-kotiryhmässä?

Kiinnostus matematiikan ja luonnontieteiden oppimiseen

LuMO-ryhmää luotsaavat matemaattis-luonnontieteellisten (malu) aineiden opetukseen ja kasvatustieteisiin perehtyneet opettajat. Saat ryhmässä vankan kasvatustieteen osaamisen lisäksi näkökulmia matematiikan ja luonnontieteiden opettamisen kysymyksiin jo perusopintojen aikana. 
  • LuMO-ryhmä on hyvä valinta sinulle, joka olet kiinnostunut näistä oppiaineista ja koet ne omiksi mielenkiinnonkohteiksesi. 
  • LuMO-ryhmä on loistava valinta sinulle, joka olet tuskaillut näiden oppiaineiden kanssa ja haluat oppia opettamaan niitä innostavasti ja kannustavasti!
Yhdessä sukellamme kasvatustieteen perusopintoihin ja hyödynnämme esimerkeissä usein matemaattis-luonnontieteellisten oppiaineiden asioita. Perspektiiviä laajentavat myös ajatukset malu-aineenopettajakoulutuksen opiskelijoilta, jotka ovat ryhmämme opinnoissa mukana opintojensa eri vaiheissa. 

Aineenopettajien ja luokanopettajien yhteistyö

Tutustut LuMO-ryhmässä 1. vuoden malu-aineenopeopiskelijoihin kasvatustieteen perusopinnoissa ja 2. vuoden malu-aineenopeopiskelijoihin POM-opinnoissa. Rakennat LUMO-yhteistyöverkostoa malu-aineiden monenlaisiin osaajiin jo 1. vuoden opinnoista lähtien.

Omia kursseja, joilla uusinta tietoa matematiikan ja ympäristöopin oppimisesta

Saat valita opintoihisi kaksi LUMO-kurssia, joissa yhdessä LuMO-aineenopeopiskelijoiden kanssa perehdyt teoriaan ja käytäntöön matematiikan ja ympäristöopin opetuksessa. Voit osallistua osallistaviin opetuskokeiluihin sekä pitää vaikkapa tiedekerhoa lapsille - ja sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä ja kokeilla näiden oppiaineiden opetusta halutessasi myös eri kouluasteilla!

Lue kursseista tarkemmin: 

Sinustako kaksoiskelpoinen opettaja?

LuMO-ryhmässä sinulla on OKL:n opettajien sekä malu-aineenopettajakaveriesi tuki myös sivuaineen opintoja ajatellen. Voit hakeutua suorittamaan sivuaineen matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan vapaasti saatavilla olevista sivuaineopinnoista (ma, fy, ke, bi) ja saada tästä opetettavan aineen pätevyyden. 

Opiskelua helpottaa tuttujen opeopiskelijoiden tuki ja tieto matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan käytänteistä. 

Opiskelemalla perus- ja aineopinnot toisesta oppiaineesta saat kelpoisuuden opettaa tuota ainetta myös yläkoulussa. Yhtenäiskoulujen lisääntyessä kaksoiskelpoisuus voi laajentaa työllistymismahdollisuuksiasi ja antaa tilaisuuden suunnata omaa osaamista sekä ylä- että alakoulun puolelle. 

Lue lisää:
JANO (Jyväskylän yliopiston aineenopettajaopiskelijat) ry:n kirjoitus kaksoiskelpoisuuden hyödyistä, haitoista ja opiskelun realiteeteista
Finlex: Asetus opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista