Lukuvuoden keskeisimmät tavoitteet, menetelmät ja teema

Lukuvuoden keskeisimmät tavoitteet, menetelmät ja teema

  1. a) keskeisimmät tavoitteet

Antaa opiskelijoille hyvät mahdollisuudet menestyä ylioppilaskirjoituksissa ja päästä jatko-opintoihin. Parantaa opiskelijoiden tietoteknisiä valmiuksia, kehittää lukiopedagogiikkaa, parantaa lukiolaisten työelämävalmiuksia ja luoda kansainvälisiä kontakteja. Lukion vuosisuunnitelmaa ohjaavat myös kaupungin strategiaan perustuva talousarvio 2017, taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 ja siinä päätetyt tavoitteet ja tavoitteiden mittarit.

  1. b) menetelmät tavoitteiden saavuttamiseksi

Kohdentamalla tuntikehystä aineisiin mitkä ovat tärkeitä ylioppilaskirjoitusten ja jatko-opintojen kannalta. Lukioon on perustettu omat työryhmät edistämään tieto- ja viestintätekniikan käyttöönottoa, kehittämään lukiopedagogiikkaa, työelämäyhteyksiä ja kansainvälistymistä.

  1. c) teema

Suomi 100 vuotta.

Arviointi

Ylioppilaskirjoituksen tulos jäi alle valtakunnallisen keskiarvon hyvin monessa oppiaineessa. Kaikki lukion päättötodistuksen saavuttaneet pääsivät ylioppilaaksi. Jatko-opintoihin sijoittumisesta viimeisin tilasto on vuodelta 2015. Sijoittuminen on ollut parempaa kuin lukioissa keskimäärin. Opettajien ja opiskelijoiden TVT-valmiuksia on parannettu. Kansainvälinen projekti on toteutettu yhdessä latvialaisen ja liettualaisen lukion kanssa, Nordplus. Lisäksi toteutettiin opettaja- ja opiskelijavaihto alankomaalaisen koulun kanssa yhdessä Mäntän lukion kanssa. Aloitettiin fysiikan opiskelijoiden CERN-matkan suunnittelu yhdessä Hankasalmen ja Laukaan lukioiden kanssa. Toisen asteen seutuviikolla aloitettiin Suomi 100 vuotta aiheisen juhlanäytelmän suunnittelu.